Om afsnittet
På Sengeafsnit 8 Akut (”S8A” i daglig tale) bliver du en del af et tværfagligt, dygtigt team og et godt læringsmiljø, hvor du har mulighed for at udvikle dig. Vores fælles mål er at give patienterne den bedste faglige og specialiserede behandling med fokus på patientsikkerhed, pårørendeinddragelse og trivsel.
Afsnittet har plads til 14 patienter (13 faste pladser og én overbelægningsplads) og tager både imod akutte og elektive patienter. Patientforløbene varierer fra få dage til flere måneder.
Vi behandler patienter med:
- Psykoselidelser, der følges i Psykiatrisk Klinik 1 ved FACT-team 3.
Et FACT-team består af fast tilknyttede medarbejdere fra flere organisationer: Sengeafsnit 8 Akut, Psykiatrisk Klinik 1, bosteder, kommune osv. Dermed er det altid de samme personer, der samarbejder om bestemte typer af patienter. - Andre psykiatriske problemstillinger, ofte i samspil med andre problematikker, f.eks. problematisk brug af rusmidler eller manglende bolig.
Vi har regionsfunktion, hvilket betyder, at vi tilbyder udredning og behandling til patienterne på højest mulige faglige niveau. Patienterne henvises fra andre afdelinger eller regioner.
Afsnittets ledes af:
- Oversygeplejerske Inge Okkels
- Overlæge Kristian Ravlo.
På S8A arbejder vi tværfagligt. Du vil komme til at samarbejde med:
- Sygeplejersker
- Social- og sundhedsassistenter
- Ergoterapeuter
- Fysioterapeuter
- Teamkoordinatorer
- Pædagoger
- Peer-medarbejdere
- Socialrådgiver
- Sekretær
- Læger
- Psykologer
- Vagtplanlægger.
Derudover er der i Sengeafsnit 10 ansat en kreativ medarbejder, som også kommer forbi vores sengeafsnit en gang om ugen for at lave aktiviteter med patienterne.
Vi har også adgang til en misbrugskonsulent, der er ansat i Sengeafsnit 8 Rehabilitering.
Fysiske rammer
Afsnittet deler kontormiljø med Sengeafsnit 8 Rehabilitering. Det vil sige, at vi deler personalestue, toiletfaciliteter og medicinrum, men har hvert vores kontor til medarbejdere.
I vores kontormiljø er der tre arbejdsstationer, hvor vi dokumenterer på bærbare computere. I kontormiljøet har vores sekretær, vagtplanlægger, forløbsansvarlige sygeplejerske og vagtplanlægger faste arbejdsstationer, der kan bruges, når de ikke er der.


Få indblik i Psykiatriens dagligdag
Du kan følge med på Psykiatriens Instagram profil Psykiatriens Ansigter, hvor vi giver et indblik i, hvad det vil sige at arbejde i Psykiatrien.
Profilen bliver ofte styret af vores medarbejdere, og du kan genbesøge deres takeovers under vores højdepunkter.
Arbejdet som kontaktperson
Som ansat i S8A vil du dagligt være kontaktperson for tre-fire patienter. Opgaven som kontaktperson vil være at sikre og afklare patientens behov og ønsker til indlæggelsen.
Arbejdsopgaverne kan f.eks. være:
- Plejeopgaver
- Relationsarbejde
- Medicinadministration eller samarbejde med kollega der har medicinkompetencer
- Støttende og vejledende samtaler
- Psykoedukation
- Hjælp til at skabe overblik og struktur over patientens situation og behandling.
Vi arbejder miljøterapeutisk med fokus på patientens individuelle behov.
I behandlingen indgår både farmakologisk og non-farmakologisk behandling, f.eks.:
- NADA (øreakupunktur)
- Ballstick massage
- Gåture
- At skabe daglig struktur
- Mestringsskemaer og handlingsplaner.
Der er ikke to dage, der er ens og arbejdet som kontaktperson er alsidigt. Udover samtaler, behandling og praktiske opgaver er administrative opgaver ligeledes en fast del af dagligdagen. Du ville dagligt skulle dokumentere dine observationer og indsatser for de patienter, du er kontaktperson for.
Som kontaktperson spiller du en vigtig og central rolle ift. inddragelse af patientens perspektiv og netværk. Vi tilbyder løbende alle patienter mulighed for at inddrage deres pårørende, mestringsvejledere, udskrivningsmentorer, bosteder eller lignende.
Samarbejdet med de pårørende er ofte en stor del af arbejdet, og de er ofte en stor ressource for patienterne. Der er ofte et motivationsarbejde i at få samtykke til pårørendesamarbejdet og noget vi på afsnittet har stort fokus på.
Normering
Vi er fire medarbejdere i alle dag– og aftenvagter. I nattevagterne er vi to medarbejdere. Om natten hjælper Sengeafsnit 8 Akut og Sengeafsnit 8 Rehabilitering hinanden på tværs, når der er behov for dette.
Vi bruger interne vikarer ved behov, som består af både uddannede og ufaglærte, som er kendt blandt patienter og personale. Desuden gør vi brug af vikarbureauerne.
Vi har til daglig tilknyttet:
- En overlæge
- En specialepsykolog
- Flere uddannelseslæger, hvilket kan variere, da de er i en turnus.
Trivsel og tryghed
Arbejdsmiljø
Vi har en arbejdsmiljørepræsentant, der indgår i et tæt samarbejde med ledelsen. Du kan altid dele dine ønsker eller forslag til forbedringer. Sikkerhed og et godt arbejdsmiljø er vigtigt for alle og kræver fælles ansvar.
På Sengeafsnit 8 Akut er du aldrig alene. Vi hjælper hinanden og er fælles om de daglige opgaver.
Som medarbejder på S8A arbejder du selvstændigt under ansvar. Derfor er det vigtigt, at du tilegner dig de nødvendige kompetencer og viden om, hvordan du skal tilgå og løse dagens opgaver. Muligheden for kompetenceudvikling og kontinuerlig sparring har derfor en central rolle for ledelsen i afsnittet.
Dine kollegaer
Vi består både af kvinder og mænd, nyuddannet og forholdsvis erfarent personale med bred etnicitet og i forskellige aldre. Alle er interesseret i at lære fra sig og tage godt mod nyt personale.
Vi har en god omgangstone, hvor der i en travl hverdag også er plads til sjov, læring og inspiration.
I S8A har vi et godt kollegialt fællesskab, hvor der ofte er sociale arrangementer med bred opbakning fra personalegruppen og ledelsen. Derudover har vi en årlig temadag, og vi deltager også årligt i DHL.
Overordnet vil du opleve en samarbejdskultur hos kollegerne og en inddragende ledelse. Der er fokus på medindflydelse og at det at lave fejl ikke er forbudt, men noget vi alle kan lære af.
Introduktionsprogram
Vi sørger for, at du får en god oplæring. Du vil få et onboardingforløb, hvor der er fokus på en tryg og lærerig oplæring, som du selv kan være med til at præge.
Som nyansat kan du forvente at få et grundigt introprogram med:
- Onboardingforløb med din leder (ved opstart samt efter 1,3 og 6 måneder)
- Sidemandsoplæring
- Følgevagter med kollegaer, hvor du indgår ikke i normeringen
- Mentorordning
- Obligatoriske kurser i deeskalering og konflikthåndtering og fælles introduktion af nyansatte i Afdeling for Psykoser regi og regions regi.
Work-life-balance
Stillingerne er som udgangspunkt på 37 timer om ugen med blandede vagter.
Du indgår primært i to vagtlag, hvor du vælger mellem:
- Dag-aften
- Dag-nat
- Aften-nat
Vi imødekommer dit valg, så godt vi kan.
Mødetiden er kl. 7–15, kl. 15–23 og kl. 23-7 og der er et sikkerhedsbrief mellem hvert vagtlag på 15 min. Sikkerhedsbriefet går på skift.
Weekendvagter er typisk hver anden weekend med otte timers vagter. Der er også mulighed for 12-timers vagter hver tredje weekend, men det kræver, at du har en ”makker” i personalegruppen, der også vil have 12-timers vagter. I så fald vil vagten være fra kl. 19-07 eller 07-19.
Du har stor mulighed for at få indflydelse på din egen arbejdsplan igennem ønskeplan på Myplan. Der er også mulighed for at arbejde på et nedsat timeantal.
Vi hjælper hinanden, hvis der er behov for at bytte vagter.
Nogle vagter er mere travle end andre. Vi arbejder med at skalere travlheden i vagterne ved at afholde planlagte timeouts i løbet af vagten. Det sætter fokus på at hjælpe hinanden med at nå dagens vigtigste opgaver og tid til faglig sparring.
Der er ikke en forventning om overarbejde i jobbet. I sjældne tilfælde kan overarbejde ske, men vi ønsker at minimere det så meget som muligt.
Muligheder for faglig udvikling
Du får mulighed for faglig udvikling i forhold til en fremadrettet karriere i Psykiatrien og vi hjælper dig med at finde den rette vej for dig.
- Supervision
- Medarbejderudviklingssamtale (MUS) årligt
- 1,5 årlige temadage
- Personalemøde månedligt.
Er du specialuddannet psykiatrisk sygeplejerske eller har anden relevant efteruddannelse, kan du byde ind med dine kompetencer i udviklingen på afsnittet. Sammen finder vi ud af, hvordan dine kompetencer kan komme i spil. Du har også mulighed for at være nøgleperson for et specielt område.


Find kurser og uddannelser
Psykiatriakademiet.rm.dk er vores digitale kursuskatalog og uddannelsesunivers. Her kan du også finde inspirationshistorier, hvor du kan møde medarbejdere og høre om deres karriereveje i Psykiatrien.
På Psykiatriakademiet kan du dykke ned i introduktionssporene for de forskellige faggrupper.
Ledige jobs
Du kan se alle ledige jobs i Psykiatrien her: