Hoved-MEDudvalg for Psykiatrien
Læs om HMU i Psykiatren og find dagsordener og referater fra mødernes i udvalget.
Organisation
MED-organisationen:
- Forretningsorden
- Medlemsoversigt
- Kommisorium for underudvalget om arbejdsmiljø
- Mødeplan 2025 HMU Psykiatrien
Du kan kontakte HMU’s formandskab, hvis du har spørgsmål eller bemærkninger til HMU.
Formand for HMU
Hospitalsdirektør
Tina Ebler
Mail: tinebl@rm.dk
Telefon: 2785 4484
Næstformænd for HMU
FTR
Henrik Ørskov Larsen
Mail: henrilse@rm.dk
Telefon: 2094 2571
TR
Peder Appel Würtz
Mail: peder.wuertz@psykiatrien.rm.dk
Telefon: 2177 8789
Kontaktperson for spørgsmål vedr. HMU
Kim Centio
Psykiatristaben
Chefkonsulent
Mail: kim.centio@ps.rm.dk
Telefon: 2933 5766
Dagsordener og referater
- Udvalg: HMU Psykiatrien
- Mødedato: 03. marts, 2025 kl. 11:30
- Mødested: Konference 1 og 2, Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg
Pkt. tekst
- 1. Godkendelse af dagsorden og referater (12.00 - 12.05)
- 2. Konstituering af nyt HMU (12.05 - 12.15)
- 3. Status på sag hos RP Randers (12.15 - 12.30)
- 4. Tilbagemelding fra Underudvalget (12.30 - 12.40)
- 5. Status vedr. sundhedsreform (12.40 - 13.05)
- 6. Pause (13.05 - 13.15)
- 7. Anbefalinger fra Politisk Udvalg vedr. personale (13.15 - 13.40)
- 8. Status vedr. projekter i relation til 10 års plan og robust psykiatri (13.40 - 14.00)
- 9. Økonomi og aktivitet (14.00 - 14.15)
- 10. Tilbagemelding fra seneste RMU møde (14.15 - 14.20)
- 11. Aktuelle byggerier (14.20 - 14.25)
- 12. Eventuelt og Evaluering (14.25 - 14.30)
1. Godkendelse af dagsorden og referater (12.00 - 12.05)
Det indstilles, at HMU
- godkender dagsorden for mødet
- godkender vedlagte referat
Beslutning
Tina Ebler bød velkommen til mødet. Herefter blev der afholdt en præsentationsrunde blandt deltagerne.
HMU besluttede:
- at godkende dagsorden og referat
Bilag
2. Konstituering af nyt HMU (12.05 - 12.15)
Det indstilles, at HMU
- konstituerer sig som nyt HMU for perioden 2025-2027
- medarbejdersiden udpeger to næstformænd
- godkender forretningsorden
- godkender kommissorium for underudvalg
- udpeger 2 HMU medarbejderrepræsentanter til underudvalget
Sagsfremstilling
Der har været afholdt valg/udpegning til nyt HMU og det nye HMU skal konstitueres i henhold til MED aftalen.
Bemærk at konstitueringen gælder kun såfremt at Psykiatrien er et selvstændigt HMU område. Skulle dette ikke længere være tilfældet i løbet af perioden pga. sundhedsreform, vil Psykiatriens HMU forventeligt også ophøre.
Beslutning
HMU foretog en betinget konstituering, da der mangler udpegning af nogle medarbejdergrupper.
Næstformænd orienterer HMU sekretariatet ift. ændringer i sammensætningen af HMU, når endelig udpegning er foretaget. Indtil videre fortsætter nuværende næstformænd samt medlemmer af underudvalg.
Det forventes at HMU for Psykiatrien fortsætter i sin nuværende form indtil 1. januar 2026, men det er uvist, om integrationen vil medføre ændringer i strukturen tidligere.
En sandsynlig udvikling er, at psykiatrien bliver repræsenteret i de øvrige hospitalers MED strukturer på lige fod med andre afdelinger. Det er derfor vigtigt at sikre, at psykiatrien bevarer en stærk stemme i beslutningsprocesserne. Uanset integrationen fortsætter LMU i afdelingerne som hidtil.
Forretningsordenen foreskriver nu, at en afdelingsleder kan erstatte en funktionsleder, hvilket har været tilfældet denne gang. Dette blev inden beslutningen, drøftet med næstformænd. Det betyder en stærkere repræsentation fra ledersiden end tidligere, hvilket vurderes positivt, da det skaber en bedre forbindelse mellem HMU og afdelingerne. Det samlede lederantal i HMU forbliver dog samme.
HMU besluttede:
- at foretage en betinget konstituering af HMU
Bilag
3. Status på sag hos RP Randers (12.15 - 12.30)
Det indstilles, at HMU
- tager orienteringen til efterretning
Sagsfremstilling
Der gives en mundtlig orientering om seneste status vedr. gennemgang af patientjournaler ved RP Randers samt arbejdet med at "genopbygge" afdelingen.
Beslutning
Tina Ebler gav en status på sagen ved Regionspsykiatrien Randers. Sagen har været i gang i over et år. Det blev understreget, at sagen ikke kun handler om dårlig journalføring, men også om systematisk tilsidesættelse af retningslinjer for diagnostik og medicinering.
Sagen har medført store organisatoriske ændringer. Afdelingsledelsen og flere nøglepersoner er fratrådt, og en ny afdelingsledelse er nu på plads. Der er udarbejdet en udviklingsplan, som omfatter hele afdelingen, ikke kun det berørte afsnit. Planen omhandler blandt andet patientfordeling, samarbejde mellem sengeafsnit og ambulatorier samt en gennemgang af kvalitetsorganisationen og eksisterende retningslinjer.
En omfattende journalgennemgang er sat i gang tidligere og fortsætter nu også. Alle berørte patienter får et brev, bliver kontaktet telefonisk og modtager specifik vejledning om deres muligheder for klage og erstatning.
For at håndtere journalgennemgangen bliver der nu rekrutteret flere speciallæger, som vil tage del i arbejdet.
Ligeledes for at imødegå bekymringer blandt yngre læger, kigges der på at udarbejde informationsmateriale om, hvad journalgennemgangen indebærer for dem.
Sagen har haft konsekvenser for sengekapaciteten i Randers, hvilket har medført midlertidigt lavere aktivitet på et afsnit og øget pres på andre afdelinger. En pavillon er blevet lukket, og flere patienter overgår til ambulante forløb.
Sagen har fået stor medieopmærksomhed, hvor narrativen ofte har fokuseret på skandaleaspekter frem for de tiltag, der er sat i værk for at rette op på problemerne.
HMU drøftede vigtigheden af at kommunikere den positive udvikling og understrege de forbedringer, der er på vej i afdelingen.
HMU besluttede:
- at tage orienteringen om sagen ved RP Randers til efterretning
4. Tilbagemelding fra Underudvalget (12.30 - 12.40)
Det indstilles, at HMU
- tager orientering til efterretning
- drøfter evetuelle emner/temaer, som LMU'erne kan arbejde videre som arbejdsmiljøindsats 2025
- drøfter hvordan underudvalget kan bistå med at sikre den gode overgang af indsatser inden for arbejdsmiljø og sikkerhed i forbindelse med kommende integration af psykiatri og somatik.
Sagsfremstilling
Der gives en kort mundtlig status. Derudover ønskes der en drøftelse af, hvad LMU'erne skal arbejde med som arbejdsmiljøindsats 2025. Derudover ønskes en drøftelse af, hvordan underudvalget kan bistå med at sikre den gode overgang af indsatser inden for arbejdsmiljø og sikkerhed i forbindelse med kommende integration af psykiatri og somatik.
Beslutning
Peder Appel Würtz orienterede om underudvalgets rolle, som er at sikre et særligt fokus på arbejdsmiljø og sikkerhed i MED-arbejdet. Underudvalget arbejder både på mandat fra HMU og kan i visse tilfælde handle selvstændigt. Det fungerer som et forum, der kan dykke ned i konkrete opgaver og sikre, at arbejdsmiljøet ikke drukner i andre dagsordenspunkter.
Jannie Falk Bjerregaard orienterede om det seneste møde i underudvalget den 6. februar, hvor der var særligt fokus på data. Det blev bemærket, at VTC-registreringerne er steget betydeligt, hvilket egentligt ses som positivt, da det viser øget opmærksomhed på hændelser. Samtidig blev der peget på behovet for at analysere data nærmere for at forstå baggrunden for udviklingen.
Sygefraværet blandt social- og sundhedsassistenter er fortsat højt, ligesom gruppen står for en stor del af arbejdsulykkerne. Dette kan hænge sammen med, at de ofte står i front i patientkontakten. Dog viser de samlede sygefraværstal en faldende tendens. Data blev ikke vurderet som enten rigtige eller forkerte, men snarere som et udgangspunkt for at identificere, hvor der skal foretages yderligere undersøgelser for at afdække årsagerne bag tallene.
Der blev ikke truffet beslutning om særlige nye indsatser, da der allerede er igangsat en række initiativer lokalt, som bør have tid til at virke. Fokus er på at understøtte de eksisterende initiativer og sikre lokal forankring.
Taskforce for Sikker og Tryg Psykiatri fortsætter arbejdet i det eksisterende spor, men der vil være et særligt fokus på implementering, så de gode tiltag forankres i praksis. Der arbejdes med, hvordan arbejdet med sikkerhed sikres lokalt og struktureres i fremtiden.
Driftsafdelingen i Skejby undersøger aktuelt, om der er bygningsmæssige forhold, der skal justeres for at forbedre sikkerheden på tværs af afdelingerne.
Der var en drøftelse af, hvordan arbejdsmiljøarbejdet generelt kan videreføres i reformarbejdet og sikres i en ny strukturel hverdag. Det er vigtigt, at de beslutninger, der træffes nu, også kan ses ind i den fremtidige organisering. Det vurderes desuden relevant, at underudvalget forsat og fremadrettet sikres integritet og synlighed netop i forbindelse med integrationsprocessen. Det skal således overvejes, hvordan dette bedst kan imødekommes.
Der var en opmærksomhed på, at underudvalget skal understøtte HMU’s beslutninger, og ikke køre parløb med HMU på emner, der alene først bør håndteres i HMU.
Der blev desuden orienteret om, at anbefalingerne til sikkerhed har været politisk behandlet, hvor det blev besluttet, at undersøge brugen af scannere i andre regioner.
HMU besluttede:
- at tage tilbagemeldingen fra underudvalget til efterretning
- at drøfte underudvalgets rolle – særligt set i lyset af sundhedsreformen
- at der ikke træffes beslutning om særlige nye indsatser, da der allerede er igangsat en række initiativer lokalt, som bør have tid til at virke. Fokus er på at understøtte de eksisterende initiativer og sikre lokal forankring.
5. Status vedr. sundhedsreform (12.40 - 13.05)
Det indstilles, at HMU
- tager orienteringen til efterretning
Sagsfremstilling
Der gives en mundtlig status vedr. implementering af sundhedsreformens beslutning om større integration mellem psykiatri og somatik.
Beslutning
Tina Ebler orienterede om arbejdet med sundhedsreformen. Processen vil i første omgang handle om struktur. Først herefter vil der være fokus på indhold, hvor det blandt andet bliver vigtigt at drøfte kerneopgaven og sikre, at psykiatriens særlige behov bliver en del af den fremtidige organisering.
Der arbejdes med flere strukturelle spørgsmål, herunder:
- Hvordan retspsykiatrien og BUA skal organiseres fremadrettet.
- Hvordan tværgående indsatser som sikkerhedsarbejdet bedst forankres i den nye organisation.
- Hvordan de nuværende psykiatriske afdelinger integreres sammen med de somatiske afdelinger.
- Struktur for ledelse og organisering i den nye hospitalsstruktur.
Høringsprocessen for den strukturelle del af reformen starter den 3. april, og der vil være en høringsfrist frem til den 28. april. Den endelige beslutning ventes i slutningen af maj.
Efter den strukturelle beslutning vil der være en drøftelse af, hvordan man reelt skaber en integreret hospitalsstruktur, hvor patienterne oplever ligestilling mellem somatik og psykiatri. Det er afgørende, at processen ikke kun bliver en strukturøvelse, men at der også sikres en meningsfuld faglig sammenhæng i integrationen.
Det blev bemærket, at de tværfaglige specialer ikke alene kan sikre at alle stemmer og faggrupper bliver hørt.
Der vil blive igangsat en MED-proces med høring, og der arbejdes med muligheden for at etablere et overgangs-MED som et redskab til at sikre, at medarbejdernes stemmer bliver en del af processen. Dette vil blandt andet blive drøftet på mødet den 25. marts med direktionen.
Det blev også drøftet, at der flere steder høres en retorik om, at psykiatrien blot skal integreres under de somatiske hospitaler. Det blev præciseret, at dette ikke er tilfældet. Intentionen med reformen er at skabe en ny fælles hospitalsstruktur, hvor psykiatrien og somatikken integreres på en måde, der skaber en reel forbedring for patienterne, og hvor der er gensidig udveksling og læring.
Fra 1. januar 2026 vil der således ikke længere være separate somatiske hospitaler og et psykiatrisk hospital – der vil blot være ét samlet hospital.
HMU besluttede:
- at tage orienteringen om sundhedsreformen til efterretning
7. Anbefalinger fra Politisk Udvalg vedr. personale (13.15 - 13.40)
Det indstilles, at HMU
- drøfter anbefalingerne - herunder hvad de betyder for Psykiatrien
Sagsfremstilling
Det politiske ”Udvalg for Personale”, nedsat af regionsrådet efter seneste regionsrådsvalg, har udarbejdet en afrapportering fra udvalgets hidtidige arbejde, som bl.a. indeholder en række anbefalinger til ledelses- og MED-systemet. Anbefalingerne sigter mod at bidrage til at sikre tilstrækkeligt personale nu og i fremtiden.
Regions-MEDudvalget fik præsenteret anbefalingerne på et møde 9. december 2024 og drøftede det videre arbejde med at udbrede og realisere de anbefalinger, der er rettet mod ledelses- og MEDsystemet. Det blev aftalt, at anbefalingerne skulle videreformidles til HMU’erne.
Vedlagt plancher om udvalgets arbejde og anbefalinger, som er godkendt af regionsrådet (der blev taget afsæt i disse plancher da Regions-MEDudvalget fik præsenteret anbefalingerne). Opmærksomheden henledes særligt på de internt rettede anbefalinger målrettet ledelses- og MEDsystemet på planche 8-11.
Opsummering af udvalgets arbejde og anbefalinger
Udvalget har sigtet efter at identificere områder og initiativer, der både bidrager til at sikre tilstrækkeligt personale nu og i fremtiden - og som der er et ønske om at rette en særlig politisk opmærksomhed på for at understøtte, at tiltagene udbredes yderligere. Udvalget kom bl.a. frem til, at der er store potentialer forbundet med at fokusere på:
Tiltrækning af unge til uddannelser
Der er et potentiale i et fokus på tiltrækning af unge til sundhedsområdets uddannelser, herunder at have et fokus på diversitet i optaget på uddannelserne - særligt med fokus på at tiltrække flere mænd til uddannelserne.
Indflydelse og fleksibilitet
Muligheden for indflydelse og fleksibilitet omkring arbejdstilrettelæggelse efterspørges bredt på tværs af fag- og aldersgrupper.
Nuværende medarbejdere - seniorer
En stor andel af seniorerne vil gerne fortsætte med at arbejde fremfor pension/efterløn, hvis der kan tages individuelle hensyn til fx ønsker om arbejdstider og deltid.
Nuværende medarbejdere - deltidsansatte
Mange deltidsansatte vil gerne arbejde flere timer/fuld tid, hvis der kan tages individuelle hensyn til fx ønsker om arbejdstider og mulighed for eventuelt at gå på deltid igen.
Transformation og ny teknologi
Det er nødvendigt med et fokus på fortsat transformation af sundhedsvæsenet og brug af ny teknologi.
Udvalgets første afrapportering med anbefalinger til regionsrådet tog sit afsæt i ovenstående fund. Nogle anbefalinger lagde op til konkrete politiske initiativer og prioriteringer, mens andre lagde op til, at regionsrådet signalerer politiske visioner og anbefalinger til ledelses- og MED-systemet. De internt rettede anbefalinger til ledelses- og MED-systemet er oplistet nedenfor.
De internt rettede anbefalinger (uddybende beskrevet i de vedlagte plancher 8-11)
I) Skabe flere koblinger mellem unge og regionens arbejdspladser
- Det anbefales, at der lokalt arbejdes med at styrke f.eks. studiebesøg, praktikker, projektopgaver, studiejobs, ”sabbatårsjobs” mv.
- Der anbefales et særligt fokus på potentialet for tiltrækning fra STX til professionsuddannelser samt tiltrækning af flere mænd til sundhedsuddannelserne.
- Opmærksomhed på de ca. 20 % af ungdomsårgange, der ikke får en uddannelse.
II) Dele erfaringer og viden fra udvalgets arbejde med ledere og MEDudvalg
- Hovedbudskaber fra surveys målrettet seniorer og deltidsansatte har afdækket store potentialer for at mange medarbejdere gerne vil arbejde mere og længere.
- Vigtigt med generel opmærksomhed på medarbejdernes ønsker om fleksibilitet og indflydelse på arbejdstider inden for de givne rammer (stor betydning for tilknytning og rekruttering i forhold til alle aldersgrupper, faggrupper og køn).
- Anbefale fortsat arbejde med transformation, ”Sammen om opgaven” og indsatser inspireret af ”Vælg klogt” (kan bidrage til balance mellem opgaver og personale).
Mulighed for koblinger til arbejdet med OK24-initiativet "Sammen om udviklingen af de regionale arbejdspladser"
Der er fin sammenhæng og mulighed for koblinger mellem de beskrevne anbefalingerne og OK24-initiativet "Sammen om udviklingen af de regionale arbejdspladser". Danske Regioner og de faglige organisationer afvikler dialogkonference 10. januar 2025 om initiativet, hvor HMU-formandskaberne er inviteret, jf. indbydelse fremsendt 11. december 2024.
Link til yderligere oplysninger om arbejdet i Udvalg for personale: https://www.rm.dk/politik/udvalg-og-modefora/politiske-udvalg/udvalg-for-personale/
Beslutning
Jannie Falk Bjerregaard introducerede til punktet og præsenterede de centrale anbefalinger fra det politiske udvalg. Anbefalingerne fokuserer på flere områder, herunder:
- Hvordan vi får flere unge til at vælge sundhedsuddannelser, herunder psykiatrien.
- Fastholdelse af seniorer, herunder muligheden for at tilpasse arbejdsforholdene, så flere kan blive længere i arbejdet.
- Øget fokus på fleksibilitet og indflydelse i arbejdslivet, da dette er afgørende for fastholdelse.
- Teknologiske transformationer, som kan understøtte både arbejdsmiljø og opgaveløsning.
Drøftelser og perspektiver fra HMU:
Der var en bred enighed om, at anbefalingerne er relevante og vigtige, men at der er behov for at drøfte dem mere i en psykiatrisk kontekst. Særligt følgende temaer blev fremhævet:
Fastholdelse og rekruttering:
- Der er en øget konkurrence med det private, og Region Midtjylland må sikre, at de bløde værdier og arbejdsforhold i det offentlige kan følge med de private tilbud.
- Vagtarbejde er en central udfordring i sengeafsnit. Der blev drøftet muligheden for at inddrage ambulatorierne mere i vagtarbejdet. Dette er en regional beslutning, som skal implementeres på tværs af Region Midtjylland. Det blev påpeget, at det ikke må føre til intern konkurrence mellem afsnit og enheder, men at der i stedet skal findes løsninger, der understøtter helheden.
Kompetenceudvikling og ansvar:
- Det blev fremhævet, at fastholdelse også handler om at sikre kompetenceudvikling – både for fastansatte og vikarer.
- Medarbejdere, der oplever sig klædt ordentligt på til opgaven, er mere tilbøjelige til at blive i jobbet. Det kræver ledelsesmæssigt fokus.
- Øget ansvar kan øge tilfredsheden og lysten til at påtage sig f.eks. vagtarbejde. Dog skal dette ske med respekt for individuelle kompetencer og grænser.
Arbejdsmiljø og fleksibilitet:
- Det blev drøftet, hvordan større fleksibilitet kan være med til at holde på medarbejdere.
- En livsfasepolitik kan være en vej til at understøtte medarbejdere i forskellige livssituationer.
- Det er vigtigt at sikre, at man i psykiatrien lærer af de erfaringer, der allerede findes i somatikken ligesom psykiatriens erfaringer kan bringes i spil i somatikken – f.eks. inden for sikkerhed og håndtering af andre initiativer, som går på tværs af matrikler.
Der var enighed om, at der er behov for yderligere drøftelse af flere af de centrale temaer.
HMU besluttede:
- at tage anbefalingerne til efterretning.
- at HMU på baggrund af drøftelsen kan igangsætte en temadrøftelse på et kommende møde.
Bilag
8. Status vedr. projekter i relation til 10 års plan og robust psykiatri (13.40 - 14.00)
Det indstilles, at HMU
- tager orienteringen til efterretning
Sagsfremstilling
Der gives en mundtlig orientering om seneste status.
Beslutning
Tina Ebler orienterede om status for arbejdet med projekterne.
Sikkerhed: Engangsbeløb på 10 mio. kr. anvendt til opgradering af alarmer og kompetenceudvikling i retspsykiatrien. HL har afsat yderligere 10 mio. kr. fra overførte midler i 2025.
OPUS: Midler er afsat til at sikre et kapacitetsløft ved at etablere OPUS-teams i alle afdelinger. OPUS findes allerede i Afdeling for Psykoser. Der etableres nu et kompetencecenter i Afdeling for Psykoser, som skal understøtte de øvrige afdelinger med sparring og kompetenceudvikling.
Bostedsteams: Midler er afsat til behandling i bosteder. Der er et behov for integration med øvrige teams for at sikre en samlet indsats.
Autismeområdet: Midler til at styrke psykiatriens rolle i behandlingen af mennesker med autisme. Fokus på tidligere intervention og tættere samarbejde med kommunerne.
De fleste midler er permanente og skal sikre et varigt løft af kapaciteten i psykiatrien.
Projekterne og midlerne er opgavespecifikke.
Der var bred enighed om, at det er positivt, at midlerne nu bliver implementeret, men også at det er vigtigt at sikre, at midlerne reelt kommer til at gøre en forskel i praksis.
HMU besluttede
- at tage orienteringen til efterretning
9. Økonomi og aktivitet (14.00 - 14.15)
Det indstilles, at HMU
- tager orienteringen til efterretning
Sagsfremstilling
Der gives en status for økonomi og aktivitet.
Der henvises til bilag.
Beslutning
Tina Ebler gennemgik det vedlagte bilag og gav en status for regnskabet. Der henvises til bilaget.
Der er fokus på at sikre strukturel balance i afdelingernes budgetter ved udgangen af 2025. Alle afdelinger arbejder derfor med at sikre dette. HL følger arbejdet tæt. Særligt en afdeling er ramt af et stor merforbrug. Flere tiltag er allerede igangsat med henblik på at håndtere dette.
HMU besluttede
- at tage orienteringen til efterretning
Bilag
10. Tilbagemelding fra seneste RMU møde (14.15 - 14.20)
Sagsfremstilling
Referat fra det ordinære RMU-møde den 9. december er nu frigivet og tilgængelig via First Agenda.
Referatet er godkendt af formandskabet og godkendes endeligt på næste møde.
De væsentligste informationer fra RMU-mødet til videreformidling til HMU’erne:
RMU fik en orientering om seneste nyt vedrørende sundhedsreformen. Der er fortsat mange ubekendte i forhold til reformen, og der er i øjeblikket dialog med Sundhedsministeriet om, hvordan forskellige elementer skal forstås. Der er også taget fat på dialogen med kommunerne i regionen. RMU vil vende tilbage til emnet på kommende møder, og der vil også være dialog om sundhedsreformen i de enkelte HMU’er.
RMU fik præsenteret og drøftede en række anbefalinger, rettet mod ledelses- og MEDsystemet, der sigter mod at bidrage til at sikre tilstrækkeligt personale nu og i fremtiden. Anbefalingerne er godkendt af regionsrådet.
Anbefalingerne videreformidles til HMU’erne.
RMU drøftede afholdelse af 1. maj og grundlovsdag. Koncern HR sender en reminder til HMU-formandskaberne om at være opmærksomme på, hvilke rettigheder der gælder vedrørende 1. maj og grundlovsdag i forhold til planlægning af aktivitet. Det blev aftalt, at RMU genbesøger emnet med afsæt i data for aktivitetsniveauet 1. maj.
Danske Regioner og Forhandlingsfælleskabet inviterer til dialogkonference: "Sammen om udviklingen af de regionale arbejdspladser" den 10. januar 2025. Konferencen afvikles som videokonference med dels fælles og dels regionale sessioner. Den regionale session vil foregå i Regionshuset Viborg. Der er inviteret samme deltagerkreds som på temadrøftelsen den 13. september 2024 om arbejdet med OK24-initiativet ”Sammen om udvikling af de regionale arbejdspladser”. Der er 11. december sendt program for den fælles del af konferencen til den inviterede kreds.
Dagsordener og referater kan ses i First Agenda og på hjemmesiden: Dagsordener og referater Regions-MEDudvalget - Medarbejder.rm.dk
Beslutning
Henrik Ørskov henviste til sagsfremstillingen.
HMU besluttede
- at tage den skriftlige orientering til efterretning
11. Aktuelle byggerier (14.20 - 14.25)
Det indstilles, at HMU
- tager orienteringen til efterretning
Sagsfremstilling
Der gives en kort mundtlig status på aktuelle byggerier i Psykiatrien
Beslutning
- Skejby: Første spadestik er taget, færdiggøres næste år som et Offentlig-Privat Partnerskab (OPP). PKA Pensionskasse ejer bygningen, psykiatrien betaler husleje, og vedligeholdelse er inkluderet.
- Viborg og Randers: Viborg-byggeri er så småt i gang. Forventes færdigt i 2030. Psykiatrien har ansøgt om midler fra Sundhedsfonden til hurtigere finansiering af Viborg-byggeriet og otte ekstra sengepladser i Randers.
HMU besluttede
- At tage orienteringen til efterretning
12. Eventuelt og Evaluering (14.25 - 14.30)
Det indstilles, at HMU
- drøfter eventuelt
- eventuelt beslutter hvad der skal deles fra HMU drøftelserne
- evaluerer mødet
Beslutning
Eventuelt: Intet
Evaluering: Der blev evalueret på mødet, hvor der var bred enighed om, at det var en god og engageret drøftelse med mange vigtige input. Flere nye deltog, hvilket bidrog med friske perspektiver.
Det blev bemærket, at opstillingen i lokalet fungerede bedre end tidligere, da den skabte bedre mulighed for at se hinanden for flere. Dog var der et ønske om at opstillingen afslejlede opstillingen på mødet i december (”lang” hestesko).
HMU besluttede
- at drøfte eventuelt og evaluering
- at formandskabet overvejer bordopstilling, som ønsket på mødet