Om teamet

Team for Integreret Dobbeltdiagnosebehandling i Regionspsykiatrien Horsens tager sig af en patientgruppe, der hovedsageligt består af borgere i alderen 18-45 år. Diagnoserne spænder bredt og inkluderer bl.a.:

Når patienter har en dobbeltdiagnose, betyder det, at de har en psykiatrisk diagnose og en samtidig problematisk brug af rusmidler.

Læs mere om dobbeltdiagnoser her.

Team for Integreret Dobbeltdiagnosebehandling ledes af:

  • Oversygeplejerske Jette Møller Nielsen (ledelsesansvar)
  • Specialsygeplejerske Dorthe Jørgensen (teamleder for daglig drift).

Teamet består af otte dygtige fagpersoner, der alle har erfaring med patienter med dobbeltdiagnose eller med rusmiddelbehandling. Faggrupperne i teamet er:

  • Sygeplejersker
  • Social- og sundhedsassistenter
  • Socialrådgiver
  • Specialpsykolog
  • Psykiater
  • Lægesekretær.

Hvordan er det at arbejde i Team for Integreret Dobbeltdiagnosebehandling?

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Arbejdsopgaver

Patientarbejdet er præget af tværfaglige indsatser, der omfatter en bred vurdering af både psykiske og fysiske forhold samt rusmiddelproblematikker. Vi prioriterer et stabilt behandlingsmiljø og engagerer os i patienternes sygdomshistorik og sociale netværk, så vi sammen kan opnå realistiske behandlingsmål.

Som en del af Team for Integreret Dobbeltdiagnosebehandling vil dine primære arbejdsopgaver være at opbygge relationer med patienterne og skabe overblik over deres sygdomsbillede. Dette indebærer både klinisk og administrativt arbejde, der kræver tværfagligt samarbejde. Opgaverne inkluderer:

  • At skabe relation til nye patienter og vurdere deres fysiske og psykiske tilstand, medicinbehov, socioøkonomiske forhold og rusmiddelbrug.
  • Udarbejdelse af individuelle planer sammen med patienterne med fokus på mål, psykoedukation, skadesreduktion, selvregulering og mestring af risikosituationer.
  • Deltagelse i tværfaglige behandlingskonferencer.
  • Samarbejde med pårørende og patientens netværk, hvor dette understøtter behandlingen, samt tilbud om pårørendesamtaler og eller familiesamtaler.
  • Forberedelse og dokumentation til undervisning, tværsektorielle møder og statuserklæringer, ofte med korte deadlines.

Arbejdsdagene er alsidige og uforudsigelige, hvorfor teamet støtter hinanden for at sikre stabile og professionelle forløb.

Fysiske rammer

Team for Integreret Dobbeltdiagnosebehandling er en del af Regionspsykiatrien Horsens (indgang K ved regionshospitalet). Vores team har eget fælles kontor, mens vi deler fælles faciliteter som køkken og personalestue med Akutteamet.

Kig rundt i Sengeafsnit 3

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Få indblik i Psykiatriens dagligdag

Du kan følge med på Psykiatriens Instagram profil Psykiatriens Ansigter, hvor vi giver et indblik i, hvad det vil sige at arbejde i Psykiatrien.

Profilen bliver ofte styret af vores medarbejdere, og du kan genbesøge deres takeovers under vores højdepunkter.

Trivsel og tryghed

Arbejdsmiljø

Det er helt grundlæggende for vores team, at vi trives og arbejder godt sammen. Vi deltager alle i supervision for at styrke vores faglighed. Der er altid kvalificeret sparring og støtte blandt kollegerne. Alle brænder for vores patientgruppe, og vi arbejder tæt sammen for at skabe gode relationer til vores patienter - også når de er afvisende over for os.

Teamet er kendetegnet ved en åben og ærlig kommunikation, hvor ingen er bange for at bede om hjælp. Vi hjælper hinanden på tværs, når arbejdsopgaverne kræver ekstra ressourcer eller hvis en kollega er presset på tid eller opgaver.

Vi sørger også for at samle teamet og understøtte et godt fællesskab gennem sociale arrangementer og teambuildingaktiviteter.

Sikkerhed

Arbejdsmiljørepræsentanten er tæt på, og sikkerheden vægtes højt med faste procedurer, som årligt bliver opdateret og gennemgået. Vi følger retningslinjerne nøje ved arbejdsulykker og andre sikkerhedsudfordringer.

Introduktionsforløb

Nyansatte tilbydes et grundigt introduktionsprogram, der sikrer, at de nye kolleger hurtigt bliver trygge og fortrolige med arbejdet i teamet. Når du starter ved os, tildeler vi dig en mentor, som fungerer som din sparringspartner og støtte igennem din første tid i teamet.

Vi sørger for, at alle faggrupper får den nødvendige viden og kompetencer for at kunne varetage kerneopgaven inden for deres faggruppe. Der er løbende kompetenceløftende kurser i regionen.

Work-life-balance

Vi tilstræber at skabe balance mellem arbejdsliv og privatliv.

Arbejdstiderne er typisk mellem kl. 8-15.30. Både medarbejdere og ledelsen har kutyme for fleksibilitet, som gør, at arbejdet kan tilpasses den enkeltes behov.

Muligheder for faglig udvikling

Region Midtjylland tilbyder en bred vifte af kurser og videreuddannelser indenfor psykiatri og rusmiddelbehandling. Vi har fokus på kontinuerlig læring og arbejder aktivt for at udvikle vores faglige kompetencer i samarbejde med Psykiatriakademiet.

Find kurser og uddannelser

Psykiatriakademiet.rm.dk er vores digitale kursuskatalog og uddannelsesunivers. Her kan du også finde inspirationshistorier, hvor du kan møde medarbejdere og høre om deres karriereveje i Psykiatrien.

På Psykiatriakademiet kan du dykke ned i introduktionssporene for de forskellige faggrupper.

Er du sygeplejestuderende?

Som sygeplejestuderende kan du med fordel deltage i Psykiatrifaglig Sommersymposium og få viden om specialerne i Psykiatrien. Det er også en mulighed for at starte dit netværk i Psykiatrien. Og hvem ved, måske giver det dig interesse i et studiejob hos os?

Ledige jobs

Du kan se alle ledige jobs i Psykiatrien her: