Om afsnittet
På Sengeafsnit 7 (S7) i Skejby vil du indgå i et tværfagligt, lærerigt og engageret miljø, med gode muligheder for udvikling. Vores fælles mål er at tilbyde en høj faglig og specialiseret behandling med patienten i fokus. Vores patienter er voksne fra 18 år og kan have vanskeligheder inden for:
- Skizofreni eller en anden psykose lidelse
- Udviklingshæmning sammen med en psykisk sygdom
- Svær ADHD/ADD
- Svær autisme
- Dom til behandling.
I samspil hermed kan patienterne have problemer med problematisk brug af rusmidler eller sociale udfordringer som for eksempel manglende bolig.
Samarbejde
Vi arbejder tæt sammen med Psykiatrisk Klinik 1, FACT-team 1, der ambulant følger de patienter med psykoselidelser der indlægges i S7. FACT-team arbejder ned i flere organisationer: Sengeafsnit, botilbud, kommune osv. Dermed er det altid de samme personer, der samarbejder om bestemte typer af patienter.
Ledelse og personale
Ledelsen består af oversygeplejerske Anja Grundvad, oversygeplejerske Natalie Slot og ledende specialpsykolog Anne Petersen.
Vores team er en tværfaglig, dygtig gruppe sammensat af:
- Læger
- Psykologer
- Sygeplejersker
- Pædagoger
- Social- og sundhedsassistenter
- Sekretærer
- Fysioterapeuter
- Ergoterapeuter
- Socialrådgivere
- Peer-medarbejdere, der har erfaring som patienter i psykiatrien og nu er uddannet og ansat til at støtte andre
- Kreative medarbejdere, som deltager i hverdagens aktiviteter.
Fysiske rammer
Afsnittet har plads til 24 patienter fordelt på 20 enestuer og to dobbeltstuer. Alle værelser har eget toilet og bad. Afsnittet har desuden opholdsstue med tv, gårdhave og motionsredskaber.
Vores kontormiljø er fordelt på to kontorer med både faste og bærbare arbejdsstationer. I kontormiljøet har vores sekretær, vagtplanlægger, forløbsansvarlige sygeplejerske og vagtplanlægger faste arbejdsstationer, der kan bruges, når de ikke er der.
Vi har et særskilt rum med arbejdspladser til afsnittes læger og vores socialrådgiver. Vi kan også benytte lokalet til møder.
Derudover har vi en kaffestue med et lille køkken, hvor vi kan spise og samles til forskellige faglige drøftelser.


Få indblik i Psykiatriens dagligdag
Du kan følge med på Psykiatriens Instagram profil Psykiatriens Ansigter, hvor vi giver et indblik i, hvad det vil sige at arbejde i Psykiatrien.
Profilen bliver ofte styret af vores medarbejdere, og du kan genbesøge deres takeovers under vores højdepunkter.
Arbejdsopgaver
En væsentlig del af arbejdsdagen består i at fungere som kontaktperson for patienterne. Du skal afklare patientens behov, sikre en individuelt tilpasset behandling og støtte patienten i deres forløb.
Arbejdsopgaverne omfatter både direkte patientkontakt og administrative funktioner, herunder:
- Støttende og rådgivende samtaler med patienter
- Relationsarbejde og miljøterapi
- Medicinadministration
- Dokumentation og planlægning af individuel patientbehandling
- Tæt samarbejde med andre psykiatriske enheder
- Inddrage og samarbejde med pårørende, når det er muligt og ønsket af patienten.
Vi lægger stor vægt på den miljøterapeutiske behandling med fokus på patientens individuelle behov.
Som tillæg til den medicinske behandling er der en del non-farmakologiske tiltag vi kan benytte os af. Det kan bla være:
- NADA (øreakupunktur)
- Ballstick massage
- Gåture
- At skabe daglig struktur
- Mestringsskemaer og handlingsplaner.
Arbejdet som kontaktperson er alsidigt og kan variere meget fra dag til dag. Det består af en variation af alle ovenstående opgaver. Du ville dagligt skulle dokumentere dine observationer og indsatser for de patienter, du er kontaktperson for.
Pårørende og patientforløb
Som kontaktperson spiller du en vigtig og central rolle ift. inddragelse af patientens perspektiv og netværk. Vi tilbyder løbende alle patienter mulighed for at inddrage deres pårørende, mestringsvejledere, udskrivningsmentorer, bosteder eller lignende.
Samarbejdet med de pårørende er ofte en stor del af arbejdet, og kan være en stor ressource for patienterne. Der er ofte et motivationsarbejde i at få samtykke til pårørendesamarbejdet og noget vi på afsnittet har stort fokus på.
Normering
Vi er seks-syv medarbejdere i alle dag- og aftenvagter. I nattevagterne er vi tre-fire medarbejdere.
Ved behov bruger vi primært interne vikarer, der er sygeplejestuderende eller social- og sundhedsassistentelever. De har alle været tilknyttet afdelingen gennem længere tid og er kendte blandt både personale og patienter.
Derudover benytter vi Region Midt`s eget vikarbureau.
Trivsel og tryghed
Arbejdsmiljø
På Sengeafsnit 7 er du aldrig alene - hverken om det, der er svært eller det, der er nemt. Vi hjælper hinanden og er fælles om mange opgaver. Der er samtidig masser af mulighed for at arbejde selvstændigt og med frihed under ansvar. Derfor er det også vigtigt for os, at du bliver godt fagligt klædt på til det.
Vi har to arbejdsmiljørepræsentanter, der indgår i et tæt samarbejde med ledelsen. Du kan altid dele dine ønsker eller forslag til forbedringer med dem.
På Sengeafsnit 7 arbejder vi aktivt for at skabe et godt arbejdsmiljø, og vi har derfor flere faste tiltag for at sikre dette. Vi har daglige samtaler og faste møder, hvor vi støtter hinanden og deler viden som eksempelvis:
- Supervision
- Forbedringstavlemøde omkring arbejdsgange og praksis
- Personalemøde hver måned
- Daglige sikkerhedsbriefinger.
Dine kolleger
Personalegruppen på afsnittet består både af forholdsvis nyuddannede kolleger og erfarene kolleger i alle aldre, som du kan spejle dig i og lære af.
Vi har en god omgangstone, hvor der både er plads til at lade sig inspirere og lære af hinanden og til at lave sjov.
I Sengeafsnit 7 har vi et godt kollegialt fællesskab og har sociale arrangementer, som der er bred opbakning til i hele personalegruppen og ledelsen. Derudover har vi en årlig temadag, og vi deltager også årligt i DHL.
Introduktionsforløb
Der er masser af mulighed for at arbejde selvstændigt og med frihed under ansvar. Derfor er det også vigtigt for os, at du bliver godt klædt på med de nødvendige kompetencer og viden om, hvordan du skal tilgå og løse dagens opgaver.
Nye medarbejdere starter med en introduktionsperiode uden for normeringen for at lære afsnittets hverdag og struktur at kende. Introduktionen består bl.a. af:
- Onboardingforløb med din leder (ved opstart samt efter 1, 3 og 6 måneder)
- Sidemandsoplæring og følgevagter
- Mentorordning
- Obligatoriske kurser i deeskalering og konflikthåndtering og fælles introduktion af nyansatte i både Afdeling for Psykoser og i regionen.
- Sygeplejefaglig sparring i grupper på tværs af enhederne for nyuddannede sygeplejersker
- Daglig fælles reflektion med fagligt eller patientnært indhold.
Work-life-balance
Stillinger er som udgangspunkt på 37 timer om ugen. Du vil primært indgå i to eller tre vagtlag, hvor du kan vælge mellem:
- Rul med dagvagter (kl. 6.45-14.45) og aftenvagter (kl. 14.45-22.45)
- Rul med dagvagter (kl. 6.45-14.45) og nattevagter (kl. 22.45-6.45)
- Et rul med alle tre (dag, aften og nat).
Du kan forvente weekendarbejde hver anden weekend.
Vi forsøger så vidt muligt at efterkomme medarbejdernes behov i planlægningen af arbejdstiderne. Du har stor mulighed for at få indflydelse på din egen arbejdsplan igennem ønskeplan på Myplan (vores vagtplan app). Der er også mulighed for at arbejde på et nedsat timeantal.
Vi hjælper hinanden, hvis der er behov for at bytte vagter.
Nogle vagter er mere travle end andre. Vi arbejder med at skalere travlheden i vagterne ved at afholde planlagte timeouts i løbet af vagten. Vores timeouts sætter fokus på at hjælpe hinanden med at nå dagens vigtigste opgaver og tid til faglig sparring.
Der er ikke en forventning om overarbejde i jobbet. I nogle tilfælde kan overarbejde forekomme, men vi ønsker at minimere det så meget som muligt.
Løn
Løn fastlægges efter overenskomst og lønforhandling.
Muligheder for faglig udvikling
Sengeafsnit 7 giver dig mulighed for faglig udvikling i forhold til en fremadrettet karriere i Psykiatrien, og vi hjælper dig med at finde den rette vej for dig.
Du får løbende sparring og supervision i din dagligdag, som sikrer, at du og dine kolleger kan lære af hinanden og forbedre jeres praksis. De faglige aktiviteter inkluderer:
- Behandlingskonferencer
- Forstuegange
- Tværfaglig sparring
- Supervision
- Temadage.
Derudover har du også din årlige medarbejderudviklingssamtale (MUS), hvor du kan tale om din faglige udviklingsønsker.
Kurser og videreuddannelse
Der er flere kurser som er obligatoriske for nye medarbejdere, og derudover har vi et stort online kursuskatalog hvori man kan orientere sig. Der er mulighed for kurser/uddannelse for at sikre høj faglighed og opkvalificering.
Vi tilbyder relevante kurser og muligheder for videreuddannelse, som kan styrke dine faglige kompetencer og karriereveje.
Karriere
Du kan specialisere dig inden for mange forskellige områder eller udvikle dig indenfor dit interesseområde, for eksempel:
- Specialsygeplejerske i psykiatri
- Udviklingssygeplejerske
- Kvalitetssygeplejerske
- Klinisk vejleder
- Nedbringelse af tvang
- Safe Wards
- Rusmiddelsbehandling og indsatser.
Du har også mulighed for at være nøgleperson for et specielt område.
Er du specialuddannet psykiatrisk sygeplejerske eller har anden relevant efteruddannelse, kan du byde ind med dine kompetencer i udviklingen på afsnittet.
Sammen finder vi ud af, hvordan dine kompetencer kan komme i spil.


Find kurser og uddannelser
Psykiatriakademiet.rm.dk er vores digitale kursuskatalog og uddannelsesunivers. Her kan du også finde inspirationshistorier, hvor du kan møde medarbejdere og høre om deres karriereveje i Psykiatrien.
På Psykiatriakademiet kan du dykke ned i introduktionssporene for de forskellige faggrupper.
Er du sygeplejestuderende?
Som sygeplejestuderende kan du med fordel deltage i Psykiatrifaglig Sommersymposium og få viden om specialerne i Psykiatrien. Det er også en mulighed for at starte dit netværk i Psykiatrien. Og hvem ved, måske giver det dig interesse i et studiejob hos os?
Ledige jobs
Du kan se alle ledige jobs i Psykiatrien her: