Om fagområdet
Kvalitet og Ledelsessekretariat består af en dygtig og alsidig personalegruppe, der arbejder for at styrke kvaliteten i hele Psykiatrien samt har sekretariatsfunktion og arbejder med mangeartede ledelsesunderstøttende indsatser.
Ledelse
Kvalitets- og Sekretariatschef Maria Benner er leder af fagområdet Kvalitet og Ledelsessekretariat.
Teams
Fagområdet Kvalitet og Ledelsessekretariat består af tre teams med hver sine arbejdsområder:
- Kvalitet
- Ledelsesunderstøttende Stabsydelser
- Sekretariatet
Fysiske rammer
Psykiatristaben er fordelt på tre adresser. Det er dog ikke alle fagområder, der har medarbejdere på alle adresser.
Viborg (Tingvej): fri parkering, åbent kontormiljø, flexrum, personalestue og en kantine i Regionshuset, hvor du kan købe mad og drikke.
Skejby: åbent kontormiljø og Café Vest, hvor du kan købe mad og drikke.
Gødstrup: fri parkering, åbent kontormiljø, flexrum, personalestue og Havens Café, hvor du kan købe mad og drikke.
Samarbejdspartnere
Vores fagområde har en bred kontaktflade, der både dækker over interne og eksterne samarbejder.
Interne samarbejdspartnere:
- Psykiatristaben
- Ledere på forskellige niveauer (Hospitalsledelsen, Chefgruppen, Afdelingsledelse)
- Kliniske nøglepersoner (psykologer, læger, sygeplejersker, peer-medarbejdere)
- Klinikere/klinisk personale
- Afdelinger i Psykiatrien
- Andre fagområder.
Eksterne samarbejdspartnere:
- Patienter og pårørende
- Koncernniveau
- Somatikken
- Foreninger
- Offentlige myndigheder (eksempelvis politi)
- Eksterne samarbejdspartnere og myndigheder.
Arbejdsopgaver
Kvalitet og Ledelsessekretariat løser en bred og blandet portefølje af opgaver. Her kan du se, hvad vi laver i hvert team.


Få indblik i Psykiatriens dagligdag
I Psykiatristaben har vi et tæt samarbejde med både klinikker og sengeafsnit. Du kan følge med på Psykiatriens Instagram profil Psykiatriens Ansigter, hvor vi giver et indblik i, hvad det vil sige at arbejde i Psykiatrien.
Profilen bliver ofte styret af vores medarbejdere, og du kan genbesøge deres takeovers under vores højdepunkter.
Trivsel og tryghed
Arbejdsmiljø
Arbejdsmiljøet i Kvalitet og Ledelsessekretariat er præget af en stærk sparringskultur, hvor vi både formelt og uformelt støtter hinanden i opgaveløsningen. Vi har faste møder, hvor vi deler erfaringer og udfordringer, og det er også helt naturligt at ringe eller skrive til en kollega, hvis man har brug for hjælp i løbet af arbejdsdagen.
Stemningen er afslappet og hyggelig, og vi prioriterer sociale pauser i løbet af dagen – for eksempel kaffepauser, hvor vi mødes uformelt. Vi arrangerer også jævnligt aktiviteter uden for arbejdstiden, såsom fælles spisning eller sociale arrangementer, der styrker sammenholdet. Der er fokus på trivsel og work/life balance, og muligheden for at arbejde hjemme skaber fleksibilitet, som bidrager til arbejdsglæden.
Kvalitet og Ledelsessekretariat er kendetegnet ved en tillidsbaseret ledelse, hvor vi arbejder med frihed under ansvar. Medarbejderne har mulighed for at træffe beslutninger selvstændigt, og ledelsen bakker op, også hvis tingene ikke går som forventet.
I Psykiatristaben arbejder vi aktivt for et trygt og sikkert arbejdsmiljø. Vores arbejdsmiljøgruppe, med repræsentanter fra ledelse og medarbejdere, har fokus på både fysiske og mentale rammer.
TRIO-møder sikrer løbende samarbejde mellem ledelse, medarbejdere og arbejdsmiljørepræsentanter om det gode arbejdsmiljø og evt. udfordringer. Hvert andet år gennemfører vi en TrivselsUndersøgelse og LedelsesEvaluering (TULE) for at styrke arbejdsmiljøet og ledelsen.
Dine kolleger
Kvalitet og Ledelsessekretariat består af kolleger med forskellige baggrunde, erfaringer og titler, og forskellighederne er en styrke, fordi vi arbejder tæt sammen og prioriterer at dele viden. Fagligheden er høj, mens omgangstonen er uformel og imødekommende, hvilket skaber en god balance mellem professionalisme og trivsel. Vi har en kultur, hvor vi både arbejder selvstændigt og i fællesskab.
Kollegerne i alle teams er hjælpsomme og samarbejdsvillige. Der er en stærk fornemmelse af, at ingen står alene med sine opgaver. Hvis man giver udtryk for, at man har brug for sparring eller assistance, er der altid en kollega, der træder til. Der er en høj grad af ligeværdighed i fagområdet, hvor ingen spørgsmål er forkerte, og alle bidrager med deres viden og perspektiver.
Vi er opmærksomme på hinandens trivsel og har en kultur, hvor vi aktivt passer på hinanden og skaber plads til at tage det op, hvis noget føles svært.
Introduktionsforløb
Som ny medarbejder i Psykiatristaben bliver du taget godt imod med et grundigt og struktureret introduktionsforløb, der sikrer en tryg og lærerig opstart. Forløbet inkluderer:
- Onboarding med program til dine første dage
- Fælles morgenbrød med dine kolleger
- Fælles introduktion, både til Psykiatristaben og Psykiatriens organisation
- Hands-on oplæring: Sidemandsoplæring, løbende 1:1-møder og mentorordning, så du får faglig og social støtte
- Formelle introduktioner:
- Velkomstmøde med din leder
- Introduktion til arbejdsmiljøorganisation, ESDH-systemer, e-Dok, administrative pligter og mere
- Træning i kontorergonomi og hjerte-lunge-redning
- Forundringssamtale efter 3 måneder, hvor vi sammen evaluerer opstarten og justerer, hvor der er behov.
Som en del af vores mentorkultur får du en kollega, der fungerer som mentor og hjælper dig godt i gang både fagligt og socialt. Vi sikrer, at du hurtigt bliver en del af teamet gennem walk-and-talks eller lignende sociale initiativer.
Work-life-balance
Arbejdstiden ligger hovedsageligt i tidsrummet 8.00-15.30. Vi har dog en stor grad af fleksibilitet, som gør det muligt at tilpasse arbejdet til de forskellige livsfaser, man gennemgår. Kvalitet og Ledelsessekretariat prioriterer at skabe rammer, hvor du kan balancere arbejdsliv og privatliv, og hvor planlægning og skemalægning sker i åben dialog.
Der er en høj grad af gennemsigtighed i arbejdsdagen, blandt andet gennem kalendersystemer, hvor møder og arbejdstider tydeligt fremgår. Dette skaber et miljø, hvor kolleger udviser hensyn, når de ønsker at komme i kontakt. Selvom travlhed ikke altid er synligt i kalenderen, gør man en indsats for at tage hensyn og finde et passende tidspunkt til dialog.
Fleksibiliteten gælder også i forbindelse med særlige situationer som specialeskrivning for vores studentermedhjælpere eller akutte behov som barns sygdom. Planlægning af ferie og orlov sker i god tid, hvilket gør det lettere at forene arbejdsliv med privatliv.
Personalegoder
Vi afholder fælles julefrokost for hele Psykiatristaben samt adskillige flere arrangementer for det samlede fællesskab.
Der er desuden personaleforening i både Viborg og Gødstrup, der tilbyder flere arrangementer og rabatordninger.
Løn
Vi tilbyder løn efter overenskomst og lønforhandling.
Muligheder for faglig udvikling
I Kvalitet og Ledelsessekretariat prioriterer vi faglig udvikling gennem ugentlige møder, hvor vi deler erfaringer og sparrer om opgaver. Vi tilbyder også 1:1-møder med teamleder, faglig koordinator og fagområdechef, som fokuserer på din faglige og personlige udvikling. Vi har høj faglig stolthed med stort engagement.
Kurser og videreuddannelse
Medarbejdere kan deltage i kurser og uddannelser, blandt andet via Psykiatriakademiet. Ledelsen opfordrer til videreuddannelse, og kursusansøgninger imødekommes ofte, så længe det er muligt inden for økonomi og arbejdssituation. Ledelsen støtter aktivt deltagelse i konferencer, temadage og netværk. Viden fra disse forløb deler vi, hvilket styrker vores interne læring og sikrer, at vi altid er opdaterede med den nyeste viden.
Karriere
Karrierevejene afhænger af den enkelte medarbejders ønsker – hvad enten man vil specialisere sig, avancere i organisationen eller prøve nye opgaver.


Find kurser og uddannelser
Psykiatriakademiet.rm.dk er vores digitale kursuskatalog og uddannelsesunivers. Her kan du også finde inspirationshistorier, hvor du kan møde medarbejdere og høre om deres karriereveje i Psykiatrien.
På Psykiatriakademiet kan du dykke ned i introduktionssporene for de forskellige faggrupper.
Ledige jobs
Du kan se alle ledige jobs i Psykiatrien her: