Regionspsykiatrien Gødstrup har en dynamisk uddannelsespolitik, som beskriver de vide rammer, som uddannelsen af vores fastansatte personale foregår indenfor.
Hos os er uddannelse en meget bred vifte af tiltag, som strækker sig fra hverdagens mangfoldige læringssituationer, over strukturerede kursus- og uddannelsesforløb til deltagelse i internationale videnskabelige konferencer.
Hverdagens læringssituationer
Med hverdagens læringssituationer mener vi mange ting. Det er både supervisioner, vejledninger, mentorsamtaler og behandlingskonferencer. Men det er også kollegial support fra nøglepersoner indenfor specialiserede indsatser - meget gerne udført sammen i praksis, så vi kan lære af hinanden. For eksempel som det sker i vores arbejde med at mindske anvendelsen af tvang.
Patientsikkerhed er et andet eksempel, hvor vores analyser af utilsigtede hændelser altid har et læringsperspektiv.
Hverdagens læringssituationer handler om aktivt at bruge alle de muligheder for læring og uddannelse, der foregår i hverdagens arbejde både monofagligt, tværfagligt og flerfagligt.
Introduktion
Forud for den første arbejdsdag modtager alle medarbejdere et introduktionsprogram. Introduktionsprogrammet vil variere i forhold til stilling og funktion, og kan bl.a. indeholde: introduktion til EPJ (Elektronisk Patient Journal), ambulant registrering og undervisning i konflikt- og voldsforebyggelse samt konflikthåndtering.
Intromøde med ledelsen og intro til arbejdsmiljøsystemet og sikkerhed
Hver anden måned inviterer afdelingsledelsen sammen med arbejdsmiljøkoordinatoren til morgenkaffe. Her bydes nye medarbejdere velkomne og bliver introduceret til organisationen, kultur, mål og værdier.
Arbejdsmiljørepræsentanten vil fortælle om arbejdsmiljøsystemet og sikkerhed i Regionspsykiatrien Gødstrup.
Obligatorisk tværfaglig grunduddannelse (OTG)
Regionspsykiatrien Gødstrup holder kontinuerligt obligatorisk tværfaglige grunduddannelsesforløb (OTG). De forløber halvårlig og man tilmeldes automatisk som en del af ens introduktion.
Derudover gennemfører vi i Regionspsykiatrien Gødstrup jævnligt temadage og kurser. Både for det tværfaglige personale og for udvalgte grupper af personale. De centrale temaer fastsættes for et år af gangen og koordineres med Regionens øvrige tilbud om uddannelse.
Kurser og konferencer
Medarbejderne deltager også i eksterne kurser og konferencer, som har relevans for Regionspsykiatrien Gødstrup aktuelle behov.
Vi har bred sparring og kontakt med omverdenen gennem hyppig deltagelse i konferencer og seminarer – ofte også med programindslag og posters.
Egne konferencer og kurser
Vi planlægger også selv konferencer og temadage med ekstern deltagelse. Både i samarbejde med de øvrige afdelinger i Psykiatri og Social og som selvstændige initiativer.
Monofaglig uddannelse
Nogle faggrupper har strukturerede og kompetencegivende uddannelsesforløb. Det gælder uddannelsen af yngre læger og psykologfaggruppen.