Om klinikken
Psykiatrisk Klinik 2 i Regionspsykiatrien Horsens modtager voksne patienter over 18 år med forskellige psykiatriske diagnoser og problemstillinger, herunder:
- Angst, OCD og PTSD
- Depression eller bipolar lidelse
- Demens og ældrepsykiatri
- Personlighedsforstyrrelse.
Psykiatrisk Klinik 2 ledes af:
- Ledende overlæge Janus Ravn
- Oversygeplejerske Helle Thomsen
Vi er et tværfagligt team på 50-55 medarbejdere med forskellige baggrunde og erfaringsniveauer. Personalet spænder bredt både i alder og erfaring, og der er en blanding af nyuddannede og erfarne medarbejdere. Teamet består af:
- Sygeplejersker
- Psykologer
- Læger
- Sekretærer
- Socialrådgivere
- Fysioterapeuter.
Arbejdsopgaver
Vi arbejder som primærbehandlere og fungerer som tovholdere for patienternes behandlingsforløb, hvor et centralt fokus er samarbejdet med både patienter og deres pårørende. Vi laver individuelle forløb for vores patienter inden for de givne rammer i behandlingspakkerne.
Du vil opleve et bredt spektrum af alsidige og selvstændige opgaver, som omfatter:
- Planlægning af behandlingsforløb og udfærdigelse af behandlingsplan
- Ansvar for gennemførelse og justering af behandlingsforløb
- Dokumentation jævnfør gældende retningslinjer
- Monitorering af medicin - virkning og bivirkninger
- Ajourføring af medicinordinationer
- Samarbejde på tværs af afsnit og sektorer, herunder afholdelse af netværksmøder og udfærdigelse af statuserklæringer
- Tilrettelægge patientsamtaler og øvrige opgaver i en struktureret kalender.
Vi tilpasser patienternes forløb individuelt og planlægger dem kreativt for at sikre de bedste resultater.
En af vores vigtige opgaver er at forventningsafstemme med patienten, da nogle patienter kan have en forventning om, at vi kan hjælpe med noget, som vi ikke har mulighed for. Vi gør det samme med pårørende for at afklare hvad de evt. kan have behov for (viden om lidelsen, henvisning til psykolog, hvor de kan søge hjælp om at være pårørende etc.).
Inddragelse af pårørende
Vi inddrager altid pårørende som en central ressource i behandlingen, med patientens samtykke. I behandlingsforløbene tilbyder vi pårørendesamtaler, som kan inkludere både voksne pårørende og i nogle tilfælde patientens børn, så hele familiens perspektiv bliver en del af behandlingen.
Vi tilbyder undervisning som er tilpasset forskellige lidelser. Derudover afholder vi månedlige pårørendegruppemøder med stor succes, hvor pårørende deler erfaringer og giver støtte til hinanden.
Fysiske rammer
Psykiatrisk Klinik 2 er beliggende på første etage af Regionspsykiatrien Horsens (Indgang K ved regionshospitalet). Personale har egen personalestue og tomandskontorer med egen plads. Vi har også adgang til kantinen i hospitalets somatiske afdeling.


Få indblik i Psykiatriens dagligdag
Du kan følge med på Psykiatriens Instagram profil Psykiatriens Ansigter, hvor vi giver et indblik i, hvad det vil sige at arbejde i Psykiatrien.
Profilen bliver ofte styret af vores medarbejdere, og du kan genbesøge deres takeovers under vores højdepunkter.
Trivsel og tryghed
Arbejdsmiljø
Vi lægger vægt på, at alle medarbejdere bidrager aktivt til et positivt arbejdsmiljø. Vores ledelse er selv en del af driften og er altid synlig og tilgængelig. Tillid og anerkendelse af de faglige kompetencer er grundlaget for det kollegiale fællesskab, og medarbejderne er inddraget i beslutninger og trivselstiltag.
Arbejdsmiljøet understøttes bl.a. gennem:
- Arbejdsmiljøgruppe og repræsentanter for både klinikker og sengeafsnit
- Regelmæssige personalemøder, hvor trivsel og faglige emner drøftes
- Teammøder
- Løbende sparring med dine kolleger.
I hele Regionspsykiatrien Horsens arbejder vi også meget med selvagens, dvs. evnen til at bruge dig selv og dine personlige kompetencer i tilgangen til dit arbejde og andre mennesker.
Sikkerhed er en fast del af de ugentlige tavlemøder, hvor emner som deeskalering og frigørelsestræning bliver drøftet og evalueret. Derudover er der en fast struktur for debriefing og regelmæssig supervision, hvilket skaber tryghed og understøtter et sikkert arbejdsmiljø.
Dine kolleger
Vi er et lille sted, hvor vi arbejder på tværs af klinikker og sengeafsnit. Vi har et stærkt socialt sammenhold, hvor medarbejderne støtter hinanden både fagligt og personligt.
Regelmæssige teamfrokoster og månedlige personalemøder er nogle af de faste rammer, hvor vi taler om både arbejdsrelaterede og sociale emner, hvilket styrker fællesskabet. Der er plads til fejl, og vi mener, at det er vigtigt, at vi følger op i fællesskab på eventuelle uhensigtsmæssige procedurer.
Derudover er der en række sociale arrangementer i løbet af året – herunder en årlig sommerfest, julefrokost og deltagelse i DHL-stafetten – som samler medarbejderne på tværs af faggrupper og teams.
Introduktionsprogram
Nyansatte modtager et grundigt introduktionsforløb, der indebærer:
- Onboardingprogram og mentorordning, som giver mulighed for gradvis oplæring
- Følgeskab med erfarne kolleger ved patientsamtaler
- Fokus på løbende udvikling og tilpasset introduktion, så der er plads til at være ny.
Formålet er at sikre dig en tryg start, hvor der er plads til både spørgsmål og læring.
Hvordan er det at starte i Psykiatrisk Klinik 2?

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.
Work-life-balance
Psykiatrisk Klinik 2 tilbyder en fleksibel arbejdsdag med gode muligheder for at tilpasse arbejdstiden til både afdelingens og medarbejderens behov.
Som udgangspunkt ligger arbejdstiden mellem kl. 8 og 16, men klinikken har udvidet åbningstid til kl. 18 om tirsdagen. Den enkeltes mulighed for at byde ind i de sene åbningsdage aftales med ledelsen. Kun specifikke teams og medarbejdere har aftenvagter, og det er derfor ikke en fast forpligtelse.
Der er plads til dialog, så vi kan tilpasse arbejdstiderne individuelt, hvilket giver mulighed for både deltidsansættelser og hjemmearbejde, når opgaverne tillader det.
Vi tilstræber at imødekomme medarbejdernes ønsker i forhold til arbejdstid og opgaver, så der tages hensyn til både den enkeltes livsfase og behov. Vi tilstræber også, at alle medarbejdere får tre ugers sammenhængende sommerferie, når det er muligt, og der er generelt stor fleksibilitet omkring ferie- og fridage for at skabe en god balance mellem arbejde og privatliv.
Løn og ansættelse
Vi tilbyder konkurrencedygtig løn i henhold til overenskomst samt lokale individuelle aftaler.
Muligheder for faglig udvikling
Vi tilbyder en bred vifte af udviklingsmuligheder og kurser, som gør det muligt for dig at styrke dine kompetencer. Der er løbende adgang til:
- Interne og eksterne supervisioner og tavlemøder
- Ugentlige tværfaglige konferencer
- Månedlige monofaglige konferencer for læger, sygeplejersker og psykologer
- Temadage og forbedringsaktiviteter såsom "Forbedringstorsdag" hver 14. dag.
Derudover er der en årlig medarbejdersudviklingssamtale (MUS) med fokus på bl.a. dine kompetencer og faglige udvikling.
Kurser og videreuddannelse
Vi støtter aktivt videreuddannelse og tilbyder f.eks. kurser i:
- Psykopatologi og diagnostik
- PSE (Present State Examination)
- Deeskaleringsteknikker og terapeutisk metode
- Specialisering for sygeplejersker (psykiatrisk specialuddannelse)
- Kvalitetsforbedringsuddannelse og terapiuddannelser
- Autorisationsstøtte for psykologer og videreuddannelse inden for specialiserede behandlingsområder.


Find kurser og uddannelser
Psykiatriakademiet.rm.dk er vores digitale kursuskatalog og uddannelsesunivers. Her kan du også finde inspirationshistorier, hvor du kan møde medarbejdere og høre om deres karriereveje i Psykiatrien.
På Psykiatriakademiet kan du dykke ned i introduktionssporene for de forskellige faggrupper.
Er du sygeplejestuderende?
Som sygeplejestuderende kan du med fordel deltage i Psykiatrifaglig Sommersymposium og få viden om specialerne i Psykiatrien. Det er også en mulighed for at starte dit netværk i Psykiatrien. Og hvem ved, måske giver det dig interesse i et studiejob hos os?
Ledige jobs
Du kan se alle ledige jobs i Psykiatrien her: