30.11.2022

Per Hove Thomsen modtager prisen for i sin tid at have medvirket til at stifte en forening, der kunne støtte og rådgive OCD-ramte og deres pårørende.

Derudover får han prisen for sin mangeårige forskningsindsats på allerhøjeste internationale niveau inden for OCD-behandling. Med sin forskning har han bidraget til udviklingen af nogle af de mest effektive behandlingsmetoder, vi har i dag.

- Gennem OCD-foreningens levetid er vi blevet klogere på behandlingen af OCD, og vi ved, at terapi og medicin kan hjælpe mange OCD-ramte. Håbet er, at vi via fortsat forskning og vores stadig større kliniske erfaringer bliver  i stand til at kunne tilbyde en individualiseret tilrettelagt behandling, som har god effekt på alle med OCD, udtaler Per Hove Thomsen.

Stolt over at modtage prisen

Ved modtagelsen af prisen udtalte Per Hove Thomsen:

- Jeg er stolt og glad over at modtage denne fine pris. Og jeg er imponeret over, hvad OCD-foreningen gennem de sidste 25 år har bidraget med i form af information om OCD og støtte til OCD-ramte og deres pårørende.

Vi ønsker Per Hove Thomsen stort tillykke med den fornemme pris.

FAKTA OM OCD

  • Omkring 100.000 børn, unge og voksne i Danmark har OCD.
  • OCD står for Obsessive Compulsive Disorder og er en angstlidelse med tilbagevendende tvangstanker og/eller tvangshandlinger.
  • OCD findes i alle sværhedsgrader, lige fra den helt milde version til den svært invaliderende tilstand, hvor stort set alle døgnets vågne timer er beslaglagt af tvangstanker og -handlinger.