13.04.2023 

Et skifte fra studie- til arbejdsliv er et stort spring for mange. I Psykiatristaben har vi derfor lavet et netværk, der hjælper nyuddannede, studentermedhjælpere og praktikanter op ad den stejle læringskurve.

I Psykiatristaben vil vi gerne være en attraktiv arbejdsplads over for dygtige, unge medarbejdere. Med et særligt fokus på dem, der lige har lukket studiebøgerne – enten for sidste gang, en periode eller en dag.

Det er nemlig en stor omvæltning pludseligt at omstille og tilpasse sig i et nyt arbejde. De studerende har gået på studie i flere år og ved selvfølgelig, hvad det betyder at tage arbejdstøjet på. Men det er andre spilleregler, der gælder på arbejdspladsen. 

Et anderledes socialt miljø

De studerende er vant til at være omgivet af ligesindede. Mennesker, der er på samme sted i livet som dem selv. Nu skal de møde mange nye kollegaer, der er vidt forskellige steder i livet.

Og det er derfor, at vi har startet et netværk for godt et år siden – for at styrke det sociale miljø og sørge for, at de føler sig godt introduceret og hjemme i deres nye hverdag.

På kryds og tværs af Psykiatristaben

Netværket består af en række møder. Nogle møder foregår i arbejdstiden. Andre efter. Tovholderen for netværket er endda nyuddannet – eller så godt som. Lige nu er det nemlig Marie-Louise Lorenz, der selv startede i Psykiatristaben for 2 år siden.  

På møderne lærer de hinanden at kende på kryds og tværs af Psykiatristaben. Det styrker sammenhængskraften og gør, at de lærer de forskellige fagområder at kende.

Møderne er sjældent ens. Medlemmerne deler arbejdsopgaver, der fylder og diskuterer/drøfter forskellige temaer. Andre gange får de besøg af oplægsholdere. De gør dem klogere på relevante emner, der kommer dem til gode i deres arbejde i Psykiatristaben.

Det har blandt andet handlet om adfærdsdesign, psykologisk tryghed på arbejdspladsen og EN AF OS-ambassadører. Det har også været viden om værktøjer som Outlook, som vi nok alle (eller mange af os) kan lære at bruge smartere i vores dagligdag.      

Du kan her se en video af Pernille de-La-Motte Hansen. Hun fortæller, hvad hun får ud af at være deltager i netværket. 

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.