Foto: Anne Kring.

09.05.2023

Netværket består af unge hjerneforskere fra forskellige discipliner, der arbejder inden for neurovidenskaben i Danmark, og som blev udvalgt af Lundbeckfonden.

Formålet med det nye initiativ er at styrke dansk neurovidenskab ved at forbinde mennesker og discipliner i et tværfagligt samarbejde og hjælpe de unge forskere med at realisere deres videnskabelige potentiale.

To gange om året mødes netværket til karrieretræning, workshops og en videnskabelig konference med neurovidenskabeligt fokus. Møderne er organiseret og sponsoreret af Lundbeckfonden, men de unge forskere definerer selv agendaen for netværket samt formatet og emnerne til møderne.

Ole Köhler-Forsberg, der er læge og er lektor på Aarhus Universitetshospital Psykiatrien og Aarhus Universitet, er en af kun to læger, som er blevet udvalgt. Han ser det som en enestående mulighed for at udvide sit netværk inden for neurovidenskab med nogle af landets dygtigste hjerneforskere.

"De fleste andre forskere arbejder inden for områder, som jeg ellers sjældent ville komme i kontakt med. Men forskning inden for psykiske sygdomme er uhyre kompleks og kræver en meget tværfaglig tilgang med ekspertviden fra mange forskellige områder. Derfor er det meget givende og inspirerende at kunne være en del af et så bredtfavnende og samtidig fagligt stærkt netværk."

Ole Köhler-Forsberg, læge og lektor

Deltagelsen har for Ole Köhler-Forsberg allerede resulteret i flere tværfaglige projekter med andre hjerneforskere fra Aarhus, Aalborg og Københavns Universiteter.

"Det er netop formålet at inspirere til samarbejdsprojekter, som ellers nok ikke ville være opstået," siger Ole Köhler-Forsberg, som ser frem til yderligere inspirerende møder og tværfaglige samarbejdsprojekter gennem de næste års deltagelse i LFIN.