30.11.2023

Deltagerrekord

Mere end 200 deltagere var mødt op til det årlige tilbagevendende arrangement. Den store tilslutning til dagen blev også bemærket af lærestolsprofessor Per Hove Thomsen, der bød velkommen til dagen.

- Psykiatriens forskningsdag er en god mulighed for jer klinikere og forskere til at dele viden og fortælle om jeres projekter. Vi har inviteret nogle af vores gode kollegaer fra andre specialer til at holde oplæg i dag – neurologi, folkesundhed og epidemiologi. Hvilket afspejler vores vigtige samarbejder med andre specialer i det psykiatriske forskningsfelt, fortalte Per Hove Thomsen blandt andet under sin velkomsttale.

Dagen bød på et varieret program med oplæg om aktuelle forskningsprojekter og fremvisning af videnskabelige posters.

I foyeren på Aarhus Universitetshospital hang 42 posters, hver med beskrivelser inden for forskellige grene af psykiatrisk forskning. De mange interesserede gik rundt blandt forskernes posters for at høre om projekterne og stille nysgerrige spørgsmål. Der blev fortalt om alt lige fra projekter om e-cykling i retspsykiatrien til projekter om pårørende til psykisk sygdom. 

Og vinderne blev

I tråd med traditionen blev der sidst på dagen uddelt priser for de to bedste oplæg og posters.

- Det var ret overvældende at vælge bare to posters blandt det omfattende udvalg af emner, der spænder fra patient- og pårørendeforskning, diagnostik, forebyggelse og registerstudier til genetik, molekylære mekanismer og maskinlæring. Alle projekterne viste videnskabelig nysgerrighed og er yderst relevante for psykiatrien, fortæller lektor og farmaceut Christiane Gasse, der var en del af bedømmelsesudvalget for posters.

For bedste poster: Programør Jakob Grøhn Damgaard, Predicting Risk of Involuntary Psychiatric Admission for Psychiatric Outpatients.

For andenbedste poster: Videnskabelig assistent Ann Kathrine Christiansen, Functional Consequences of Genetic Variants in the Sortilin 1 Gene Associated with Increased Risk of Frontotemporal Dementia

For bedste oplæg: Ph.d.-studerende Charlotte Steen Duholm, Can health anxiety be differentiated from other anxiety phenomena in adolescene?  

For andetbedste oplæg: Ph.d.-studerende Martin Bernstorff, Development and Validation of Machine Learning Algorithm for Prediction of Type 2 Diabetes

Se billeder fra dagen