Psykiatrien set fra gårdhave
Visualisering: Team Nordstern, udarbejdet af Arkitema

07.05.2024

Underskriften sker på baggrund af, at regionsrådet i slutningen af april tog beslutning om, at PKA Skejby P/S skal stå i spidsen for byggeriet, når retspsykiatrisk afdeling i Skejby skal udvides. Der er tale om en udvidelse med ca. 4500 kvadratmeter, og de nye rammer kommer til at indeholde yderligere 16 sengepladser i retspsykiatrisk afdeling samt nye kontor- og mødefaciliteter til klinisk personale. Udvidelsen kommer til at ske i forlængelse af den eksisterende bygning K.

PKA Skejby P/S er også leverandør på de eksisterende bygninger, som huser AUH Psykiatrien i Skejby i dag, og de har tilknyttet totalentreprenør Nordstern, teknikentreprenør Wicotec Kirkebjerg, Arkitema samt rådgivende ingeniør AFRY.

Udvidelsen af AUH Psykiatrien set udefra
Visualisering: Team Nordstern, udarbejdet af Arkitema

Den videre proces

PKA Skejby P/S skal i samarbejde med repræsentanter fra AUH Psykiatrien og brugere i gang med at arbejde videre med tilbuddet. Det kommer bl.a. til at forgå som en brugerproces samtidig med, at byggeriet skal projekteres, og det vil løbe fra juni 2024 frem imod foråret 2025, inden byggeriet efter planen skal ske i løbet af 2025 og 2026.

Det er afgørende for Psykiatrien, at vi sikrer os, at de fysiske rammer fungerer, og at de understøtter et godt og imødekommende behandlingsmiljø med fokus på sikkerhed. Ofte er vores retspsykiatriske patienter hos os i lang tid, og det skal rammerne kunne bære.