Fakta om afdelingen

Ud af de omkring 650 medarbejdere i Regionspsykiatrien Midt er der ca. 60 fastansatte læger. De fordeler sig på uddannelseslæger (både i KBU-, I- og H-stillinger) samt speciallæger.

Derudover har vi stor glæde af H-læger i almen medicin og neurologi, samt medicinstuderende ifm. kliniske ophold, men også som ansatte i lægevikarstillinger og under lønnet praktik i sommerferierne.

Du kan læse mere generel information om Regionspsykiatrien Midt her.

Mød Adam, der er introduktionslæge

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Undervisning, konferencer og kurser

I Regionspsykiatrien Midt har vi eftermiddagsundervisning hver torsdag eftermiddag kl. 13-15.

Dette indebærer f.eks. uddannelseslæger, der underviser i selvvalgt emne, undervisning ved socialpsykiatriske samarbejdspartnere, eksterne oplægsholdere, kliniske farmakologiske konferencer, psykometrisk fællesrating, patientinterviews, journal club m.fl.

Der er frokost (sandwich) til alle deltagende om torsdagen og kultur for at spise sammen. Undervisningen er obligatorisk for at sikre, at driften ikke fratager uddannelseslæger og -psykologer muligheden for relevant undervisning.

Derudover har vi:

  • Lægemøde hver onsdag morgen kl. 08-09 med drøftelser ift. sociale og faglige tiltag, uddannelsesmiljø, deling af viden fra kursusaktivitet og hver uge fælles drøftelse af case.
  • Supervision af yngre læger hver anden uge ved uddannelsesansvarlig ledende overlæge (UALO) Trine Dürr Grue
  • Drøftelse af kliniske cases og "solstrålehistorier" til morgen- og middagskonference
  • Behandlingskonferencer på respektive afsnit, som også indebærer undervisning og faglig drøftelse
  • "Tvangsfrokost" 1. tirsdag i måneden, hvor vi spiser sammen og drøfter svære situationer forbundet med anvendelse af psykiatrilov.
  • Mulighed for at søge om fri med løn og kursusudgifter til relevante kurser - opbakning til deltagelse i specialespecifikke kurser inkl. DPS (Dansk Psykiatrisk Selskab) og FYP (Foreningen af Yngre Psykiatere) årsmøder i det omfang budget og bemanding tillader det
  • Stor opmærksomhed på at udbyde lokale kurser bl.a. PANNS-6 og PSE.

Der er mulighed for at deltage i den psykoterapeutiske grunduddannelse og gennemføre psykoterapeutiske forløb under supervision.

Organisering

Uddannelsesansvarlig ledende overlæge

Trine Dürr Grue

Telefon: 7847 4182

Mail: trigru@rm.dk

Konstitueret cheflæge

Susanne Fabricius

Telefon: 7847 4284

Mail: sufabr@rm.dk

Hjemmeside

Din introduktion

Din introduktion i Regionspsykiatrien Midt (Viborg-Skive) foregår over de første fem hverdage i Viborg (Søndersøparken 1).

Der vil i introugen være stort fokus på, at du lærer din afdeling at kende. Derfor starter du hver dag op på afdelingen, hvor du er med til fordeling og tavlemøde efter den daglige morgenkonference på lægegangen. En mere senior læge eller overlæge vil introducere dig til afdelingen i løbet af introugen.

De fleste læger starter deres ansættelse på sengeafsnit, medmindre andet er aftalt. Det gør du for at lære huset at kende og blive mere rustet til at varetage vagtfunktion.

Du vil før din ansættelse blive tildelt en hovedvejleder og I bliver automatisk booket til en samtale inden for de første to uger.

Den første torsdag skal du deltage i regionens fælles introduktion for nyansatte læger. Du vil her blive sat ind i de overordnede principper for:

  • ECT
  • Selvmordsscreening
  • Beroligende medicin
  • Psykiatrilovgivning og tvang
  • Udredning og behandling af affektive lidelser
  • Udredning og behandling af psykoser.

En fast del af introprogrammet er desuden:

Derudover vil du få en rundvisning i Viborg, som inkluderer Regionspsykiatrien Midts sengeafsnit og ambulante enheder i Søndersøparken.

Før varetagelse af selvstændigt ECT- og vagtarbejde vil du desuden blive skemalagt til følgevagt med en mere erfaren kollega med henblik på oplæring i funktionen.

Arbejdsopgaver og -tilrettelæggelse

Du vil i forbindelse med din ansættelse blive spurgt til dine ønsker ift. forløb. Arbejdstilrettelæggelsen varierer, afhængig af om du har funktion på sengeafsnit eller i klinik.

Overordnet er arbejdsopgaven:

  • Patientbehandling ved samtaler
  • Stillingtagen til medicinsk behandling
  • Tværfaglig sparring med somatiske kolleger og andre faggrupper
  • Deltagelse i morgen-, middags- og behandlingskonferencer m.fl.

De fleste læger vil i løbet af ansættelsen selvstændigt:

  • varetage vagtarbejde som for- eller bagvagt afhængig af uddannelsesniveau og erfaring
  • varetage stuegangsarbejde eller ambulant funktion
  • varetage ECT-behandling (Electro-Convulsive Therapy – "elektrochok")
  • tage stilling til og udføre tvangsforanstaltninger under tæt samarbejde og konference med bagvagt/overlæge
  • evt. gå elektive eller akutte psykiatriske tilsyn i somatikken.

Ovenstående sker efter relevant introduktion og med god adgang til sparring/supervision ved mere erfaren læge- eller psykologkollega.

For øvrig information se uddannelsesprogrammet her.

Forskning

Der er adgang til vejleder ift. at udfærdige forskningstræningsopgave.

Derudover er der mulighed for deltagelse i kvalitetsarbejde og arbejde med udfærdigelse af kliniske retningslinjer og instrukser.

Der er interesse og åbenhed for deltagelse i forskningsprojekter lokalt, regionalt og nationalt.

Hvis du har spørgsmål angående forskning i Regionspsykiatrien Midt, kan du kontakte den uddannelsesansvarlige ledende overlæge Trine Dürr Grue.

Uddannelsesmiljø

Du vil møde en fagligt og socialt engageret læge-, psykolog- og personalegruppe i Regionspsykiatrien Midt.

Vi har stor glæde af tværfaglighed og både sundheds- og socialfagligt ansatte (inkl. socialrådgivere på fleste afsnit).

Hjælpsomme kolleger

Der er stor opmærksomhed på læring i den kliniske hverdag og en stor hjælpsomhed fra nye såvel som mere erfarne kolleger. Man får oplevelsen af et "lille stort hospital", hvor man kommer hinanden ved og støtter hinanden under svære beslutninger og patientforløb.

Fokus på vejledning

I afdelingen er der også et stort fokus på adgang til vejledning og struktureret klinisk observation i hverdagen, både ved hovedvejleder og øvrige kliniske vejledere. Dette gælder både i forbindelse med stuegang og ambulant arbejde, men også løbende under vagtfunktion ved bagvagt inkl. formaliseret supervision til afgående forvagter.

Åbenhed for nye tiltag

Der er stor åbenhed på alle niveauer for nye uddannelsesmæssige tiltag og tiltag der bærer det gode arbejdsmiljø med sig. Det har bl.a. udmøntet sig i etableringen af "Psykiatribussen", som kører fra Aarhus og samler kolleger op på vejen til Viborg (med transport i arbejdstiden og mulighed for at tilgå morgenkonference på bussen og "arbejde færdigt" kl. 14.30 under turen tilbage).