Vi kontakter dig
Inden du starter, tildeler vi dig en oplæringsvejleder. Din oplæringsvejleder sender dig et velkomstbrev med praktiske informationer fire uger før, du begynder i din oplæring.
Hvis du ikke har modtaget noget, skal du kontakte dit oplæringssted. Du er også velkommen til at skrive en mail til os. Hvis du er i tvivl om noget, kan du altid henvende dig til os.
Læs dit velkomstmateriale
Før du starter din oplæring, bør du være opmærksom på nogle vigtige ting. Det er en god idé at læse dit velkomstmateriale, så du er forberedt på de læringsmuligheder, der er i forløbet.
Derudover er det en god idé at gøre dig bekendt med de praktiske oplysninger, du modtager fra din oplæringsvejleder og dit oplæringssted.
Har du selv erfaring med psykisk sygdom?
Mange bliver igennem livet berørt af psykisk sygdom - enten selv eller hos pårørende. Vi opfordrer dig til at dele dine erfaringer med psykisk sygdom med din oplæringsvejleder. Det kan du gøre ved din introduktion eller startdrøftelse.
Af hensyn til dit studieforløb anbefaler vi, at du ikke kommer i oplæring i en enhed, hvor du eller dine nærmeste har haft eller har en tilknytning til. Ved fordeling af oplæringssted bør du gøre dit uddannelsessted opmærksom på, hvis der skal tages sådanne hensyn.
Praktiske informationer
Find vej
I dit velkomstbrev står der, hvor og hvornår du skal møde ind på din første dag.
Du kan finde et oversigtskort for dit oplæringssted her.
Parkering
Parkering er meget forskelligt for vores afdelinger. Din oplæringsvejleder kan hjælpe dig med, hvor du kan parkere.
Påklædning
Du har dit eget tøj på, når du går på arbejde i Psykiatrien. Det er vigtigt, at det signalerer faglighed og professionalisme. Dit tøj må derudover ikke forstyrre kommunikationen med eller relationen til patienten.
Det kan være en god idé at have tøj med lommer, så du kan bære f.eks. dine nøgler.
Du kan finde de mere konkrete retningslinjer for påklædning i e-Dok.
Nøgler og navneskilt
Når du møder første dag, vil der blive lavet navneskilt og nøglekort/nøgler. Det vil din vejleder hjælpe dig med.
Det er vigtigt, at du tager navneskiltet på, hver gang du møder i vagt.
Straffeattest
For at du kan komme i praktik hos os, skal vores jurister se din børne- og straffeattest.
Vi sender dig en mail i e-Boks, hvor du skal give samtykke til, at vi må indhente din børne- og straffeattest hos politiet.
Elever og studerende modtager selve tilladelsen til indhentning af Børne- og straffeattesterne i e-Boks ca. tre-fire uger før praktikstart.
- Du skal underskrive tilladelsen via PC. Det er for at sikre, at tilladelsen går igennem Politiets IT-system og anmodningen ikke skal gensendes til elever/studerende
- Hvis der fremgår noget på din børne- og straffeattest, er det udelukkende juristerne og ledelsen, der ser det. Det er udelukkende ledelsen, der afgør, om du alligevel kan komme i praktik hos os.
Tavshedspligt
Du har tavshedspligt under dit oplæringsforløb. Det betyder, at du ikke må dele personfølsomme oplysninger med personer, der ikke er involveret i patientens behandling.
Du skal anonymisere patienter, hvis du anvender dem i dine læringsaktiviteter.
Madpakke eller kantine?
Nogle afdelinger har en kantine, og andre har ikke. Vi opfordrer dig til at tage en madpakke med første dag.
Mangler du stadig svar?
Mangler du stadig svar på et spørgsmål? Så skriver du bare til din oplæringsvejleder.