Læringsmuligheder

Vi tilbyder dig en unik læringsmulighed og giver en række vigtige kompetencer et løft:

  • Forståelse af psykiske lidelser
    Du får indsigt i forskellige psykiske lidelser, deres symptomer, behandlinger og påvirkninger på patienter. Du udvikler dybere empati og forståelse for patienternes udfordringer, og lærer at yde støtte på en empatisk måde.
  • Patientcentreret kommunikation
    Du udvikler færdigheder i at kommunikere effektivt og empatisk med patienter, der oplever mentale problemstillinger, f.eks. aktiv lytning og terapeutisk kommunikation.
  • Tværfagligt samarbejde
    Du lærer at indgå i et tværfagligt fællesskab, hvor du får erfaring med at arbejde sammen med et bredt team af forskellige faggrupper.
  • Medicinhåndtering og behandlingsplaner
    Du får praktisk erfaring med at håndtere medicin specifik for psykiatriske patienter og forståelse for, hvordan du udvikler og implementerer forskellige behandlingsplaner.
  • Kritisk tænkning og beslutningstagning
    Du får erfaring med at træffe kritiske beslutninger i en ofte uforudsigelig og kompleks plejekontekst.
  • Psykiatrisk sygeplejepraksis
    Du lærer at forstå principperne og teknikkerne i psykiatrisk sygepleje, f.eks. deeskaleringsteknikker, psykopatologi og sundhedspædagogik. Du lærer gennem deltagelse, observation og mesterlære.
  • Personlig udvikling og refleksion
    Du kan opleve personlig vækst i forbindelse med din praktik i Psykiatrien. I forbindelse med din vejledning får du mulighed for at reflektere over patientens situation og din egen sygepleje.

Du kan se læringsmulighederne for det enkelte afsnit i den kliniske studieplan.

Studerende fortæller, hvad de har lært i psykiatripraktik

Hør Diana, Signe, Simone og Sofie fortælle, hvad de tager med videre fra deres praktik i Psykiatrien - uanset hvor de måtte ende, når de er færdiguddannede.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Samarbejde med din kliniske vejleder

Din kliniske vejleder er din nærmeste samarbejdspartner. Sammen planlægger I dit praktikforløb ud fra:

  • Semesterbeskrivelsen
  • Afsnittets kliniske studieplan
  • Din individuelle kliniske studieplan. 

Nogle dage vil din kliniske vejleder følge dig i sygeplejen. Andre gange vil du blive fulgt af en daglig vejleder, som kan være en anden sygeplejerske, social- og sundhedsassistent eller andet personale.

Du har ugentlige vejledningssamtaler med din kliniske vejleder. For at optimere dit udbytte er det vigtigt, at du er forberedt til vejledningen og overholder jeres aftaler.

Samarbejdet er afhængigt af to parter og forudsætter hinandens gensidige gode vilje. Hvis samarbejdet mellem dig og dine vejledere ikke fungerer, er det vigtigt, at du hurtigt gør opmærksom på det. Normalt kan vi løse samarbejdsproblemer ved at tale om dem. Hvis det ikke lykkes, inddrager vi efter behov din funktionsleder, uddannelsesansvarlige og evt. tilknyttede underviser/kliniske koordinator på din skole.

Daglig vejleder

Daglig vejleder er en fælles betegnelse for det sundhedsfaglige personale, der varetager daglige vejledningsopgaver af elever og studerende i forbindelse med patientsituationer og patientforløb.

Før-vejledning

I før-vejledningen forbereder du dig ved at overveje dagens program og patientens behov. Du laver også forslag til den kommende plejeopgave.

Under-vejledning

Under-vejledningen foregår i selve plejesituationen. Du og din vejleder har på forhånd aftalt rollefordelingen og hvordan vejlederen bedst vejleder dig.

Efter-vejledning

I efter-vejledningen analyserer du og din vejleder plejeforløbet:

  • Hvordan gik det i forhold til planen?
  • Hvordan havde patienten det og hvorfor?
  • Hvad var specifikt for denne patient og hvad har mere generel karakter?
  • Hvordan klarede du plejeopgaven?
  • Hvilke nye læringsbehov har du?