Om enheden
Enhed for Personlighedsforstyrrelser er en del af Klinik for Personlighedsforstyrrelser og Selvmordforebyggelse, der organisatorisk hører under Afdeling for Depression og Angst i Skejby.
Klinikken ledes af:
- Rikke Bøye, ledende psykolog
- Diane Andersen, ledende psykolog
- Kristina Jeppesen, ledende psykolog
Psykologerne udgør den største gruppe i vores enhed. Vi har en erfaren medarbejderstab, hvoraf mange har været i enheden i flere år. Der er dog løbende medarbejdere i vikariat som følge af barsel og orlov. Aldersmæssigt spænder personalet fra slutningen af 20’erne og opad og består af:
- Psykologer
- Afdelingslæger
- Sygeplejerske
- Ergoterapeut
- Socialrådgiver
- Sekretærer.
Vi er gode til at arbejde tæt sammen, så du ikke står alene, vi er et team omkring særligt komplicerede patientforløb. Vores personalegruppe har stor spredning ift. anciennitet hvilket er rart og vi kan lære meget af hinanden.
Arbejdsopgaver
Vores enhed er et behandlingsafsnit og varetager behandling på hoved- og regionsfunktionsniveau. Vores arbejdsopgaver er blandt andet:
- Findiagnostisk vurdering af nye patienter
- Individuel psykoterapi
- Gruppeterapi
- Psykopatologisk udredning under aktuel behandling, hvis der opstår mistanke om anden psykiatrisk lidelse
- Psykoedukation
- Pårørendearrangementer med undervisning og dialog
- Tæt samarbejde med sengeafsnit ift. de patienter, der har behov for psykiatrisk indlæggelse
- Deltagelse i 2nd opinion-samtaler i andre ambulatorier og sengeafsnit.
Patientforløb og pårørende
For at sikre, at patienterne får det bedst mulige forløb, har vi stor opmærksomhed på at forstå og vurdere den enkelte patients vanskeligheder. Nye patienter gennemgår derfor et indledende forløb, hvor vi kvalificerer diagnosen og identificerer de relevante problemstillinger, som derpå danner grundlag for behandlingstilbuddet. Herefter begrunder og informerer vi patienten om behandlingsrammen. Vi afholder behandlingskonferencer for at drøfte og planlægge behandlingsforløbet.
Vi inddrager patienternes pårørende i behandlingen, hvis patienten giver samtykke. Vi afholder pårørendearrangementer, hvor vi underviser i, hvad det vil sige at have en personlighedsforstyrrelse, baggrunden for de vanskeligheder, der opleves, og hvordan vi arbejder med dem. Pårørende får desuden mulighed for at stille spørgsmål og få afklaret deres tvivl.


Få indblik i Psykiatriens dagligdag
Du kan følge med på Psykiatriens Instagram profil Psykiatriens Ansigter, hvor vi giver et indblik i, hvad det vil sige at arbejde i Psykiatrien.
Profilen bliver ofte styret af vores medarbejdere, og du kan genbesøge deres takeovers under vores højdepunkter.
Trivsel og tryghed
Arbejdsmiljø
Vores arbejdsmiljø er kendetegnet ved et stort fokus på psykisk trivsel og et velfungerende arbejdsmiljø generelt. Vi går i dialog med hver enkelt medarbejder og følger løbende op på trivsel.
Sikkerhed er et vigtigt fokus for os. Medarbejdere bærer altid alarm, og vi registrerer vold og trusler, som følges op og bruges til at lære af, så vi kan forbedre sikkerheden. Ved samtaler med patienter, hvor der vurderes at være en sikkerhedsrisiko, deltager altid to behandlere, og der er klare retningslinjer for rammerne af sådanne samtaler.
Dine kolleger
Vi fokuserer meget på vigtigheden af at kommunikere med hinanden. For at sikre, at vi alle trives, forholder vi os løbende til de belastninger, den enkelte kan opleve, både arbejdsmæssigt og privat, for at kunne hjælpe og aflaste i det omfang, det er muligt. Vi anbefaler også relevante støttemuligheder.
Ledelsen vægter tillid og samarbejde blandt alle medarbejdere. Der er altid tid til at tale om svære ting, og få hjælp til presserende ting eller vurderinger.
Introduktionsforløb
Som nyansat modtager du et introduktionsprogram for de første to uger, som tilsendes før første arbejdsdag sammen med praktiske oplysninger om mødetider og kontaktpersoner. Nye kolleger får også:
- Tildelt en mentor
- Opfølgende møder med deres nærmeste leder
- Sidemandsoplæring
- Derudover har du mulighed for sparring og drøftelser på behandlingskonferencerne og løbende mulighed for at spørge en kollega til råds.
Vi skiller os ud ved at have den psykoanalytiske forståelse og tilgang, og at vi er dygtige til gruppebehandling. Vi har et dynamisk tænkende miljø og har løbende forskningsprojekter, for eksempel omkring skam og identitetsforstyrrelse.
Work-life-balance
Stillingerne er som udgangspunkt 37 timer om ugen. Arbejdstiderne ligger typisk mellem kl. 8.00-16.00, med én dag til kl. 18.00.
Ambulatoriet har åbent til kl. 18.00 tirsdage og onsdage, hvorfor man den ene af disse dage har arbejdstid til kl. 18.00.
Vi tager hensyn til medarbejdernes livsfaser og individuelle behov og ønsker, herunder eksempelvis seniorpolitik og opfølgning i forbindelse med graviditet.
Løn og anciennitet
Lønnen er overenskomstbestemt og justeres efter gældende aftaler.
Mulighed for faglig udvikling
I enheden er der faste muligheder for at styrke fagligheden gennem:
- Faglig fordybelse og case-konferencer
- Klinisk arbejde og supervision med henblik på autorisation
- Kurser og psykoterapeutisk uddannelse i psykoanalytisk orienteret terapi og i gruppeterapi i forhold til specialistuddannelse
Ledelsen arbejder aktivt med at udvikle og udfordre medarbejderne gennem faste rutiner som:
- Ugentlig supervision
- 2-4 årlige temadage
- Årlig MUS (medarbejderudviklingssamtale).


Find kurser og uddannelser
Psykiatriakademiet.rm.dk er vores digitale kursuskatalog og uddannelsesunivers. Her kan du også finde inspirationshistorier, hvor du kan møde medarbejdere og høre om deres karriereveje i Psykiatrien.
På Psykiatriakademiet kan du dykke ned i introduktionssporene for de forskellige faggrupper.
Er du sygeplejestuderende?
Som sygeplejestuderende kan du med fordel deltage i Psykiatrifaglig Sommersymposium og få viden om specialerne i Psykiatrien. Det er også en mulighed for at starte dit netværk i Psykiatrien. Og hvem ved, måske giver det dig interesse i et studiejob hos os?
Ledige jobs
Du kan se alle ledige jobs i Psykiatrien her: