Om enheden

I Enhed for Selvmordsforebyggelse behandler vi børn, unge og voksne, der har haft et selvmordsforsøg eller oplever plagsomme selvmordstanker. Vores patienter har ikke svære psykiatriske diagnoser eller kendt svær rusmiddelproblematik. Patienterne henvises primært på baggrund af belastnings- eller tilpasningsreaktioner. 

Vi er en del af Klinik for Personlighedsforstyrrelser og Selvmordforebyggelse, der hører under Afdeling for Depression og Angst på Aarhus Universitetshospital, Skejby.    

Klinikken ledes af:  

  • Rikke Bøye, ledende psykolog  
  • Diane Andersen, ledende psykolog 
  • Kristina Jeppesen, ledende psykolog 

Vi har en stabil medarbejdergruppe i Enhed for Selvmordsforebyggelse, hvor erfaring og faglighed går hånd i hånd med engagement og nysgerrighed. Vores team består af:  

  • To sundhedsadministrative koordinatorer 
  • Ti psykologer 
  • En socialrådgiver 
  • En tilknyttet afdelingslæge.  

Arbejdsopgaver 

Som medarbejder i enheden vil du få en alsidig arbejdsdag, hvor følgende blandt andet indgår:  

  • Visitation af henvisninger
  • Psykoterapi med selvmordstruede patienter
  • Supervision
  • Afholdelse af pårørendearrangementer
  • Deltagelse i netværksmøder 
  • Journalføring og anden administrativ opgaveløsning
  • Undervisning i selvmordsforebyggelse internt og eksternt
  • Sparring med andre faggrupper om selvmordstruede patienter. 

Patientforløb og pårørende 

Vi er et subakut tilbud, hvilket betyder, at vi indkalder patienter samme dag eller næstkommende hverdag efter henvisning. Hvis patienten oplever forværring i ventetiden, kan vedkommende kontakte os for støtte. Vi arbejder så vidt muligt med høj grad af pårørendeinddragelse for at sikre, at patienten får den bedst mulige støtte i sit nærmiljø. 
 
I behandlingen tilbyder vi korttidsterapi, hvor vi vurderer, om patientens tilstand kan lindres inden for vores rammer. Hvis det viser sig, at patienten har behov for en længerevarende indsats, sørger vi for en overgang til anden relevant behandling eller støtte, i det omfang det er muligt. 
 
Pårørende spiller en central rolle i vores arbejde. Patienterne får altid tilbud om, at deres pårørende kan deltage i behandlingssamtaler. Derudover afholder vi pårørendearrangementer, hvor pårørende kan møde andre i samme situation og få viden gennem relevante oplæg. Vi tilbyder også børnesamtaler, hvor patientens hjemmeboende børn kan få en samtale, så de får støtte til at forstå og håndtere situationen. 

Få indblik i Psykiatriens dagligdag

Du kan følge med på Psykiatriens Instagram profil Psykiatriens Ansigter, hvor vi giver et indblik i, hvad det vil sige at arbejde i Psykiatrien.

Profilen bliver ofte styret af vores medarbejdere, og du kan genbesøge deres takeovers under vores højdepunkter.

Fysiske rammer

Behandlingsopgaven i samtalelokaler, hvor vi afholder terapisamtaler og møder med patienter og pårørende.

Det administrative arbejde udfører vi på et fælleskontor uden faste pladser. Det giver fleksibilitet, men også betyder, at der lejlighedsvis kan være pres på både kontorpladser og samtalelokaler. 

Vi deler pause- og spiselokaler med andre psykiatriske ambulatorier, og der er adgang til en personalekantine. 

Trivsel og tryghed

Arbejdsmiljø 

I Enhed for Selvmordsforebyggelse værner vi om et støttende og trygt arbejdsmiljø, hvor vi passer på hinanden – både fagligt og menneskeligt. Vores kollegiale fællesskab er præget af omsorg, åbenhed og humor.  

Der er en løbende dialog mellem medarbejdere og ledelse, hvor der i samarbejde findes løsninger på eventuelle udfordringer. Hvis en medarbejder oplever øget arbejdspres eller et stigende sygefravær, afholdes der samtaler for at afklare behov og sikre den rette støtte. 

Sikkerhed har høj prioritet i vores daglige arbejde. Alle medarbejdere gennemgår deeskaleringskurser og vedligeholdelsestræning. Vi vurderer løbende, om en samtale kan være forbundet med en øget risiko for medarbejderens sikkerhed.  Der er altid to behandlere til stede ved risikosamtaler, hvor den ene har særligt fokus på sikkerheden, ligesom der også kan være andre foranstaltninger, der er taget hensyn til. 

Dine kolleger 

Vi har en god balance mellem erfarne og nyere medarbejdere, hvilket skaber et dynamisk miljø med mulighed for både læring og sparring. 

Vi værdsætter et stærkt kollegialt fællesskab, hvor vi har blik for hinandens trivsel – både i og uden for arbejdstiden. Vi støtter hinanden i svære sager og har en humoristisk og uformel omgangstone, som skaber en god stemning i hverdagen. 

Introduktionsforløb 

Når du starter hos os, får du en grundig onboarding og en mentorordning, der kan forlænges efter behov. Vi sørger for, at du får en tryg og lærerig opstart, hvor du følges af en erfaren kollega. 

Som nyansat får du mulighed for at observere kollegers forsamtaler med patienter, før du selv begynder at varetage egne forløb. Vi tager hensyn til nye medarbejdere, således at de mest komplekse og udfordrende patientforløb ikke tildeles fra start.   

Work-life-balance

Hos os arbejder du i en hverdag uden weekend- og nattevagter, da enheden følger ambulatoriets åbningstider. Du kan forvente at have to lukkevagter om ugen, hvor den ene af dagene skal være i ambulatoriets sene åbningstid til kl. 18, der ligger henholdsvis tirsdag og onsdag. 

Vi har mulighed for at arbejde på deltid, og der er en vis fleksibilitet i arbejdstiden, så længe enheden er tilstrækkeligt bemandet. Derudover har vi indflydelse på fordelingen af opgaver, så medarbejdernes individuelle ønsker og kompetencer kan komme i spil. 

Socialt er vi en enhed, der værdsætter fællesskab – vi har tradition for en årlig sommerfest og julefrokost. 

Løn og anciennitet  

Lønnen følger gældende overenskomst, og der er mulighed for individuelle forhandlinger.  

Mulighed for faglig udvikling

I Enhed for Selvmordsforebyggelse prioriterer vi et stærkt læringsmiljø, hvor du løbende kan udvikle dine kompetencer. Vi har flere faste initiativer, der understøtter dette: 

  • Daglig sparring og mulighed for at dele bekymringer om patientsager 
  • Ugentlige konferencer og supervision 
  • Temadage med fokus på læring og udvikling 
  • Årlig deltagelse i netværksdag med andre selvmordsforebyggende enheder. 

Ledelsen har en tæt dialog med medarbejderne og følger løbende op på trivsel og faglig progression. Vi holder årlige medarbejderudviklingssamtaler (MUS), hvor vi drøfter både faglig udvikling og arbejdsvilkår samt trivsel. 

Kurser og videreuddannelse 

Du har gode muligheder for at styrke dine kliniske kompetencer, undervise og deltage i udviklingsarbejde mv., der kan anvendes på tværs af organisationen.

Vi opfordrer medarbejdere til at tage kurser og efteruddannelser, så de kan udvikle deres faglige profil. Der er mulighed for at ansøge om korte og lange kurser samt europæiske og internationale konferencer. 

Forskning 

Selvom enheden ikke arbejder med løbende forskning, deltager vi i kvalitetssikringsprojekter baseret på puljemidler. 

Find kurser og uddannelser

Psykiatriakademiet.rm.dk er vores digitale kursuskatalog og uddannelsesunivers. Her kan du også finde inspirationshistorier, hvor du kan møde medarbejdere og høre om deres karriereveje i Psykiatrien.

På Psykiatriakademiet kan du dykke ned i introduktionssporene for de forskellige faggrupper.

Er du sygeplejestuderende?

Som sygeplejestuderende kan du med fordel deltage i Psykiatrifaglig Sommersymposium og få viden om specialerne i Psykiatrien. Det er også en mulighed for at starte dit netværk i Psykiatrien. Og hvem ved, måske giver det dig interesse i et studiejob hos os?

Ledige jobs

Du kan se alle ledige jobs i Psykiatrien her: