Om klinikken

Bliv en del af et tæt og støttende team, hvor tværfagligt samarbejde er nøglen til succes i behandlingen af komplekse patientforløb.

I Klinik for PTSD og Angst behandler vi patienter med OCD, PTSD og angstlidelser. Klinikken har to enheder:

  • Enhed for Angst og OCD (Skejby)
  • Enhed for PTSD (Skejby og Gødstrup), der er delt op i to teams:
    • Enhed for Traumatiserede Flygtninge
    • Veteranheden

Vores ledelse sikrer, at der er et stærkt ledelsesmæssigt fundament for vores arbejde. Klinikken ledes af:

  • Fysioterapeut Lene Nyboe Jacobsen
  • Ledende specialpsykolog Tue Hartmann

Vi har såvel regionsfunktion som højt specialiseret funktion. Det betyder, at vi udreder og behandler patienter på det højest mulige faglige niveau. Vi behandler også patienter fra andre afdelinger og regioner.

Klinikken er en tværfaglig gruppe på cirka 75 medarbejdere:

  • Fysioterapeuter
  • Læger
  • Psykologer
  • Pædagoger
  • Sekretærer
  • Socialrådgivere
  • Sygeplejersker
  • Tolkemedarbejdere.

Arbejdsopgaver

Der er en stor alsidighed i opgaverne, fordi vi arbejder med komplekse problemstillinger. Vores arbejdsopgaver består i at planlægge og udføre ambulant behandling. Herunder kan du læse lidt mere om opgaver i de enkelte teams. 

Få indblik i Psykiatriens dagligdag

Du kan følge med på Psykiatriens Instagram profil Psykiatriens Ansigter, hvor vi giver et indblik i, hvad det vil sige at arbejde i Psykiatrien.

Profilen bliver ofte styret af vores medarbejdere, og du kan genbesøge deres takeovers under vores højdepunkter.

Trivsel og tryghed

Arbejdsmiljø

Du bliver en del af et fællesskab, hvor vi lægger stor vægt på et positivt arbejdsmiljø og medarbejdernes trivsel. Det tværfaglige samarbejde betyder, at vi arbejder tæt sammen på tværs af forskellige faggrupper om behandlingen af vores patienter. Det gør, at der er et stærkt team om hvert enkelt patientforløb.

Vi har en aktiv arbejdsmiljøgruppe, som indgår i Afdeling for Depression og Angsts samlede arbejdsmiljøgruppe. Vi mødes regelmæssigt for at drøfte trivselsrelaterede emner.

Vi afholder faste personalemøder hver måned, hvor vi orienterer og inddrager medarbejderne i beslutningsprocesserne. Derudover deltager medarbejderne i forskellige arbejdsgrupper, hvor de bidrager med at planlægge og udvikle i samarbejde med ledelsen.

Dine kolleger

Vi har en bred vifte af medarbejdere med forskellige erfaringsniveauer. Nogle er nyuddannede, og andre har over 20 års erfaring. Det giver dig mulighed for både at spejle dig i andre nyuddannede og lære af de erfarne kolleger.

Kollegerne er meget indstillede på at hjælpe hinanden, og sparrer i høj grad om de konkrete patientforløb. Vi arbejder selvstændigt under ansvar og har tillid til, at den enkelte medarbejder kan løse sine opgaver på bedste vis.

Vi arrangerer regelmæssigt sociale arrangementer og mødes også uden for arbejdet, hvilket styrker det kollegiale fællesskab. Klinikken støtter op om sociale arrangementer som for eksempel deltagelse i DHL.

Introduktionsforløb

Vi sørger for at introducere dig godt til dine opgaver som ny medarbejder. Samtidig får du den nødvendige supervision og støtte til at udføre dit arbejde på bedste vis. Vi lægger vægt på din sikkerhed og har løbende fokus på dig og dine kollegers trivsel.

Du får et grundigt introprogram med:

  • Kurser og undervisning
  • Deltagelse i ambulante samtaler med dine kommende kolleger
  • En mentor, som vil hjælpe dig med at komme godt i gang
  • Tilbud om supervision af din opgaveløsning
  • Introsamtaler med ledelsen ved opstart samt efter 1, 3 og 6 måneder.

Work-life-balance

Arbejdstider og hjemmearbejde

De fleste af vores medarbejdere arbejder over 30 timer om ugen. Vi har også nogle, der arbejder færre timer. Vi forstår vigtigheden af at skabe en balance mellem arbejde og privatliv og tror på, at det ikke kun gavner den enkelte medarbejder, men også vores arbejdsplads som helhed.

Du får stor selvstændighed til at udføre dit arbejde, og der er gode muligheder for at tilrettelægge din arbejdstid, så den passer sammen med privatlivet. Mange af vores ansatte med små børn udnytter muligheden for at have tidlige eller sene arbejdsdage, så de kan få det til at fungere med deres familieliv.

Weekend- og aftenvagter er ikke en del af klinikkens normale drift. Dog indgår læger i vagtlaget i AUH Psykiatrien. Klinikken har udvidede åbningstider til kl. 18 om tirsdagen og onsdagen, hvor du vil have en lang dag én af disse dage.

Det meste af tiden vil du udføre ambulant patientarbejde på klinikken, men der er også mulighed for at udføre skriftligt arbejde hjemmefra. Dog begrænset til maksimalt én dag om måneden for de fleste medarbejdere.

Letbane, tog og Psykiatribus

Vi ligger i nærheden af letbanen i Skejby og toget i Gødstrup. Der er også mulighed for at benytte psykiatribussen fra Aarhus Nord til Gødstrup. Det giver vores medarbejdere mulighed for at udnytte transporttiden til at arbejde, hvilket kan bidrage til en mere effektiv arbejdsdag.

Løn og ansættelse

Vi tilbyder konkurrencedygtig løn i henhold til overenskomst samt lokale individuelle aftaler. De fleste medarbejdere er fastansatte, medmindre der er tale om f.eks. et barselsvikariat.

Muligheder for faglig udvikling

Du bliver en del af en højt specialiseret klinik med en høj faglighed med løbende udvikling. Vi behandler svært syge patienter med en høj kompleksitet i sygdomsbilledet.

Du indgår i samarbejde med erfarne kolleger - både inden for din egen faggrupper og med andre. Det gør, at du har mange facetter i udviklingen af din faglighed.

Din faglige udvikling i klinikken bliver understøttet af bl.a.:

  • Intern undervisning
  • Tilbud om supervision til alle faggrupper
  • Mulighed for at søge eksterne kurser for at specialisere dig inden for området.

Du vil få mulighed for at komme på kurser i forskellige terapiretninger, f.eks.:

  • Kognitiv adfærdsterapi
  • Traumeterapeutiske metoder.

Hver medarbejder har et kursusbudget på omkring 5000 kr. om året.

Find kurser og uddannelser

Psykiatriakademiet.rm.dk er vores digitale kursuskatalog og uddannelsesunivers. Her kan du også finde inspirationshistorier, hvor du kan møde medarbejdere og høre om deres karriereveje i Psykiatrien.

På Psykiatriakademiet kan du dykke ned i introduktionssporene for de forskellige faggrupper.

Forskning

Klinik for PTSD og Angst er en del af et universitetshospital og flere af vores medarbejdere deltager i forskningsprojekter eller søger at udvikle nye behandlingsmuligheder.

Du kan se de aktuelle forskningsprojekter her.

Er du sygeplejestuderende?

Som sygeplejestuderende kan du med fordel deltage i Psykiatrifaglig Sommersymposium og få viden om specialerne i Psykiatrien. Det er også en mulighed for at starte dit netværk i Psykiatrien. Og hvem ved, måske giver det dig interesse i et studiejob hos os?

Ledige jobs

Du kan se alle ledige jobs i Psykiatrien her: