Om klinikken

Psykiatrisk Klinik for Spiseforstyrrelser er en ambulent behandlingsklinik, der modtager voksne over 18 år med:  

Afsnittet tilbyder også dagbehandling for anoreksipatienter, hvor op til otte patienter ad gangen får behandling tre gange om ugen over en periode.  

Oversygeplejerske Mette Seerup og specialpsykolog Louise Reinert er ledere af Psykiatrisk Klinik for Spiseforstyrrelser, Voksne. 

Klinikkens personalegruppe er tværfagligt sammensat og omfatter:

  • Psykologer 
  • Distriktssygeplejersker 
  • Læger
  • Fysioterapeuter
  • Diætister
  • Socialrådgivere
  • Ergoterapeuter
  • Sekretærer.  

Vores tværfaglige dynamik er en grundlæggende værdi, hvor hver faggruppe bidrager med unik viden, men hvor alle er lige vigtige for at skabe den bedste behandling til patienterne. 

Få indblik i Psykiatriens dagligdag

Du kan følge med på Psykiatriens Instagram profil Psykiatriens Ansigter, hvor vi giver et indblik i, hvad det vil sige at arbejde i Psykiatrien.

Profilen bliver ofte styret af vores medarbejdere, og du kan genbesøge deres takeovers under vores højdepunkter.

Charlotte Charlotte

"Vi har opnået at få en god arbejdskultur, hvor der er plads til faglig og personlig udvikling. Vi har et trygt arbejdsmiljø, hvor vi arbejder meget tværfagligt. En fantastisk kollegagruppe, hvor der er god stemning og man hjælper hinanden."

- Charlotte, distriktssygeplejerske i Psykiatrisk Klinik for Spiseforstyrrelser, Voksne

Arbejdsopgaver 

Som medarbejder hos os vil dine opgaver bl.a. indebære:  

  • Individuel terapi og gruppeforløb, der kombinerer psykiatrisk og somatisk viden 
  • Støttende terapi med fokus på symptom-mestring, stabilisering af spisning og vægtøgning 
  • Indsigtsskabende behandling med henblik på tilbagefaldsforebyggelse 
  • Kontakt med pårørende, der spiller en vigtig rolle i behandlingsforløbene.  

Tværfagligt samarbejde er en central del af arbejdet, og du vil ofte arbejde sammen med kolleger fra andre faggrupper om hver enkelt patients behandlingsplan. 

Patientforløb og pårørende

De patienter, som vi møder, har ofte levet med spiseforstyrrelser i længere tid. Mange ønsker at modtage behandling, men der er også patienter, der er ambivalente eller direkte modvillige. For de sidstnævnte fokuserer vi i starten på at opbygge motivation for behandling.

Vi inddrager aktivt pårørende i behandlingen med patientens samtykke, og vi arbejder for at styrke deres forståelse af spiseforstyrrelser, så de bedst muligt kan støtte patienterne. Pårørende deltager både i gruppeforløb og i en månedlig undervisningsaften, hvor patienter og pårørende sammen får indsigt i behandlingen. 

Fysiske rammer 

Klinikken består af et ambulatorium fordelt på to matrikler – et større team i Skejby og et mindre team i Gødstrup. Medarbejderne arbejder tæt sammen på tværs af lokationer for at sikre et fælles team. 

Amanda Amanda

"At arbejde med patienter med spiseforstyrrelser er for mig at arbejde med et af de mest unikke, komplekse og spændende psykiatriske specialer, hvor psyke og somatik kombineres, og man møder en bred vifte af psykiatrisk komorbiditet. Det betyder at ingen dage er kedelige, og at man altid udvikler sig som behandler."

- Amanda, psykolog i Psykiatrisk Klinik for Spiseforstyrrelser, Voksne

Trivsel og tryghed

Arbejdsmiljø 

Vi prioriterer et trygt og støttende arbejdsmiljø, hvor alle kan føle sig kompetente og aldrig står alene. Klinikken har fælles kontorer, en kultur, hvor man altid kan række ud til en kollega, og ugentlige behandlingskonferencer, hvor patientforløb drøftes på tværs af faggrupper. I flere patientforløb er der desuden to behandlere tilknyttet for at styrke behandlingsindsatsen. 

Hver anden fredag afholder vi læringsrum, hvor hele teamet drøfter patientcases og får sparring og kan udvikle deres faglige kompetencer.  

Vi styrker også vores sammenhold gennem fælles frokostordninger og sociale arrangementer som julefrokost og sommerfest. Det er vigtigt for os, at medarbejderne i klinikken oplever at være en del af et fælles team uanset om det primære arbejdssted er Skejby eller Gødstrup.  

Introduktionsforløb 

Som ny medarbejder i klinikken bliver du tilbudt et omfattende introduktionsprogram og en mentor, der støtter dig i opstartsfasen.

Anne Anne

"Vi er særligt gode til at se patienten og patientens spiseforstyrrelse i en bred faglig kontekst med udgangspunkt i den bio-psyko-sociale model. Det giver mig en høj faglig tilfredshed at få lov til at arbejde med det hele menneske ind i en behandlingssammenhæng og at arbejde på tværs af mange faggrupper."

- Anne, læge og tillidsrepræsentant i Psykiatrisk Klinik for Spiseforstyrrelser, Voksne

Work-life-balance

Vi har forståelse for, at medarbejderne befinder sig i forskellige livsfaser og har individuelle ønsker. Derfor tilbyder vi dialog om dine arbejdstider, herunder mulighed for nedsat tid, seniorordninger og hjemmearbejde i begrænset omfang. Vi har erfaring med, at hjemmearbejde kan være en god løsning for nogle, men mindre ideelt for andre, hvorfor vi tilpasser det individuelt. 

Løn og anciennitet  

Lønnen er overenskomstbestemt og justeres efter gældende aftaler. 

Didde Didde

"Vores tværfaglige samarbejde fører i mange tilfælde til bedre resultater for patienter, da forskellige perspektiver og ekspertise bidrager til en mere omfattende forståelse af den enkeltes behov. Desuden er det meget tilfredsstillende at arbejde med denne patientgruppe. At være vidende til at en patient får indsigt eller tager et skridt fremad i deres behandling, kan være meget rørende, meningsfuldt og motiverende."

- Didde, socialrådgiver i Psykiatrisk Klinik for Spiseforstyrrelser, Voksne

Mulighed for faglig udvikling

Faglig dygtighed er en kerneværdi hos os. Vi tilbyder lærings- og udviklingsrum, intern og ekstern supervision og støtter deltagelse i kurser, konferencer og forskningsprojekter.

Vores mål er, at du som medarbejder udvikler dig og kan bidrage med den nyeste viden og praksis til gavn for patienterne. 

Find kurser og uddannelser

Psykiatriakademiet.rm.dk er vores digitale kursuskatalog og uddannelsesunivers. Her kan du også finde inspirationshistorier, hvor du kan møde medarbejdere og høre om deres karriereveje i Psykiatrien.

På Psykiatriakademiet kan du dykke ned i introduktionssporene for de forskellige faggrupper.

Er du sygeplejestuderende?

Som sygeplejestuderende kan du med fordel deltage i Psykiatrifaglig Sommersymposium og få viden om specialerne i Psykiatrien. Det er også en mulighed for at starte dit netværk i Psykiatrien. Og hvem ved, måske giver det dig interesse i et studiejob hos os?

Ledige jobs

Du kan se alle ledige jobs i Psykiatrien her: