Om afsnittet
På Sengeafsnit 5 (S5) behandler vi patienter der har:
- personlighedsforstyrrelser med svær selvskade
- depression og angst.
Sengeafsnit 5 ledes af:
- Ali Mohamad Kaiss, oversygeplejerske
- Stine Bak, oversygeplejerske
Vores tværfaglige team består af 60-70 medarbejdere i en god blanding af nye og erfarne kolleger, herunder:
- Sygeplejersker
- Læger
- Psykologer
- Social- og sundhedsassistenter
- Ergoterapeuter
- Fysioterapeuter
- Pædagoger
- Socialrådgivere
- Sekretærer
- Peer-medarbejdere.
Sammen skaber vi et dynamisk arbejdsfællesskab med plads til både erfaring og ny energi.
Fysiske rammer
S5 er en del af Afdeling for Depression og Angst i Aarhus Universitetshospital Psykiatrien i Skejby. Vi råder over moderne faciliteter, der skaber et trygt miljø for både patienter og personale. Vi har et personalekontor, hvor vi kan dokumentere i fred og ro.
Derudover har vi en personalestue, hvor vi spiser, drikker kaffe og holder pauser sammen, hvilket bidrager til et godt arbejdsmiljø og kollegialt fællesskab.


Få indblik i Psykiatriens dagligdag
Du kan følge med på Psykiatriens Instagram profil Psykiatriens Ansigter, hvor vi giver et indblik i, hvad det vil sige at arbejde i Psykiatrien.
Profilen bliver ofte styret af vores medarbejdere, og du kan genbesøge deres takeovers under vores højdepunkter.
Arbejdsopgaver
Vores primære fokus er altid patienten, og vi arbejder sammen om at skabe den bedst mulige behandling. Vi involverer patienterne aktivt i deres behandlingsforløb og tilbyder specialiserede behandlingsmetoder, som vi nøje tilpasser den enkeltes behov. Vi varetager en bred vifte af opgaver, der omfatter både terapeutiske og praktiske aspekter af patientbehandling, eksempelvis:
- Individuel samtale
- Gruppeforløb
- Koordinering af tværfaglige indsatser
- Samarbejde med pårørende
- Administrativt arbejde.
Gennem løbende dialog med både patienter og pårørende evaluerer vi vores indsats for at sikre den bedst mulige behandling.
Vi betragter pårørende som en væsentlig ressource i behandlingsforløbet. Derfor prioriterer vi et tæt samarbejde, hvor de jævnligt får tilbud om samtaler og information. På denne måde bliver de bedre rustet til at støtte patienten både under indlæggelsen og i overgangen til hverdagen uden for afsnittet.


"Som nyuddannet på S5 er jeg blevet mødt af kollegaer der brænder for deres patientgruppe og har stor fokus på at sikre et godt socialt og læringsrigt arbejdsmiljø. Det har været dejligt at starte på en afdeling med en holistisk tilgang til arbejdet, og at indgå i et tværfagligt team der alle sammen har det mål at skabe de bedste betingelser for et sammenhængende patientforløb."
- Kathrine, sygeplejerske på Sengeafsnit 5
Trivsel og tryghed
Arbejdsmiljø
På Sengeafsnit 5 vægter vi psykologisk tryghed højt. Det er vigtigt for os, at alle medarbejdere føler sig hørt og anerkendt – både når det gælder store beslutninger og den daglige sparring. Vi arbejder aktivt med at skabe et åbent og inkluderende miljø, hvor både ledelse og medarbejdere bidrager til en positiv arbejdsplads.
Dine kolleger
Vi afholder årligt både julefrokost og sommerfest, hvor vi samles uden for arbejdstiden. Vi prioriterer det sociale fællesskab højt, da vi i hverdagen arbejder med komplekse patienter, der kan påvirke os følelsesmæssigt. Det sociale samvær gør, at vi rykker tættere på hinanden, støtter hinanden og styrker samarbejdet i dagligdagen. Dette fællesskab er afgørende for vores trivsel og vores evne til at håndtere de udfordringer, vi møder i arbejdet.
Introduktionsforløb
På Sengeafsnit 5 har vi en fast oplæringsansvarlig som giver dig en grundig introduktion til vores speciale, kollegaer og opgaver. Du vil i løbet af din første måned i afdelingen ikke være en del af normeringen, men have tid til at blive klædt godt på til dine arbejdsopgaver igennem bl.a. undervisning og have følgedage med erfarent personale.
Du får et grundigt introprogram med:
- Kurser og undervisning
- En mentor, som vil hjælpe dig med at komme godt i gang
- Tilbud om supervision af din opgaveløsning
- Introsamtaler med ledelsen ved opstart samt efter 1, 3 og 6 måneder.


"Jeg startede på S5 i 2019, og den holistiske sygepleje fangede mig. At se det hele menneske, skabe tid og nærvær til de mest sårbare giver mening for mig. Udover sygeplejerske er jeg klinisk vejleder, der vedligeholder min faglighed og hjælper mig med til at reflektere over, hvorfor vi gør som vi gør - og ikke blot tænke: vi gør det, fordi det har vi altid gjort."
- Kristine, sygeplejerske og klinisk vejleder på Sengeafsnit 5
Work-life-balance
På Sengeafsnit 5 er vores arbejdstider fordelt på tre vagter:
- dag (kl. 7.00-15.00)
- aften (15.00-23.00)
- nat (23.00-7.00)
Du kan vælge at arbejde i to eller alle tre vagtlag alt efter dine præferencer. Vi tilbyder desuden fleksible muligheder for weekendarbejde, hvor du kan vælge mellem at arbejde hver anden weekend eller koncentrere fem weekender inden for en tre-måneders periode.
Vi planlægger vagtplanen i god tid og prøver altid at tage hensyn til den enkeltes livssituation og behov. På den måde hjælper vi vores medarbejdere med at opretholde en god balance mellem arbejde og fritid.
Som en del af vores personalegoder tilbyder vi sociale arrangementer og kurser, der både styrker det faglige og sociale sammenhold. Det skaber et arbejdsfællesskab, hvor der er plads til både udvikling og trivsel.


“Som arbejdsmiljørepræsentant i S5 er særligt vores tværfaglighed utroligt spændende at arbejde med i forhold til det vores psykiske arbejdsmiljø og den psykologiske sikkerhed - i sidste ende kommer vores gode arbejdsmiljø vores patienter til gode."
- Dennis, socialpædagog og arbejdsmiljørepræsentant i Sengeafsnit 5
Muligheder for faglig udvikling
På Sengeafsnit 5 er fagligheden en hjørnesten i vores hverdag. Vi arbejder kontinuerligt på at forbedre både patientbehandling og samarbejde gennem:
- Behandlingskonferencer: Teamet afholder behandlingskonferencer to gange om ugen for at fastlægge behandlingsforløb i tæt samarbejde med patienter og pårørende.
- Reflektionsmøder: Hvert vagtlag gennemfører vi refleksionsmøder for at drøfte daglige udfordringer og sikre løbende justeringer i indsatsen.
Kurser og videreuddannelse
På Sengeafsnit 5 lægger vi stor vægt på, at vores medarbejdere udvikler sig fagligt og føler sig godt klædt på til deres opgaver. Derfor tilbyder vi en bred vifte af kurser og videreuddannelsesmuligheder. Medarbejdere kan deltage i kurser inden for eksempelvis:
- Psykopatologi
- Deeskalering
- Kognitiv adfærdsterapi (KAT)
- NADA-akupunktur
- Selvskade.
Hvert år holder vi medarbejderudviklingssamtaler (MUS) med fokus på karriereplanlægning og efteruddannelse. Hvis du har ambitioner om at arbejde med ledelse, kvalitetsprojekter eller udviklingsopgaver, undersøger vi mulighederne for at støtte dig i dine mål.
Karriere
Du har også mulighed for at videreudvikle din karriere inden for dit fagområde og interesser. Der er bl.a. mulighed for:
- Specialuddannelse i psykiatri til sygeplejersker
- Uddannelse i personlighedsforstyrrelser og selvskade
- Forbedringsvejlederuddannelse.


Find kurser og uddannelser
Psykiatriakademiet.rm.dk er vores digitale kursuskatalog og uddannelsesunivers. Her kan du også finde inspirationshistorier, hvor du kan møde medarbejdere og høre om deres karriereveje i Psykiatrien.
På Psykiatriakademiet kan du dykke ned i introduktionssporene for de forskellige faggrupper.
Er du sygeplejestuderende?
Som sygeplejestuderende kan du med fordel deltage i Psykiatrifaglig Sommersymposium og få viden om specialerne i Psykiatrien. Det er også en mulighed for at starte dit netværk i Psykiatrien. Og hvem ved, måske giver det dig interesse i et studiejob hos os?
Ledige jobs
Du kan se alle ledige jobs i Psykiatrien her: