Om teamet
Organisk Team i Psykiatrisk Klinik 1 udreder og behandler patienter med udviklingshæmning (oligofreni) og psykiatriske diagnoser fra hele Region Midtjylland, samt patienter med demens og psykiatrisk lidelse og organiske patienter fra Aarhus kommune og Samsø.
Oversygeplejerske Jette Nielsen og overlæge Bente Brysting er ledere af Psykiatrisk Klinik 1.
Vores team består af et professionelt, tværfagligt personale:
- Læger
- Sygeplejersker
- Psykologer
- Sekretærer
- Recovery-mentor
- Socialrådgiver.
Vi har desuden løbende studerende tilknyttet teamet.
Fysiske rammer
Organisk team er en del af Psykiatrisk Klinik 1 i Afdeling for Psykoser ved Aarhus Universitetshospital Psykiatrien i Skejby. Vi deler faciliteter med andre klinikker, hvilket giver gode muligheder for tværfagligt samarbejde.


Få indblik i Psykiatriens dagligdag
Du kan følge med på Psykiatriens Instagram profil Psykiatriens Ansigter, hvor vi giver et indblik i, hvad det vil sige at arbejde i Psykiatrien.
Profilen bliver ofte styret af vores medarbejdere, og du kan genbesøge deres takeovers under vores højdepunkter.
Arbejdsopgaver
Som primærbehandler arbejder du med:
- Samtaler i ambulatoriet
- Udebesøg
- Hjemmebesøg
- Samarbejde med botilbud, kommuner og socialpsykiatri
- Tæt kontakt med patientens netværk og pårørende.
Vores arbejde er meget alsidigt, og vi fokuserer på at skabe de bedste forløb gennem:
- Psykoedukation
- Behandling
- Udredning af både psykoser og komorbiditet
- Vejledning
- Inddragelse af pårørende
- Samarbejde på tværs.
Trivsel og tryghed
Arbejdsmiljø
Vi prioriterer et godt arbejdsmiljø højt. Vi forventer, at man som medarbejder bidrager til et godt arbejdsklima i samarbejde med arbejdsmiljørepræsentanter og ledelsen.
Vi har stor fokus på sikkerhed, og har aftaler omkring afvikling af patientsamtaler med mulige risiko-patienter, både i klinikken og hjemme hos patienten. Vi tilbyder løbende træning i konflikthåndtering og deeskalering for alle medarbejdere.
Vi har daglige morgenmøder, hvor vi sammen kigger på nyhenviste patienter samt planlægger dagen. Vi støtter hinanden omkring de svære og mere komplekse forløb.
Desuden afholder teamet sociale arrangementer et par gange om året, som f.eks. julefrokost, Klinik 1 deltager blandt andet i DHL-stafetten sammen.
Dine kollegaer
Vi har et stærkt kollegialt sammenhold i klinikken. Du har altid en kollega tæt på, og der er kort afstand til din nærmeste leder. Der desuden planlagt fælles undervisning, supervision og teammøder.
Vi er meget åbne omkring det, som er svært, og vi har ikke en nul-fejls kultur. Vi støtter og hjælper derimod hinanden i tilfælde af fejl og har et godt kvalitetsnetværk.
Introduktionsprogram
Som ny bliver du tilknyttet en erfaren kollega, som bliver din mentor og støtte i at få en god start og forståelse for arbejdet i teamet. Sekretærerne er desuden opmærksomme på at hjælpe med praktiske opgaver som kalenderstyring og lokalebooking for at lette overgangen for nyansatte.
Work-life-balance
Arbejdstiderne er primært på hverdage mellem kl. 8.00-16.00. Alle har desuden en lang arbejdsdag hver 2. tirsdag eller onsdag, hvor ambulatoriet har åbent til 18.00.
Som sygeplejerske i teamet vil du også indgå i vagtskemaet for Den Psykiatriske Rådgivningstelefon. Vagterne på rådgivningstelefonen ligger cirka hver fjerde weekend og kan være dag-, aften- eller nattevagter.
Der er mulighed for hjemmearbejdsdag efter aftale med dit team og nærmeste leder. Vi forsøger at tage hensyn til medarbejdernes livsfaser og eventuelle skånebehov.
Løn
Lønnen er efter overenskomsten for din personalegruppe og anciennitet.
Muligheder for faglig udvikling
Vi har stor fokus på faglig udvikling og uddannelse, der er rig mulighed for faglig sparring med erfarne kolleger og adgang til kurser, hvis de har relevans for vores behandlingsmetoder og din faglige udvikling.
Klinikken afholder temadage, både på tværs af faggrupper og monofagligt. Derudover afholder de enkelte teams også temadag. På din årlige medarbejderudviklingssamtale (MUS), kan du fremhæve dine egne ønsker til faglig udvikling.
Vi har dygtige interne undervisere, men har også fokus på hvad der rører sig både indenfor og udenfor landets grænser, når vi skal planlægge uddannelse. Vi arbejder aktivt med indikatorerne i både demensdatabasen og den nationale skizofrenidatabase på at kunne give høj standard for behandlingen.
Forskning
Vi er en del af forskningsprogrammet Region Midt Skizofreni (RMS) kohorten og rekrutterer løbende patienter til forskningsprojekter i tæt samarbejde med forskningsenheden ved Afdeling for Psykoser.


Find kurser og uddannelser
Psykiatriakademiet.rm.dk er vores digitale kursuskatalog og uddannelsesunivers. Her kan du også finde inspirationshistorier, hvor du kan møde medarbejdere og høre om deres karriereveje i Psykiatrien.
På Psykiatriakademiet kan du dykke ned i introduktionssporene for de forskellige faggrupper.
Er du sygeplejestuderende?
Som sygeplejestuderende kan du med fordel deltage i Psykiatrifaglig Sommersymposium og få viden om specialerne i Psykiatrien. Det er også en mulighed for at starte dit netværk i Psykiatrien. Og hvem ved, måske giver det dig interesse i et studiejob hos os?
Ledige jobs
Du kan se alle ledige jobs i Psykiatrien her: