Om receptionen

Receptionen i Aarhus Universitetshospital Psykiatrien tager imod patienter og pårørende, uanset hvilken afdeling i Skejby de skal besøge. Vi er de første, som patienter og pårørende møder, når de træder ind i Psykiatrien. 

Receptionen tilhører organisatorisk Psykiatrisk Klinik 2 i Afdeling for Psykoser. Ledelsen består af oversygeplejerske Marianne Løvenskjold Lauridsen og ledende overlæge Charlotte Emborg Mafi. Vi har en teamkoordinator, som sikrer, at opgaverne fordeles hensigtsmæssigt i det daglige. 

Vores personalegruppe er sammensat af:  

  • Lægesekretærer  
  • Peer-medarbejder
  • Sundhedsadministrativ koordinator  

Fysiske rammer 

Vi sidder i receptionen i Aarhus Universitetshospital Psykiatrien (Indgang K) og er synlige for patienter og pårørende. Vi har et lille tilstødende lokale med kontorpladser og spisestue. 

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Arbejdsopgaver

Hver dag i receptionen er forskellig, og vi møder en bred mangfoldighed af mennesker. Vi er ikke behandlere, men vi spiller en vigtig rolle i at guide, vejlede og støtte patienter og pårørende. Nogle gange kan et smil eller at sige ”god dag” til nogen gøre en stor forskel for både patienter og pårørende. 

Vores arbejdsopgaver er alsidige og indebærer bl.a.: 

  • At vise vej og besvare spørgsmål 
  • At hjælpe med at bestille transport og koordinere med taxachauffører
  • At kontakte behandle og patienter, hvis de er forsinkede
  • At hjælpe behandlere med at finde samtalerum, hvis en samtale skal fortsætte et andet sted
  • At koordinere med tolke. 

Vi sikrer en let adgang til hjælp for både patienter og pårørende:

  • Vi møder de pårørende, hvor de er, og anerkender, at det kan være svært at forlade Psykiatrien, når en nærtstående er indlagt.
  • Vi tager os tid til at lytte og støtte pårørende, samtidig med at vi respekterer patientens ønsker om kontakt.
  • Hvis en patient ikke ønsker kontakt med sine pårørende, informerer vi dem omsorgsfuldt om, at vi ikke kan udtale os om patientens situation. 
  • Vi balancerer hensynet til patientens rettigheder med forståelse for de pårørendes bekymringer og følelser. 

Opgaver som peer-medarbejder 

Som peer-medarbejder er du en tryg samtalepartner for patienterne og har fokus på deres trivsel. Dine opgaver indebærer: 

  • At være opmærksom på, om patienter har det godt eller har brug for støtte 
  • At tilbyde fortrolige samtaler uden dokumentations- eller indrapporteringspligt (medmindre der er oplysningspligt) 
  • At skabe en tryg atmosfære, hvor patienter kan dele tanker og følelser
  • At foreslå patienter at tage vigtige emner op med deres primærbehandler – men beslutningen er altid deres. 

Få indblik i Psykiatriens dagligdag

Du kan følge med på Psykiatriens Instagram profil Psykiatriens Ansigter, hvor vi giver et indblik i, hvad det vil sige at arbejde i Psykiatrien.

Profilen bliver ofte styret af vores medarbejdere, og du kan genbesøge deres takeovers under vores højdepunkter.

Trivsel og tryghed

Vi er et lille, tæt team, der kender hinanden godt og spiller hinanden stærke. Vi udnytter hinandens styrker, støtter i svære situationer og løser udfordringer i fællesskab. 

Vores arbejde kan være uforudsigeligt, men vi står aldrig alene. Vi håndterer både svære situationer og alarmsituationer sammen og følger altid op med hinanden for at sikre, at alle har det godt. 

Selvom nogle dage kan være krævende, har vi plads til humor og gode grin. Vi ved, at fællesskab og trivsel går hånd i hånd, og vi bruger hinanden aktivt til at håndtere de oplevelser, der påvirker os. 

Vi prioriterer læring og udvikling, så vi hele tiden forbedrer vores arbejdsmiljø og arbejdsprocedurer – til gavn for både os selv og patienterne. 

Introduktionsforløb 

Vi sørger for, at du får en god start. Du vil få et introduktionsforløb, hvor der er fokus på en tryg og lærerig oplæring, som du selv kan være med til at præge. 

Som nyansat kan du forvente at få et grundigt introprogram med: 

  • 1:1-samtaler med din leder (ved opstart samt efter 1, 3 og 6 måneder) 
  • Mentorordning 
  • E-læringskurser f.eks. i brand, håndhygiejne mm. 
  • Kurser f.eks. i deeskalering, konflikthåndtering, genoplivning mm.  
  • Fælles introduktion for nyansatte i afdelingen 
  • Fælles introduktion for nyansatte i Psykiatrien. 

Work-life-balance

I receptionen er vi som minimum to på vagt ad gangen. Vores arbejdstider giver mulighed for fleksibilitet, så vi kan balancere arbejde og fritid. 

Receptionen har åbent mandag og torsdag 8-16, tirsdag og onsdag 8-18 og fredag 8-15. 

Sociale arrangementer styrker vores fællesskab uden for arbejdstiden. Vi tager f.eks. ud og spiser sammen og interesserer os generelt for hinandens liv både professionelt og personligt. 

Løn 

Vi tilbyder løn efter overenskomst og kompetencer. 

Muligheder for faglig udvikling

Som en del af receptionen får du mulighed for at udvikle dig fagligt og menneskeligt. Du får indsigt i psykiatriens dagligdag og erfaring med at kommunikere med mennesker i sårbare situationer.  

Du kan deltage i kurser og videreuddannelse efter aftale med din faglig koordinator, hvis det vurderes relevant for medarbejderen og arbejdspladsen. På din årlig medarbejderudviklingssamtale (MUS) kan du lægge en plan for din faglig udvikling sammen med din leder. Ledelsen støtter, at vi holder os opdaterede med den nyeste viden og tendenser inden for vores felt. 

Find kurser og uddannelser

Psykiatriakademiet.rm.dk er vores digitale kursuskatalog og uddannelsesunivers. Her kan du også finde inspirationshistorier, hvor du kan møde medarbejdere og høre om deres karriereveje i Psykiatrien.

På Psykiatriakademiet kan du dykke ned i introduktionssporene for de forskellige faggrupper.

Er du sygeplejestuderende?

Som sygeplejestuderende kan du med fordel deltage i Psykiatrifaglig Sommersymposium og få viden om specialerne i Psykiatrien. Det er også en mulighed for at starte dit netværk i Psykiatrien. Og hvem ved, måske giver det dig interesse i et studiejob hos os?

Ledige jobs

Du kan se alle ledige jobs i Psykiatrien her: