Om teamet
Team for Integreret Dobbeltdiagnosebehandling (TIB) tilbyder behandling for patienter over 18 år med både en moderat/svær psykisk lidelse og komplekst rusmiddelbrug.
TIB er et team der går på tværs af Afdelinger for Psykoser (AFP) og Afdeling for Depression og Angst (ADA) ved Aarhus Universitetshospital Psykiatrien i Skejby.
Teamet ledes af:
- Oversygeplejerske Charlotte Bak Michaelsen (ADA)
- Ledende overlæge Sanne Wissing (AFP)
Hos os møder du kolleger med erfaring fra både psykiatri og rusmiddelbehandling. Teamet inkluderer:
- Speciallæger og læger under uddannelse
- Sygeplejersker
- Psykologer
- Socialrådgiver
- Lægesekretærer.
Fysiske rammer
Vi har base på Aarhus Universitetshospital i Skejby, hvor vi deler faciliteter med andre klinikker. Dette giver gode muligheder for tværfagligt samarbejde.
I TIB deler vi kontorer i mindre omgivelser, hvor vi prioriterer en stærk kontorkultur med fokus på samarbejde og respekt.


Få indblik i Psykiatriens dagligdag
Du kan følge med på Psykiatriens Instagram profil Psykiatriens Ansigter, hvor vi giver et indblik i, hvad det vil sige at arbejde i Psykiatrien.
Profilen bliver ofte styret af vores medarbejdere, og du kan genbesøge deres takeovers under vores højdepunkter.
Arbejdsopgaver
Du skal finde de små sejre motiverende i arbejdet og kunne se det fagligt udfordrende ved et forløb der hurtigt kan ændre kurs. Vores forløb er kendetegnet ved en høj grad af kompleksitet, som kræver, at du kan arbejde selvstændigt og med en fleksibel tilgang til opgaverne.
I TIB arbejder vi helhedsorienteret med en kombination af farmakologisk og nonfarmakologisk behandling. Vores fokusområder omfatter:
- Patientens psykiske udfordringer
- Sociale forhold og ressourcer
- Rusmiddelbrug
- Somatiske sygdomme og potentielle risici.
Vi prioriterer et tæt samarbejde på tværs af interne og eksterne instanser, herunder andre afdelinger i psykiatrien, kommunale enheder og socialpsykiatriske tilbud. Forløbene i teamet er fleksible, opsøgende og tilpasset den enkelte patient, og vi vægter en inddragende og koordinerende tilgang.
Trivsel og tryghed
Arbejdsmiljø
Som en del af TIB skal du kunne trives i et tværfagligt team, der er under udvikling. Arbejdshverdagen er spændende, dynamisk og til tider uforudsigelig, hvilket skaber et udfordrende og meningsfuldt arbejdsmiljø. Vi tilbyder en arbejdsplads, hvor du får tid til fordybelse og mulighed for at levere en intensiv indsats i de enkelte forløb.
Hver morgen afholder vi FACT-møder, hvor teamet gennemgår risikovurderinger og planlægger håndtering af potentielle risikosituationer. Dette skaber en tryg og struktureret hverdag for både medarbejdere og patienter.
Vi understøtter vores trivsel gennem løbende supervision og en kultur, hvor feedback og faglig sparring er en naturlig del af arbejdsdagen.
Dine kolleger
Vores team har en uformel tone og stærke sociale relationer. Vi arrangerer sociale aktiviteter, der understøtter fællesskabet, og fremmer gensidig respekt og nysgerrighed overfor hinandens kompetencer.
Introduktionsforløb
Som ny medarbejder i TIB bliver du godt introduceret til både teamet og arbejdsopgaverne. Vi tilbyder:
- Mentorforløb med en erfaren kollega, der hjælper dig med at komme godt i gang.
- Fleksibel onboarding, hvor du får mulighed for at præge din introduktion, mens vi som nyt team stadig udvikler vores procedurer og retningslinjer.
Vi arbejder målrettet på at skabe et grundigt og støttende introprogram, så du som ny medarbejder føler dig tryg og klædt på til opgaverne.
Work-life-balance
Arbejdstiderne er primært på hverdage mellem kl. 8.00-16.00, med forlængede arbejdstider til kl. 18.00 på tirsdage og onsdage.
Som sygeplejerske i teamet vil du også indgå i vagtskemaet for vores psykiatriske rådgivningstelefon. Vagterne på Den Psykiatriske Rådgivningstelefon ligger cirka hver fjerde weekend og kan være dag-, aften- eller nattevagter.
Teamet tilstræber fleksibilitet, så vi prøver at vise hensyn til individuelle behov og ønsker i arbejdsplanlægningen, samtidig med at vi sikrer en høj kvalitet i vores behandlingstilbud.
Løn
Vi tilbyder løn efter overenskomst og kompetencer.
Muligheder for faglig udvikling
I TIB er der rige muligheder for faglig udvikling og opkvalificering. Vi tilbyder løbende kurser inden for:
Derudover er der mulighed for sidemandsoplæring i substitutionsbehandling og afrusning, så du kan udvide dine praktiske færdigheder inden for dobbeltdiagnosebehandling.
Forskning
Teamet arbejder aktivt med at følge og implementere den nyeste forskning inden for området. Flere af teamets medlemmer er selv engageret i forskningsprojekter og bidrager løbende til udvikling af behandlingsmetoder og praksis.


Find kurser og uddannelser
Psykiatriakademiet.rm.dk er vores digitale kursuskatalog og uddannelsesunivers. Her kan du også finde inspirationshistorier, hvor du kan møde medarbejdere og høre om deres karriereveje i Psykiatrien.
På Psykiatriakademiet kan du dykke ned i introduktionssporene for de forskellige faggrupper.
Er du sygeplejestuderende?
Som sygeplejestuderende kan du med fordel deltage i Psykiatrifaglig Sommersymposium og få viden om specialerne i Psykiatrien. Det er også en mulighed for at starte dit netværk i Psykiatrien. Og hvem ved, måske giver det dig interesse i et studiejob hos os?
Ledige jobs
Du kan se alle ledige jobs i Psykiatrien her: