Om teamet

Team for Personlighedsforstyrrelser i Regionspsykiatrien Gødstrup arbejder med patienter diagnosticeret med personlighedsforstyrrelser.

Vores team har stor variation i erfaring med både mange års erfaring og nyuddannede og består af:

  • Psykologer
  • Sygeplejersker
  • Psykoterapeuter.  

Vi er et uddannelsessted for sygeplejestuderende og psykologpraktikanter, så du vil også møde disse i løbet af din hverdag.

Team for Personlighedsforstyrrelser hører under Psykiatrisk Klinik 2, der ledes af:  

  • Specialpsykolog Erik Egeberg Bank
  • Oversygeplejerske Helle Lange.

Få indblik i Psykiatriens dagligdag

Du kan følge med på Psykiatriens Instagram profil Psykiatriens Ansigter, hvor vi giver et indblik i, hvad det vil sige at arbejde i Psykiatrien.

Profilen bliver ofte styret af vores medarbejdere, og du kan genbesøge deres takeovers under vores højdepunkter.

Arbejdsopgaver

Som medarbejder i teamet arbejder du primært med psykoterapeutiske forløb, individuelt eller i gruppe. Nogle af vores andre opgaver er:

  • Udredning
  • Relations- og terapiarbejde
  • Samarbejde med kommunale instanser, f.eks. besvarelse af statusattester samt netværksmøder
  • Journalisering
  • Planlægning af arbejdsopgaver
  • Opgørelse af udredningsopgaver
  • Koordinering med samarbejdspartnere, f.eks. socialrådgiver.

Autoriserede psykologer bidrager desuden med supervision af kolleger.

At arbejde med patienter med personlighedsforstyrrelser er både spændende og krævende. Forstyrrelsen viser sig ofte i relationer, også i terapilokalet, hvor terapeutens egen rolle bliver central. Dette gør arbejdet intenst, men også fagligt givende med den rette supervision og sparring. Patientgruppen er ofte ustabil, hvilket gør krisehåndtering og selvmordsrisiko til en naturlig del af opgaverne.

Patientforløb og pårørende

Patientbehandlingen er præget af en tværfaglig tilgang, hvor udfordringer i forløbet aldrig står på den enkelte behandlers skuldre alene. Patientforløb drøftes løbende på konferencer, supervision og teammøder, hvilket sikrer, at vi altid har fokus på at skærpe terapiprofiler og at optimere behandlingen.

Vi inddrager også pårørende, efter samtykke fra patienten, og når det er relevant, tilbyder vi familiesamtaler og har desuden et årligt arrangement med psykoedukation for børn og pårørende.

Fysiske rammer

Teamet hører til på 1. sal i T-fløjen i Regionspsykiatrien Gødstrup, hvor vi deler kontor med resten af Psykiatrisk Klinik 2. Vi har fælleskontor uden faste pladser. Fra hovedområdet i Regionspsykiatrien Gødstrup og ned til Psykiatrisk Klinik 2 er der gange, hvor der er samtalerum til patientsamtaler. Vi har også et undersøgelsesrum til somatiske undersøgelser.  

Der er et tekøkken og frokoststue, som deles mellem Klinik 1 og Klinik 2.

Havens Madhus tilbyder mad og måltider til både personale, pårørende og gæster på Regionshospitalet Gødstrup. Der er gratis parkering ved hospitalet. Hvis du bor i Aarhus, kan du have mulighed for at tage Psykiatribussen til og fra Gødstrup.

Om Regionspsykiatrien Gødstrup

Regionspsykiatrien Gødstrup er en del af Psykiatrien i Region Midtjylland. Vi er ca. 350 medarbejdere i nye, moderne faciliteter i Regionshospital Gødstrup.

Psykiatrien har 67 sengepladser og omfattende ambulante tilbud, hvor vi årligt modtager ca. 5.000 patienter, primært fra regionens vestlige del.

Trivsel og tryghed

Arbejdsmiljø

Arbejdet i Team for Personlighedsforstyrrelser er kendetegnet ved et højt tempo og mange spændende, komplekse opgaver. Samtidig er arbejdsmiljøet præget af gensidig varme og omsorg blandt kollegerne. Selvom der er travlhed, er der altid fokus på fællesskabet og på at pleje relationerne i teamet.

Vi afholder månedlige klimamøder, hvor vi taler om både den individuelle trivsel og teamets trivsel. Dette giver mulighed for at drøfte udfordringer, fejre succeser og sikre, at alle føler sig set og hørt. Disse møder bidrager til et trygt og støttende miljø, hvor man altid kan regne med sine kolleger.

Ledelsen bygger på tillid, inddragelse og åben dialog. Som medarbejder har du altid mulighed for at drøfte udfordringer eller mistrivsel med ledelsen, som arbejder for at finde løsninger, der passer både dig og teamet. Ved møder inviterer ledelsen til faglige drøftelser og inddrager dine input for at styrke samarbejdet og sikre, at beslutninger træffes i fællesskab.

Dine kolleger

Vi har en kollegial kultur med varme, forståelse og opbakning. Her tager vi os tid til at interessere os for hinandens liv – både professionelt og privat. Det er ikke usædvanligt, at en kollega lytter opmærksomt, spørger nysgerrigt ind eller tilbyder støtte, når der er behov.

Der er altid nogen at dele frokostpausen med eller til at sparre med efter en svær samtale. Vores sociale arrangementer nyder stor opbakning og styrker de gode relationer i teamet. Dette bidrager til en arbejdsplads, hvor du både kan udvikle dig fagligt og føle dig hjemme socialt.

Introduktionsforløb

Som ny medarbejder bliver du taget godt imod i teamet. Vi har en kultur, hvor alle – nyuddannede som erfarne – hurtigt bliver en del af fællesskabet. Når du starter, får du en mentor, som du kan sparre med og stille spørgsmål til i løbet af din opstart.

Vi lægger vægt på, at du hurtigt kommer i gang med opgaverne, men altid med støtte og vejledning fra dine kolleger. Hvis du skal udføre udredningsopgaver, tilbyder vi muligheden for først at observere en erfaren kollega, inden du selv tager opgaven på sig.

Work-life-balance

Vores arbejdstider ligger på hverdage inden for:

  • Mandag-onsdag: kl. 8-16
  • Torsdag: kl. 8-18
  • Fredag: kl. 8-15

I teamet har du gode muligheder for fleksibilitet i arbejdet. Flere arbejder deltid og har en fast hjemmearbejdsdag hver uge.

På tværs af teams i Regionspsykiatrien Gødstrup er der tradition for samkørsel for ansatte fra Aarhus.

Løn og ansættelse

Vi tilbyder løn i henhold til overenskomst samt lokale individuelle aftaler.

Muligheder for faglig udvikling

I teamet kan du styrke din faglighed løbende i hverdagen gennem f.eks.:

  • Supervision
  • Tværfaglige konferencer
  • Møder med faglig fordybelse.

Derudover er der en årlig medarbejderudviklingssamtale (MUS) med fokus på bl.a. dine kompetencer og faglige udvikling.

Find kurser og uddannelser

Psykiatriakademiet.rm.dk er vores digitale kursuskatalog og uddannelsesunivers. Her kan du også finde inspirationshistorier, hvor du kan møde medarbejdere og høre om deres karriereveje i Psykiatrien.

På Psykiatriakademiet kan du dykke ned i introduktionssporene for de forskellige faggrupper.

Er du sygeplejestuderende?

Som sygeplejestuderende kan du med fordel deltage i Psykiatrifaglig Sommersymposium og få viden om specialerne i Psykiatrien. Det er også en mulighed for at starte dit netværk i Psykiatrien. Og hvem ved, måske giver det dig interesse i et studiejob hos os?

Ledige jobs

Du kan se alle ledige jobs i Psykiatrien her: