Om afsnittet

Sengeafsnit 5 (Psykiatrisk Akutmodtagelse) i Regionspsykiatrien Gødstrup er en modtagefunktion for akutte patienter over 18 år med psykiatriske lidelser.

Vi er første kontakt for patienterne, og sammen udarbejder vi en behandlingsplan for patientens kommende dage – enten udskrivelse eller længere indlæggelse på Sengeafsnit 2 eller Sengeafsnit 3. Vores mål er at give patienterne en tryg modtagelse og opbygge en relation, så vi får et godt overblik over deres behov og situation.

Vi tilbyder pårørende at deltage i patientforløbet i det omfang, patienten ønsker det, for eksempel ved indlæggelsessamtaler. Vi lytter til patienternes ønsker og behov, så deres pårørende kan støtte bedst muligt undervejs. 

Afsnittet ledes af oversygeplejerske Lisbeth Poulsen.

Vi er et stærkt og tværfagligt team på omkring 40 medarbejdere, fordelt på: 

  • Sygeplejersker
  • Social- og sundhedsassistenter
  • Fysioterapeuter
  • Ergoterapeuter
  • Læger
  • Socialrådgiver
  • Sekretærer
  • Serviceassistenter
  • Peer-medarbejder. 

Vi har desuden studerende og elever fra forskellige sundhedsfaglige retninger, f.eks. sygeplejersker, social- og sundhedsassistentelever, falckredder-elever, ergoterapeuter, specialpsykologer m.m., tilknyttet vores afsnit. 

"Akutpsykiatri er et spændende og varieret arbejde. Nogle vælger os til, fordi vi har kortere og mere intense forløb med patienterne. Det kalder på høj faglighed."

- Lisbeth, oversygeplejerske på Sengeafsnit 5

Normering

Vi er altid minimum syv medarbejdere i dagvagten, fem-seks i aftenvagten og fire om natten, hvilket giver god tid til vores 11 patienter. 

Fysiske rammer 

Sengeafsnit 5 (Psykiatrisk Akutmodtagelse) er en del af Regionspsykiatrien Gødstrup. Afsnittet har 11 sengepladser og ligger i moderne omgivelser, designet specifikt til at skabe trygge rammer for psykiatriske patienter. Det sikrer et roligt og sikkert miljø for både patienter og medarbejdere.  Dørene til afsnittet er altid låste kl. 20.00-8.00.

Personalet har egen frokoststue og kontorer til rådighed.   

Havens Madhus tilbyder mad og måltider til både personale, pårørende og gæster på Regionshospitalet Gødstrup. Der er gratis parkering ved hospitalet. Hvis du bor i Aarhus, kan du have mulighed for at tage Psykiatribussen til og fra Gødstrup.

Om Regionspsykiatrien Gødstrup

Regionspsykiatrien Gødstrup er en del af Psykiatrien i Region Midtjylland. Vi er ca. 350 medarbejdere i nye, moderne faciliteter i Regionshospital Gødstrup.

Psykiatrien har 67 sengepladser og omfattende ambulante tilbud, hvor vi årligt modtager ca. 5.000 patienter, primært fra regionens vestlige del.

Arbejdsopgaver

Hos os får du et arbejde med meget variation og mange samarbejdspartnere. Da vi er en modtagefunktion, er patienterne kun kortvarigt hos os. Kerneopgaven derfor at lave en hurtig, tillidsfuld relation, så patienten føler sig tryg og kan dele sine behov. Vi arbejder tæt sammen i teamet om de daglige opgaver: 

  • Planlægning når vi modtager en patient
  • Relationsarbejde
  • Observation og kvalificering
  • Detaljeret plan for patientens videre forløb
  • Dokumentation.

Dokumentation er en central del af modtagelsen af patienter, og vi sætter en ære i at skabe et solidt grundlag for deres videre behandling.

Du skal kunne lide at være i en hverdag, hvor tingene skifter, og vi skal koordinere med hinanden i opgaveløsningen.

Få indblik i Psykiatriens dagligdag

Du kan følge med på Psykiatriens Instagram profil Psykiatriens Ansigter, hvor vi giver et indblik i, hvad det vil sige at arbejde i Psykiatrien.

Profilen bliver ofte styret af vores medarbejdere, og du kan genbesøge deres takeovers under vores højdepunkter.

Trivsel og tryghed

Arbejdsmiljø

Arbejdsmiljøet i afsnittet er præget af en åben dialog og en omsorgsfuld tilgang. På personalemøder taler vi om både de positive og de udfordrende aspekter af arbejdet. Trivsel er noget, vi skaber sammen. Kollegerne deltager aktivt i arbejdsmiljøet og hjælper med at skabe et trygt arbejdsmiljø.

Ledelsen er kendetegnet ved en høj grad af tillid og medindflydelse, hvor medarbejderne inddrages i beslutningsprocesser og har mulighed for sparring og indflydelse på egen udvikling. Vi holder regelmæssige møder med kollegial sparring og supervision, og vi samles til teoretiske oplæg og læring, hvor vi taler om aktuelle emner.

Sikkerhed

Alle medarbejdere bærer personlige alarmer, og vi trænes løbende i håndtering af alarmsituationer og deeskalering for at sikre, at alle parter kommer godt igennem pressede situationer. Vores bygning understøtter sikkerheden, og vi arbejder systematisk med opfølgning, hvis der opstår hændelser, så vi kan lære og tilrette arbejdsgange for både medarbejdere og patienter.

Dine kolleger

Vi har en let og humoristisk omgangstone og støtter hinanden, også når arbejdet er fagligt eller personligt svært. Vi har små, daglige opmuntringer som "post-it"-hilsener fra kolleger.

Sociale aktiviteter som bl.a. julefrokoster og fejring af fødselsdage styrker vores fællesskab, og vi har en gavekasse til særlige lejligheder. Flere kolleger mødes til fælles interesser som strikning og motion.

Introduktionsforløb

Nye kolleger inviteres på en rundvisning inden opstart og mødes med flag og blomster på første arbejdsdag. Vi tilbyder et detaljeret introprogram og tilknytter en mentor i op til ét år. I løbet af den første måned arbejder nye kolleger som føl og bliver introduceret til arbejdet gennem sidemandsoplæring. Dette er en del af det strukturerede onboardingforløb, som vi løbende får ros for.

Work-life-balance

Vi arbejder som udgangspunkt i 37 timer om uge med blandede vagter. Du indgår primært i to vagtlag fordelt på dag-, aften- og nattevagter.

Vi arbejder hver tredje weekend i 12-timers vagter, og der er også mulighed for 12-timers vagter på hverdage.

Afsnittet er kendt for en høj grad af fleksibilitet og stor medindflydelse på egen arbejdsplan, hvor vi tager hensyn til medarbejdernes forskellige livsfaser og personlige behov.

Løn

Vi tilbyder løn i henhold til gældende overenskomster, og mange medarbejdere har faste ansættelser, medmindre der er tale om særlige vikariater.

Muligheder for faglig udvikling

Vi tilbyder et udviklingsorienteret miljø med fokus på høj faglighed og mulighed for specialisering. Som medarbejder vil du have adgang til:

  • Intern undervisning i relevante emner
  • Supervision for alle faggrupper
  • Eksterne kurser, hvor du kan specialisere dig yderligere i psykiatrien. 

Vi støtter også medarbejdere, der ønsker at tage specialuddannelse i psykiatri. Hvis du har lyst, har du også mulighed for at påtage dig særlige opgaver eller specialfunktioner, f.eks. som vejleder for studerende eller som koordinator.

Vi arbejder struktureret med karriere- og kompetenceudvikling, hvor både medarbejderudviklingssamtaler (MUS) og temadage indgår. Vores ledelse er altid tilgængelig, og der er mulighed for løbende dialog med ledelsen om ønsker og behov for udvikling.

Find kurser og uddannelser

Psykiatriakademiet.rm.dk er vores digitale kursuskatalog og uddannelsesunivers. Her kan du også finde inspirationshistorier, hvor du kan møde medarbejdere og høre om deres karriereveje i Psykiatrien.

På Psykiatriakademiet kan du dykke ned i introduktionssporene for de forskellige faggrupper.

Er du sygeplejestuderende?

Som sygeplejestuderende kan du med fordel deltage i Psykiatrifaglig Sommersymposium og få viden om specialerne i Psykiatrien. Det er også en mulighed for at starte dit netværk i Psykiatrien. Og hvem ved, måske giver det dig interesse i et studiejob hos os?

Ledige jobs

Du kan se alle ledige jobs i Psykiatrien her: