Om afsnittet

Vi arbejder med retspsykiatriske patienter, der enten har fået en anbringelsesdom, behandlingsdom eller er varetægtsfængslet i surrogat. Vi har 10 sengepladser på afsnittet.

Psykolog Mette Hanrath er leder af Sengeafsnit for Retspsykiatri R1.

Vores tværfaglige personale i teamet spænder bredt i både alder og erfaring og består af:

  • Sygeplejersker
  • Social- og sundhedsassistenter
  • Ergoterapeuter
  • Fysioterapeut
  • Socialrådgiver
  • Specialpsykolog
  • Overlæge
  • Kok.

Normering

Vi er 4 medarbejdere i dag- og aftenvagter. I nattevagter er der to medarbejdere.

Ved behov kan vi sætte vikarer ind i en vagt. Vi bruger interne og faste vikarer, for at skabe tryghed og genkendelighed for patienterne. 

Arbejdsopgaver

Patienterne kommer med forskellige psykiatriske diagnoser, og vi tilrettelægger altid behandlingen individuelt. Formålet med en indlæggelse på afsnittet er at forebygge ny kriminalitet gennem psykiatrisk pleje og behandling. Det er derfor et meget alsidigt arbejde, og opgaverne er aldrig ens.

Vores kerneopgaver er:

  • Relationsarbejde og miljøterapi med langsigtede behandlingsforløb
  • Tilrettelæggelse af individuelt tilpassede behandlingsplaner
  • Løbende samarbejde med patientvalgte teams for bedre relationsdannelse
  • Tæt samarbejde med pårørende, bistandsværger, statsadvokaten, kommunen, retspsykiatrisk klinik, økonomisk værge m.fl.

Der er i dagligdagen små opgaver som journalføring, men derudover fylder det administrative arbejde for plejepersonale ikke så meget, medmindre man har en anden særlig funktion i sin ansættelse, såsom klinisk ansvarlig.

Vi vil meget gerne have et samarbejde med de pårørende. De har en vigtig og central rolle for et godt behandlingsforløb, og i høj grad efter udskrivelse. Patienterne har mulighed for besøg under indlæggelse, evt. udgang med pårørende. Vi afholder pårørende arrangementer, hvor patienter og deres pårørende har mulighed for at være sammen f.eks. op til jul.

Få indblik i Psykiatriens dagligdag

Du kan følge med på Psykiatriens Instagram profil Psykiatriens Ansigter, hvor vi giver et indblik i, hvad det vil sige at arbejde i Psykiatrien.

Profilen bliver ofte styret af vores medarbejdere, og du kan genbesøge deres takeovers under vores højdepunkter.

Trivsel og tryghed

Arbejdsmiljø

Vi har et åbent og trygt arbejdsmiljø, hvor det er vigtigt, at vi kan tale åbent om både svære og positive oplevelser. Vi har daglige refleksioner i vagterne, hvor vi vender dagens udfordringer og succeser med kollegaerne. Det er normalt, at vi kan have gode og dårlige dage, så vi er opmærksomme på hinanden og byder ind, hvis man kan hjælpe.

Udover de daglige refleksioner under vagterne deltager hele personalegruppen i månedlig supervision med en supervisor, der er tilknyttet afsnittet specifikt til denne opgave.

Personalegruppen er inddelt i to teams med fem patienter i hver. Hver anden måned afholdes der i forbindelse med personalemødet og supervision et "gruppemøde". Her er der tid til at drøfte patienternes behandling, mål og tilgange mere indgående. Hver patient har to-tre primære kontaktpersoner, som i fællesskab varetager opgaver og funktioner relateret til patienten – altid med fokus på et tæt samarbejde og patienten i centrum.

Arbejdsmiljøgruppen, der består af oversygeplejerske/ledende psykolog og arbejdsmiljørepræsentanter (AMiR), arbejder løbende på at forbedre både det fysiske og psykiske arbejdsmiljø.

Som en del af vores fokus på sikkerhed gennemfører vi årligt en sikkerhedsrunde sammen med en ekstern afdeling. Formålet er at identificere og vurdere potentielle risici og sikre, at arbejdspladsen lever op til gældende sikkerhedsstandarder. Derudover foretages løbende vurderinger af sikkerhedsforholdene for den enkelte patient, da vi anerkender, at alle patienter har individuelle behov og sikkerhedskrav.

Dine kolleger

Vi er en personalegruppe med et rigtig godt sammenhold, som passer godt på hinanden. Vi bekymrer os om vores kollegaer, og så synes vi selv, at vi har en ret god humor. I perioder laver vi også sociale tiltag, som alle inviteres til. Man deltager efter lyst.

Introduktionsforløb

Som nyuddannet medarbejder får du:

  • Op til fire ugers introduktion udenfor plejen
  • Sidemandsoplæring og følgevagter
  • Jævnlige samtaler med funktionslederen om din faglige og personlige udvikling
  • En mentor, der støtter dig gennem introforløbet
  • Du vil også deltage i obligatoriske kurser, herunder deeskalering, og blive inviteret til sociale arrangementer i afdelingen.

Ingen forløb er ens; vi tager udgangspunkt i personen og dennes behov. Der tilknyttes også en mentor til alle nyansatte. Vi sørger for, at alle nye ansatte bliver inviteret med i alle sociale tiltag f.eks. gavekasse, grupper og andre sociale begivenheder.

Work-life-balance

Vi arbejder med følgende vagttider:

  • Dagvagt: kl. 7.00-15.00
  • Aftenvagt: kl. 13.00-21.00 og kl. 15.00-23.00
  • Nattevagt: kl. 23.00-7.00

Jule- og nytårsaften følger et fast rul, mens øvrige helligdage og ferier fordeles solidarisk. Vi kører med ønskeplan, hvilket giver dig mulighed for indflydelse på, hvornår du arbejder. Selvom alle som udgangspunkt har vagter i alle tre lag, stræber vi efter kun at have to vagtlag, hvis det ønskes.

Muligheder for faglig udvikling

Vi tilbyder mange muligheder for faglig udvikling, herunder:

  • Intern undervisning
  • Temadage
  • Retspsykiatrisk netværksseminar
  • Tværfaglig retspsykiatrisk efteruddannelse (TRE)
  • Mulighed for både interne og eksterne kurser.

Desuden kan du tage ansvar for særlige faglige områder i afdelingen og udvikle dig inden for disse.

Find kurser og uddannelser

Psykiatriakademiet.rm.dk er vores digitale kursuskatalog og uddannelsesunivers. Her kan du også finde inspirationshistorier, hvor du kan møde medarbejdere og høre om deres karriereveje i Psykiatrien.

På Psykiatriakademiet kan du dykke ned i introduktionssporene for de forskellige faggrupper.

Er du sygeplejestuderende?

Som sygeplejestuderende kan du med fordel deltage i Psykiatrifaglig Sommersymposium og få viden om specialerne i Psykiatrien. Det er også en mulighed for at starte dit netværk i Psykiatrien. Og hvem ved, måske giver det dig interesse i et studiejob hos os?

Ledige jobs

Du kan se alle ledige jobs i Psykiatrien her: