Om afsnittet
Retspsykiatrisk Sengeafsnit 4 (R4) er et lukket rehabiliterende afsnit med 17 sengepladser, der modtager patienter diagnosticeret med:
- paranoid skizofreni (vores største patientgruppe)
- andre psykiatriske problemstillinger som f.eks. personlighedsforstyrrelser og autisme.
Ledelse og personalegruppe
Retspsykiatrisk Sengeafsnit 4 ledes af:
- Sandra Willemoes Lærke, konstitueret oversygeplejerske
- Rikke Kjærgaard Christoffersen, ledende overlæge.
Personalegruppen spænder bredt aldersmæssigt og i erfaring. Vi har medarbejdere med op til 25 års erfaring samt nyuddannede, som bringer ny viden ind i afdelingen. Personalegruppen består af:
- Ergoterapeuter
- Fysioterapeuter
- Læger
- Lægesekretærer
- Psykologer
- Pædagoger
- Socialrådgivere
- Social- og sundhedsassistenter
- Sygeplejersker.
Normering
Minimumsnormeringen er 5 medarbejdere i dag- og aftenvagten og 3 medarbejdere i nattevagten.
I travle perioder kan vi godt sætte flere medarbejdere på et vagtlag. Ved behov anvender vi primært interne vikarer, som er velkendte blandt både personale og patienter.
Vi tildeler patienten en kontaktperson i både dag- og aftenvagten, og som basispersonale indgår du i et team af kolleger, hvor du arbejder med fire-fem patienter.
Jeg synes, det er meget givende at arbejde med patienter der er indlagt i længerevarende rehabiliteringsforløb. Det giver god mulighed for at lære dem at kende, opnå en dybere relation og være sammen med dem i både op- og nedture.
Arbejdsopgaver
Arbejdet på R4 indebærer medicinsk behandling og miljøterapeutisk indsats, baseret på Stavangermodellen. Vi tilpasser behandlingen til den enkelte patients funktionsniveau med målet om at bevare eller forbedre deres funktionsevner og færdigheder. Nogle typiske arbejdsopgaver du vil have er:
- Støttende, rådgivende og vejledende samtaler
- Plejeopgaver
- Relationsarbejde
- Medicinadministration
- Hjælp til struktur og overblik i patienternes behandlingsforløb
- Dokumentation af patientforløb og behandlingsaktiviteter.
Patientforløb og pårørende
Behandlingen inkluderer samtaler, aktiviteter og medicin, som vi individuelt tilpasser den enkelte patient. Vi lægger vægt på aktiv inddragelse af patienterne i deres behandlingsplaner og daglige aktiviteter (fx Bedre Liv-kursus, sport, værksted, ergo- og fysioterapi, e-sport m.m.).
Vi samarbejder meget med patienternes pårørende, da de ofte er en vigtig ressource i patientens behandlingsforløb og liv. Derfor tilbyder vi pårørendesamtaler og deltager i hjemmebesøg efter behov.


Få indblik i Psykiatriens dagligdag
Du kan følge med på Psykiatriens Instagram profil Psykiatriens Ansigter, hvor vi giver et indblik i, hvad det vil sige at arbejde i Psykiatrien.
Profilen bliver ofte styret af vores medarbejdere, og du kan genbesøge deres takeovers under vores højdepunkter.
Trivsel og tryghed
Arbejdsmiljø
Vi har et stærkt fokus på medarbejdernes trivsel og tryghed. Arbejdsmiljøet er præget af vores tværfaglig samarbejde imellem vores mange faggrupper, der arbejder tæt sammen for at skabe et støttende miljø. Vi har en arbejdsmiljørepræsentant, der indgår i et tæt samarbejde med ledelsen. Du kan altid dele dine ønsker eller forslag til forbedringer med denne.
Sikkerheden for både personale og patienter er en høj prioritet, og vi har etablerede procedurer til at håndtere potentielle konflikter. Arbejdet kan være udfordrende og psykisk belastende, da vi arbejder med komplekse og til tider svære patientforhold. Vi tilbyder derfor også psykologisk støtte til medarbejderne.
Ledelsen har altid åben dør. Der er en anerkendelse og respekt for medarbejdernes faglige kompetencer, hvorfor medarbejdere inddrages aktivt i beslutningsprocesser, især når det gælder arbejdsgange og patientpleje. Medarbejdere opfordres til at rapportere fejl uden frygt for reprimande. Vi ses fejl som en mulighed for at lære og forbedre vores processer.
Dine kolleger
Vi er gode til at have det sjovt og tale sammen på tværs af personale- og patientgruppen, selvom vi er en gruppe af mange forskellige mennesker. Personalegruppen spænder vidt med forskellige fagligheder, baggrunde og tilgange, hvorfor vi er særligt gode til at arbejde tværprofessionelt og sikre et bredt syn på patienten som et helt menneske og med alle dets kvaliteter.
Vi har en kultur præget af åbenhed, respekt og samarbejde, som er afgørende for et godt arbejdsmiljø og at kunne arbejde effektivt i et følsomt felt. Vi lægger vægt på, at man aldrig står alene. Vi hjælper hinanden og løfter i fællesskab.
Introduktionsforløb
Som ny medarbejder får du en grundig oplæring. Vi tilbyder dig:
- Mentorordning med en erfaren kollega, der kan støtte dig fagligt og socialt
- Struktureret introduktionsprogram, så du får indsigt i rutiner, værdier og forventninger
- Åben kommunikation og en feedback-kultur, så du kan føle dig tryg og har mulighed for at udvikle dig
- Introduktionsperiode på 14 dage, hvor du følger et fast personale og modtager sidemandsoplæring
- Kurser i bl.a. deeskalering, psykopatologi og rollen som kontaktperson
- Daglige refleksionsmøder
- Dialogmøder med ledelsen ved opstart samt efter 1, 3 og 6 måneder.
Work-life-balance
På afsnittet arbejder vi som udgangspunkt 37 timer om ugen, fordelt på skiftende arbejdstider med dag-, aften- og nattevagter. Arbejdstider:
- Dagvagt: 7.00-15.00
- Aftenvagt: 15.00-23.00
- Nattevagt: 23.00-7.00
Du skal kunne arbejde i alle tre skift, men har mulighed for at vælge to primære vagtlag. Vi arbejder hver anden weekend og skiftes til at arbejde på helligdage som jul og nytår.
Der er mulighed for at ønske vagter, som vagtplanlægger prøver at efterkomme, eller du kan bytte vagter med egne kolleger. Der er mulighed for deltid og fleksible arbejdstider i særlige tilfælde.
Personalegoder
Vi vil gerne styrke vores fællesskab, og det gør vi bl.a. igennem sociale arrangementer som julefrokost og sommerfest eller med deltagelse i DHL-stafet.
Løn
Lønnen er efter overenskomst. Der er fast tillæg for at arbejde i eget tøj og for arbejdet på en lukket/sikret afdeling.
Vi har et rigtig godt studiemiljø med mange forskellige studerende og et godt samarbejde mellem vejlederne. Vi og patienterne er gode til at tage godt imod nye ansigter på afdelingen - både studerende og nyansatte.
Muligheder for faglig udvikling
Personalet får ofte mulighed for efteruddannelse og kompetenceudvikling, for vi vil gerne have et engageret og veluddannet personale.
Som medarbejder har du dagligt mulighed for faglig sparring ved fælles refleksion, og vi afholder ugentlige supervisioner og undervisning. Der er også mulighed for at deltage i forskellige kurser og efteruddannelser, herunder:
- NADA-kursus
- Kognitiv misbrugskursus
- Andre kurser i psykiatrisk praksis.
Vi har fire årlige kompetencedage med fokus på både faglige oplæg, træning og sociale aktiviteter. Derudover får du en årlig medarbejderudviklingssamtale (MUS), hvor du kan tale med din leder om din faglige udvikling.
Forskning
Vi deltager i flere forskningsprojekter, som du kan støtte og deltage i, hvis du ønsker det. Eksempler på forskningsprojekter inkluderer områder som spilleafhængighed og patienters netværk og ressourcer.


Find kurser og uddannelser
Psykiatriakademiet.rm.dk er vores digitale kursuskatalog og uddannelsesunivers. Her kan du også finde inspirationshistorier, hvor du kan møde medarbejdere og høre om deres karriereveje i Psykiatrien.
På Psykiatriakademiet kan du dykke ned i introduktionssporene for de forskellige faggrupper.
Er du sygeplejestuderende?
Som sygeplejestuderende kan du med fordel deltage i Psykiatrifaglig Sommersymposium og få viden om specialerne i Psykiatrien. Det er også en mulighed for at starte dit netværk i Psykiatrien. Og hvem ved, måske giver det dig interesse i et studiejob hos os?
Ledige jobs
Du kan se alle ledige jobs i Psykiatrien her: