Om klinikken

I Klinik for Depression arbejder vi med patienter over 18 år med depression og relaterede psykiske lidelser. 

Vi har tilknyttet en enhed for ECT og TMS-behandling.  

Ledende overlæge Inge Alice de Miranda og ledende specialpsykolog Vibeke Hansen er ledere af Klinik for Depression.  

Vi har en meget bred psykiatrisk erfaring i hele klinikken og vores personalesammensætning består af 56 fagpersoner fordelt på: 

  • Læger
  • Lægesekretærer
  • Sygeplejersker
  • Psykologer
  • Socialrådgiver. 

Fysiske rammer 

Klinik for Depression er en del af Afdeling for Depression og Angst (ADA) i Aarhus Universitetshospital Psykiatrien i Skejby. Vi er placeret med tilknytning til faste kontorer, flexrum og Café Vest, som giver et afslappet miljø for både patienter og personale. Vi bruger fællesarealer og kantine til at spise sammen.  

Mathilde Mathilde

"Det er spændende at gøre en forskel for mennesker i en svær periode. Vi tilrettelægger behandlingsforløbet ud fra en bio-psyko-social tilgang, og derfor er det tværfaglige samarbejde vigtigt."

- Mathilde, sygeplejerske, klinisk vejleder og arbejdsmiljørepræsentant i Klinik for Depression

Arbejdsopgaver 

Som medarbejder i Klinik for Depression er dine opgaver alsidige og består bl.a. af:   

  • Individuelle samtaler og gruppebehandling
  • Terapi, oftest i gruppe
  • Behandling af depression ud fra en biopsykosocial tilgang
  • Koordinering og listegennemgang af patientforløb
  • Ugentlig tværfaglig konference 
  • Dokumentation.

Vi har desuden et ungeforløb for unge mellem 18 og 26 år, hvor vi følger dem lidt tættere med henblik på bedring og særligt fokus på tidlig udredning. Ungeforløbet er kun for de kolleger, som har interessen for det.  
 
Vi er et uddannelsessted, så du skal være forberedt på, at der løbende er studerende med til samtale, eller du kan være daglig vejleder. Vi har uddannelsessøgende inden for alle faggrupper både præ- og postgraduat.

Patientforløb og pårørende 

Sygeplejersker og psykologer arbejder som primærbehandlere, som i tæt samarbejde med patienten udvikler en behandlingsplan, som vi løbende tilpasser patientens individuelle behov. En vigtig del af arbejdet som primærbehandler er at sikre, at patienterne forbliver inden for målgruppen og modtager målrettet behandling. Vi fokuserer på en holistisk behandling, der tager højde for patientens samlede situation, herunder eventuelle fysiske og sociale faktorer. 

Pårørende spiller ofte en vigtig rolle i patientens behandlingsforløb. Derfor prioriterer vi et tæt samarbejde med de pårørende og tilbyder både familiesamtaler (til børn under 18 år) og pårørendesamtaler. Pårørende inddrages i det omfang, patienten ønsker det, og deres perspektiver er vigtige for behandlingsplanen. 

Få indblik i Psykiatriens dagligdag

Du kan følge med på Psykiatriens Instagram profil Psykiatriens Ansigter, hvor vi giver et indblik i, hvad det vil sige at arbejde i Psykiatrien.

Profilen bliver ofte styret af vores medarbejdere, og du kan genbesøge deres takeovers under vores højdepunkter.

Mette Mette

"Det er et sted, hvor jeg kan bruge min faglighed, men også er tryg i at være privat med mine kolleger. Det er et godt sted og en af grundene til, at flere har haft klinikken som arbejdsplads i mange år."

- Mette, kvalitetsnøgleperson og specialsygeplejerske i psykiatri i Klinik for Depression

Trivsel og tryghed

Arbejdsmiljø

Hos Klinik for Depression lægger vi vægt på et arbejdsmiljø præget af høj faglighed og kollegialt fællesskab. Klinikken har en arbejdsmiljøgruppe, og vi har to arbejdsmiljørepræsentanter, så alle medarbejdere har en sikker og støttende ramme i hverdagen. Vi afholder bl.a.:

  • Månedlige personalemøder  
  • Kvartalsvise trivselsmøder i teams. 

Ledelsen i Klinik for Depression prioriterer en åben dør-politik og imødekommenhed over for medarbejdernes forslag. Vi har en kultur, hvor det er tilladt at dele svære oplevelser og fejre succeser. Klinikledelsen tilstræber at skabe et miljø, hvor alle har indflydelse på klinikkens udvikling og fungerer som en aktiv støtte i behandlingen. 

Sikkerhed 

Vi prioriterer sikkerhed for både patienter og medarbejdere højt. Personalet deltager i faste kurser og træning, der sikrer et trygt arbejdsmiljø. Personalet bærer alarm, men disse aktiveres sjældent. Vi deltager også som alarmløbere ca. fem uger om året på alle klinikker på AUHP. Et alarmhold består af seks personer, hvor alle har fået undervisning i det. 

Dine kolleger 

Vi har en stærk kollegial sammenhængskraft, og vi afholder løbende sociale arrangementer som sommerfester, teamhygge med pizza og julefrokost. Trivsel og teamånd er en hjørnesten i hverdagen, og medarbejderne værdsætter de sociale aktiviteter, der understøtter en stærk fællesskabsfølelse. 

Introduktionsforløb 

Klinik for Depression tilbyder et omfattende introduktions- og oplæringsprogram for nye medarbejdere, som sikrer en tryg og fagligt stærk start på arbejdspladsen. Vi tilpasser programmet til dig og tager højde for, om du er nyuddannet eller har erfaring. Programmet består bl.a. af:  

  • Mentorordning 
  • Sidemandsoplæring
  • Samtaler med leder efter 1, 3, 6 og 12 måneder
  • Fælles introduktion for alle i Psykiatrien.  

Nye medarbejdere deltager også i relevante kurser som deeskalering, selvmordsscreening, hjerte-lunge-redning, ECT og TMS-behandling samt brug af MidtEPJ og kognitiv adfærdsterapi. 

Work-life-balance

Vores arbejdstider er fleksible. Vi har åbningstider til kl. 18 tirsdag og onsdag, hvilket muliggør tidlig fri på andre dage. Der er ingen weekendvagter, og arbejdstiden kan tilpasses livsfaser og familieliv. Seniormedarbejdere har mulighed for at få én seniordag om ugen. 

Når du har overstået din introperiode, vil du få mulighed for en administrativ hjemmearbejdsdag (”AB-dag”) én gang om måneden, hvor du kan lave afslutningsnotater og behandlingsplaner.   

Løn 

Løn fastsættes efter overenskomst og kompetencer.  

Hampus Hampus

"Noget der motiverer mig meget i mit arbejde er, at jeg oplever vores klinik som en af regionens faglige højborge, hvor der sidder nogle af de dygtigste folk og kæmper for den højest mulige faglighed."

- Hampus, psykolog i Klinik for Depression

Muligheder for faglig udvikling

Klinik for Depression tilbyder flere karrieremuligheder for medarbejdere, som ønsker at specialisere sig eller påtage sig yderligere ansvar: 

  • Nøglepersonroller, eksempelvis familiesamtaler, kvalitetsarbejde og tavlemøder
  • Klinisk vejleder for studerende eller kolleger under oplæring
  • Arbejdsmiljørepræsentant
  • EPJ-superbruger
  • Specialpsykiatrisk sygeplejerske. 

Forskning 

Du har mulighed for at deltage i forskning, når relevante projekter opstår. Vi har for eksempel et projekt omkring tidlig opsporing af selvskade.  

Forskningsenheden på Afdeling for Depression og Angst forsker i de sygdomme, som vi behandler i afdelingen, herunder Klinik for Depression.

Læs mere om Forskningsenheden ved Afdeling for Depression og Angst her

Find kurser og uddannelser

Psykiatriakademiet.rm.dk er vores digitale kursuskatalog og uddannelsesunivers. Her kan du også finde inspirationshistorier, hvor du kan møde medarbejdere og høre om deres karriereveje i Psykiatrien.

På Psykiatriakademiet kan du dykke ned i introduktionssporene for de forskellige faggrupper.

Er du sygeplejestuderende?

Som sygeplejestuderende kan du med fordel deltage i Psykiatrifaglig Sommersymposium og få viden om specialerne i Psykiatrien. Det er også en mulighed for at starte dit netværk i Psykiatrien. Og hvem ved, måske giver det dig interesse i et studiejob hos os?

Ledige jobs

Du kan se alle ledige jobs i Psykiatrien her: