Om afsnittet
På Sengeafsnit 9 bliver du en del af et tværfagligt, sjovt og læringsrigt miljø, hvor du har rig mulighed for at udvikle dig. Sammen arbejder vi for at give patienterne den bedste faglige og specialiserede behandling.
Sengeafsnittet ledes af:
- Oversygeplejerske Hanne Elmo Mikkelsen
- Ledende specialpsykolog Signe Groth Renvillard
- Ledende overlæge Torben Albert Devantier.
Afsnittet har plads til 24 patienter og tager både imod akutte og elektive patienter. Patientforløbene varierer fra få dage til flere måneder.
I Sengeafsnit 9 behandler vi patienter med:
- Unipolar eller bipolar affektiv sindslidelse (den største patientgruppe)
- Angstlidelser – primært med PTSD og OCD som komorbiditet. Vi er det eneste sengeafsnit i Skejby med speciale i angstlidelser.
- Andre psykiatriske problemstillinger, f.eks. personlighedsforstyrrelser, autisme og psykoselidelser.
Det bedste ved at arbejde på Sengeafsnit 9
Kristine, Laura og Susanne fortæller, hvad der ifølge dem er det bedste ved at arbejde på Sengeafsnit 9.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.
Vi har såvel regionsfunktion som højt specialiseret funktion. Det betyder, at vi tilbyder udredning og behandling til patienterne på det højest mulige faglige niveau. Nogle af patienterne kommer fra andre afdelinger eller regioner for at få behandling.
Afsnittet arbejder tværfagligt. Du kommer til at samarbejde med:
- Sygeplejersker
- Social- og sundhedsassistenter
- Ergoterapeuter
- Fysioterapeuter
- Pædagoger
- Peer-medarbejdere
- Socialrådgiver
- Sekretær
- Læger
- Psykologer
- Vagtplanlægger.


Et ærligt og meningsfyldt arbejde
"Som sygeplejerske i Psykiatrien er samtale og relationsdannelse altafgørende for gode patientforløb. Jeg oplever, at min personlighed bliver brugt lige så vel som min faglighed, og at det er med til at minde os alle om, at psykisk sygdom kan ramme alle."
- Pia, sygeplejerske på Sengeafsnit 9


En tværfaglig personalegruppe
"Der bliver gjort brug af mine såvel som mine kollegaers kompetencer i de enkelte patientforløb. Jeg har selv udviklet mine kompetencer inden for flere områder. Jeg har taget kurser i kognitiv adfærdsterapi og akupunktur, jeg underviser nyansatte og er nøgleperson for flere områder."
- Morten, social- og sundhedsassistent i Sengeafsnit 9
Normering
Vi er seks-syv medarbejdere i alle dag- og aftenvagter. I nattevagterne er vi tre-fire medarbejdere.
Ved behov bruger vi primært interne vikarer, der er sygeplejerske- og psykologistuderende. De har alle været tilknyttet afdelingen gennem længere tid og er kendte blandt både personale og patienter.
Vi har til daglig tilknyttet:
- En overlæge
- To specialpsykologer
- Flere uddannelseslæger. Antallet på vores uddannelseslæger kan variere, da de er ansat i en turnusordning.
Arbejdsopgaver
Vi arbejder miljøterapeutisk med fokus på patientens individuelle behov. I behandlingen indgår både farmakologisk og nonfarmakologisk behandling, f.eks.:
- NADA-behandling
- Ball-stick massage
- Gåture
- Læsegruppe
- Besøgshundeordning.


Sanseintegration og aktiviteter
"Sanseintegration og aktiviteter er vigtige tiltag for den psykiatriske patient. Som ergoterapeut i akutpsykiatrien er der rig mulighed for at udfolde sig i sit fag."
– Michael, ergoterapeut og souschef i Sengeafsnit 9
Arbejdet som kontaktperson
Som ansat i Sengeafsnit 9, vil du dagligt være kontaktperson for tre-fire patienter. Din opgave som kontaktperson vil være at sikre og afklare patientens behov og ønsker til indlæggelsen. Nogle af opgaverne kan f.eks. indebære:
- Støttende, rådgivende og vejledende samtaler
- Plejeopgaver
- Relationsarbejde
- Medicinadministration
- Hjælp til at skabe overblik og struktur over patientens situation og behandling.
Arbejdet som kontaktperson er alsidigt og ingen dage er ens. Udover samtaler, behandling og praktiske opgaver er administrative opgaver også en fast del af dagligdagen. Du skal dagligt lave korte dokumenteringer på de patienter, du er kontaktperson for. Der er også dokumentation ift. medicinadministration.
Som kontaktperson er du også et aktiv ift. inddragelse af patientens netværk. Vi tilbyder løbende alle patienter mulighed for at inddrage deres pårørende, mestringsvejledere, bosteder eller lignende. Samarbejdet med de pårørende er ofte en stor del af arbejdet, og de er ofte en stor ressource for patienterne.


Få indblik i Psykiatriens dagligdag
Du kan følge med på Psykiatriens Instagram profil Psykiatriens Ansigter, hvor vi giver et indblik i, hvad det vil sige at arbejde i Psykiatrien.
Profilen bliver ofte styret af vores medarbejdere, og du kan genbesøge deres takeovers under vores højdepunkter.
Trivsel og tryghed
Arbejdsmiljø
På Sengeafsnit 9 er du aldrig alene - hverken om det, der er svært eller det, der er nemt. Vi hjælper hinanden og er fælles om arbejdsopgaverne.
Vi har to arbejdsmiljørepræsentanter, der indgår i et tæt samarbejde med ledelsen. Du kan altid dele dine ønsker eller forslag til forbedringer med dem.
Arbejdstilsynet tildelte os en grøn smiley for vores arbejdsmiljø i efteråret 2023.


Som ledere har vi meget tillid til dig
"Som medarbejder arbejder du selvstændigt under ansvar. Det er vigtigt for os som ledelse, at man som ansat ved, hvordan man skal tilgå og løse sine opgaver og der er mulighed for kontinuerlig sparring. Når vi laver fejl, lærer vi af dem ved at have fokus på arbejdsgange frem for den individuelle indsats."
- Signe, ledende specialpsykolog i Sengeafsnit 9
Dine kolleger
Personalegruppen på afsnittet består af både forholdsvis nyuddannet og erfarent personale i alle aldre, som du kan spejle dig i og lære af.
Vi har en let og sjov omgangstone, hvor der også er plads til at lade sig inspirere og lære af hinanden. I Sengeafsnit 9 har vi et godt kollegialt fællesskab, hvor der ofte er sociale arrangementer, som der er bred opbakning til i hele personalegruppen og ledelsen. Derudover har vi en årlig temadag, og vi deltager også årligt i DHL.


Det kollegiale sammenhold på S9 er fantastisk og trygt.
"Her er plads til alle, hvilket gør vores personalegruppe bred, både på erfaring, uddannelse og personlighed. Netop det kollegiale er meget vigtigt for mig."
- Emma, sygeplejerske på Sengeafsnit 9
Introduktionsforløb
Vi sørger for, at du får en god oplæring. Du vil få et onboardingforløb, hvor der er fokus på en tryg og lærerig oplæring, som du selv kan være med til at præge.
Som nyansat kan du forvente at få et grundigt introprogram med:
- 1 måneds introperiode
- En onboardingansvarlig, som vil hjælpe dig med at komme godt i gang
- Sidemandsoplæring og følgevagter
- Obligatoriske kurser i deeskalering, psykopatologi, rollen som kontaktperson og meget mere
- Ugentlig supervision og casesupervision i afdelingen
- Ugentlig intern undervisning på afdelingen. Emnerne kan være autisme, PTSD, rammeforløb for bipolar lidelse, tvang i psykiatrien m.m.
- Daglig fælles refleksion, hvor vi sparrer ift. de enkelte patientforløb
- Dialogmøder med ledelsen ved opstart samt efter 1, 3 og 6 måneder.
Work-life-balance
Stillingerne er som udgangspunkt på 37 timer om ugen med blandede vagter. Du skal som udgangspunkt forvente at arbejde fem weekender ud af 12. Du indgår primært i to vagtlag, hvor du kan vælge mellem:
- rul med dagvagter (kl.7-15) og aftenvagter (kl. 15-23)
- rul med dagvagter (kl. 7-15) og nattevagter (kl. 23-07).
Du har mulighed for at få indflydelse på din egen arbejdsplan. Der er også mulighed for at arbejde på et reduceret timeantal. Vi hjælper hinanden, hvis der er behov for at bytte vagter.
Nogle vagter er mere travle end andre. Vi arbejder med at skalere travlheden i vagterne ud fra et rød-, gul-, grøn-system. Det hjælper os til at prioritere i opgaverne, så vi ikke får alt for travlt og kan nå det inden for vores arbejdstid.
Der er ikke en forventning om overarbejde i jobbet. I sjældne tilfælde kan overarbejde ske, men vi ønsker at minimere det så meget som muligt.
Løn og ansættelse
Vi tilbyder konkurrencedygtig løn i henhold til overenskomst samt lokale individuelle aftaler.
Muligheder for faglig udvikling
Du får mulighed for faglig udvikling i forhold til en fremadrettet karriere i Psykiatrien og vi hjælper dig med at finde den rette vej for dig.
Du kan f.eks. blive tilbudt kurser i:
- Psykopatologi
- Kognitiv adfærdsterapi
- NADA akupunktur
- Selvskade
- Dobbeltdiagnoser
- Ledelse.
Er du specialuddannet psykiatrisk sygeplejerske eller har anden relevant efteruddannelse, kan du byde ind med dine kompetencer i udviklingen på afsnittet. Sammen finder vi ud af, hvordan dine kompetencer kan komme i spil. Du har også mulighed for at være nøgleperson for et specielt område.


Find kurser og uddannelser
Psykiatriakademiet.rm.dk er vores digitale kursuskatalog og uddannelsesunivers. Her kan du også finde inspirationshistorier, hvor du kan møde medarbejdere og høre om deres karriereveje i Psykiatrien.
På Psykiatriakademiet kan du dykke ned i introduktionssporene for de forskellige faggrupper.
Forskning
Sengeafsnit 9 deltager i flere forskningsprojekter, som du kan understøtte og være en del af, hvis du har lyst.
Du kan læse mere om forskningsenheden i Afdeling for Depression og Angst her.
Er du sygeplejestuderende?
Som sygeplejestuderende kan du med fordel deltage i Psykiatrifaglig Sommersymposium og få viden om specialerne i Psykiatrien. Det er også en mulighed for at starte dit netværk i Psykiatrien. Og hvem ved, måske giver det dig interesse i et studiejob hos os?
Ledige jobs
Du kan se alle ledige jobs i Psykiatrien her:
Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du evt. kunne være interesseret i at arbejde hos os – også selvom vi ikke lige skulle have en ledig stilling.