09.04.2024

Første møde i forskningsrådet

Som led i den nye forskningsstrategi har Psykiatrien i Region Midtjylland etableret et forskningsråd. Den 21. marts løb første møde i rådet af stablen. På mødet blev der blandt andet givet inputs til de tre kommende forskningstalentforløb, der skal modne talentfulde kandidater til at kunne varetage lektorater og professorater i Psykiatrien. Der blev også præsenteret et forslag til et forskningsprojekt, som skal kobles på en klinisk behandlingsindsats. Her bidrog rådet med deres anbefalinger til det videre arbejde 

– Jeg håber, at forskningsrådet kan medvirke til, at forskningen i Psykiatrien i Region Midtjylland bliver endnu bedre, end den allerede er - til gavn for patienterne. For at nå derhen skal vi bl.a. arbejde på at få flere midler til forskningen - interne såvel som eksterne, fortæller Søren Dinesen Østergaard, professor og formand i forskningsrådet. 

Bred repræsentation i rådet

De 20 medlemmer i rådet er bredt repræsenteret både internt i Psykiatrien og fra vores vigtige samarbejdspartnere. Med i rådet sidder blandt andet Jørgen Frøkiær, institutleder ved Institut for Klinisk Medicin og Michael Braüner Schmidt, lægefaglig direktør ved Aarhus Universitetshospital. Desuden er forskningsaktive medarbejdere, repræsentanter fra afdelingsledelserne og professorer og forskningsledere fra Psykiatriens forskningsenheder repræsenteret. Sammensætningen af medlemmer er med til at gøre rådet handlekraftigt og sikre, at lokale behov, muligheder og barrierer bliver adresseret på et strategisk niveau. 

– Mine forventninger til rådet er, at det kan være med til at skabe et endnu mere tværfagligt perspektiv på psykiatriens forskning. Jeg er selv antropolog med et særligt fokus på retspsykiatrien, og dermed repræsenterer jeg en lidt anderledes faglighed ind i rådet. Netop det, at vi har mange forskellige blik på psykiatriens forskning kan blive et kæmpe plus, fortæller Morten Deleuran Terkildsen, seniorforsker og medlem af forskningsrådet. 

Forskningsrådet vil ikke kun træffe vigtige strategiske beslutninger omkring forskning, men også vejlede og rådgive Hospitalsledelsen om prioritering af forskningsmidler og rammerne for forskning. Forventningen er, at forskningsrådet kan være med til skabe mere evidensbaseret praksis.