10.11.2022

Dagen vekslede mellem faglige oplæg om aktuelle forskningsprojekter og fremvisning af videnskabelige posters.

I foyeren på AUH hang 34 posters med beskrivelser af projekter fra alle områder af den psykiatriske forskning. Der var mødt mange interesserede op, som stimlede sammen om forskernes posters for at høre dem fortælle om deres projekter. Der blev fortalt om alt lige fra medicinske forsøg på rotter til udvikling af diagnostiske interviews til patienter med langvarig sorglidelse.

Læge og forsker Christopher Rohde fra Afdeling for Depression og Angst var en af oplægsholderne på dagen. Han havde desuden en poster med, der forklarede hovedpunkterne i hans forskningsprojekt om sammenhængen mellem type 2-diabetes og depression. For ham er forskningsdagen en god anledning til at kunne udveksle viden mellem forskning og klinik.

Det giver en unik mulighed for at den nyeste forskning kan viderebringes til klinikken, men også for at nye ideer til relevante kliniske forskningsprojekter kan opstå.

Christopher Rohde, forsker

Priser til bedste foredrag og poster

Traditionen tro blev der sidst på dagen uddelt priser for de to bedste foredrag og posters.

Forskningsansvarlig overlæge i Afdeling for Psykoser Simon Hjerrild var med i bedømmelsesudvalget. For ham er forskningsdagen blandt andet vigtig, fordi den viser det store spektrum, som den psykiatriske forskning dækker over.

- Psykiatriens forskningsdag viser bredden i den psykiatriske forskning - helt fra grundforsknings-dyrestudier over kliniske studier til befolkningsundersøgelser. Det løfter motivationen for at forbedre udrednings- og behandlingstilbuddene for mennesker med psykisk lidelse og understøtter den faglighed, vi ved er så vigtig for at rekruttere og fastholde de største talenter.